Voor wie is een zorgboerderij geschikt?

Kinderen en jongeren met een vorm van autisme, ADHD en/of gedragsproblemen

Deze groep voelt zich vaak thuis op de zorgboerderij. De ruimte, de rust en de vaste patronen van de activiteiten en werkzaamheden zorgen daar mede voor. Ook de vriendelijke en geduldige persoonlijke begeleiding van de zorgboeren draagt bij aan dat prettige gevoel. Voor meer informatie, klik hier.

kinderen en jongeren met een vorm van autisme adhd en of gedragsproblemen

Ouderen met dementie of psychische klachten

Deze dagbesteding vermindert het isolement en kan voor mantelzorgers de druk van de ketel halen. Met name dementerende ouderen herkennen op deze plek dingen uit hun jonge jaren, zoals: de geur van gemaaid gras, de dieren in de stal enzovoort. Jongeren met dementie genieten van het sociale contact met de boer en boerin, het samen verrichten van kleine dagelijkse klusjes of het meedoen aan activiteiten. Meer weten over dagbesteding voor ouderen met dementie of psychische klachten? Klik hier.

ouderen met dementie of psychische klachten

Mensen met een verstandelijke beperking

Voor deze groep hebben wij de keuze uit een flink aantal zorgboerderijen voor dagbesteding. Er zijn diverse activiteiten en werkzaamheden op en rond de zorgboerderijen. Van het verzorgen van dieren en gezamenlijk een kopje koffie drinken tot en met tuinwerkzaamheden en gezellig een spelletje doen. Gewoon genieten van het ‘boerenleven’ mag natuurlijk ook! Voor meer informatie over zorgboerderijen die zich gespecialiseerd hebben in mensen met een verstandelijke beperking, klik hier

mensen met een verstandelijke beperking

Mensen met een lichamelijke beperking

Een aantal zorgboerderijen zijn rolstoeltoegankelijk of zo ingericht dat mensen met een lichamelijke beperking er goed kunnen functioneren. Kortom: mogelijkheden en zorgboerderijen genoeg voor een prettige dagbesteding of logeeropvang! Klik hier voor meer informatie.

 mensen met een lichamelijke beperking 1

Mensen met een psychiatrische aandoening

De rust en regelmaat op de boerderij, de omgang met het boerengezin, het deel uitmaken van een kleine en positief ingestelde gemeenschap, actief zijn zonder de druk van ‘het moeten’ te ervaren; voor veel mensen met een psychiatrische aandoening is deze dagopvang een uitkomst. We kunnen ook helpen bij re-integratie in de maatschappij en de toename van het gevoel van eigenwaarde. Meer informatie over zorgboerderijen waar je terecht kunt met een psychiatrische aandoening? Klik hier

mensen met een psychiatrische aandoening

Mensen met niet-aangeboren hersenletsel

Wie te kampen heeft met niet-aangeboren hersenletsel (ten gevolge van bijvoorbeeld een hersenbloeding of een ongeval) kan de zorgboerderij benutten voor een zinvolle en aangename dagbesteding volgens een aan de persoonlijke situatie aangepast ritme. Klik hier voor meer informatie. 

mensen met niet aangeboren hersenletsel

Mensen met een burn-out of sociaal isolement

Wie te maken heeft met een burn-out kan hier op een goede en natuurlijke manier aan het herstel werken. De werkzaamheden zijn overzichtelijk en brengen geen ongezonde druk met zich mee.

Voor mensen met een achtergrond van langdurige werkloosheid of sociaal isolement kan de dagopvang ook een uitkomst zijn. De bezigheden in de stal, de tuin of op het land zorgen voor een nieuw ritme, een blos op de wangen, een prettige en nuttige dagbesteding en dus …. een goed gevoel. Meer informatie over zorgboeren met dagopvang voor mensen met een burn-out of sociaal isolement? Klik dan hier.

mensen met een burn out of sociaal isolement

Mensen met (ex-)verslavingsproblematiek

Wie te kampen heeft met deze problematiek kan de boerderij benutten voor een zinvolle en aangename dagbesteding, een opstapje om mogelijk te re-integreren. Klik hier voor meer informatie.

mensen met een burn out of sociaal isolement 1

Zoek een zorgboerderij