Zorgboerderij Bergvliet in Stolwijk

Doelgroep

Zorgboerderij Bergvliet biedt dagbesteding aan jongeren en jong volwassenen. Vooral voor mensen die te kampen hebben (gehad) met een burn-out zijn er goede mogelijkheden om tot rust te komen op de boerderij. Zorgboerderij Bergvliet richt zich niet op één specifieke zorgvraag, iedereen is welkom. Coby benadrukt dan ook dat het belangrijkste is dat de cliënt kan genieten van de verschillende werkzaamheden in de buitenlucht. “Welke beperking men heeft, dat maakt niet uit. Als men maar mobiel is en mee kan doen aan de activiteiten. We kijken graag per persoon of we kunnen voorzien in de specifieke behoefte.” 

ik wil meer informatie

Welke zorg bieden wij en wanneer?

De zorgboerderij is op dinsdag, donderdag en zaterdag de hele dag open. De dag begint om 09.30 uur en duurt tot 16.30 uur. Andere dagen zijn eventueel mogelijk en de tijden kunnen in overleg vastgesteld worden. 

openingstabel bergvliet

Wat treft u aan op zorgboerderij Bergvliet?

“Wij runnen een melkveebedrijf en we hebben op dit moment ongeveer 65 koeien en nog een aantal kalfjes. We hebben een groot erf en ook nog een grote groentetuin” vertelt Gert. Recent is er een kippenren gebouwd, waar uiteraard kippen in komen te staan. Coby vult aan: "Op termijn willen wij graag meer dieren houden, want we hebben nog een heel weiland beschikbaar. Maar dit laten we graag afhangen van de wensen van onze clienten." De locatie van de boerderij is heerlijk rustig, want de boerderij ligt aan een kade waar verschillende wandelroutes vandaan vertrekken en aan het eind van een doodlopende weg. Naast de boerderij loopt de watergang Bergvliet, waarnaar de zorgboerderij is vernoemd. Door de ruimte en stilte van de locatie horen Coby en Gert vaak dat men volledig tot rust komt bij hen. En juist het doorgeven van deze rust vinden ze erg belangrijk, want dit gunnen ze de cliënten zo.

Buitenactiviteiten

De activiteiten die buiten gedaan kunnen worden, zijn: groenten en fruit verbouwen in de moestuin, het gras maaien, het knotten van de wilgen en de koeien uit het weiland halen. Door de natuurrijke omgeving is het ook mogelijk voor kinderen om hutten te bouwen. Maar wandelen, picknicken, vissen en fietsen is ook mogelijk voor iedereen die hier behoefte aan heeft. 

Binnenactiviteiten

Binnen in de stal is de hoofdbezigheid het verzorgen van de koeien en kalfjes. Alles wat bij de verzorging komt kijken, doen wij: van het voeren tot het uitmesten van de stallen. Er is nog een aparte binnenlocatie waar het mogelijk is om te zitten of bijvoorbeeld, bij slecht weer, een spelletje te doen. Het is ook mogelijk om met de eigen verbouwde groenten en fruit gerechten te maken, zoals bijvoorbeeld soep of een taart. Maar wie graag creatief bezig is, kan bijvoorbeeld ook een bloemstukje maken of tekenen.

Hoe ziet een dag eruit?

De cliënten komen tussen 9.00 uur en 9.30 uur binnen en kunnen meteen meelopen met boer Gert en aan het werk. Om 10.30 uur is het tijd voor een bakje koffie of thee. En van 11.00 uur tot 12.30 uur wordt verder gegaan met het ochtendprogramma. De lunchpauze is van 12.30 uur tot 13.30 uur. ’s Middags gaan de werkzaamheden door tot ongeveer 15.00 uur. En de dag wordt afgesloten met een koffiepauze. Vanaf 15.30-16.00 uur gaan de cliënten weer naar huis.

ik wil meer informatie

Waarom zorgboerderij Bergvliet begonnen?

De melkveehouderij is familie bezit en wordt nu door de 3e generatie gerund. Gert en Coby hebben enige ervaring met het bieden van dagbesteding. Dit bevalt Coby en Gert zo goed, dat ze graag ruimte bieden aan meer cliënten. Om aan alle verplichtingen te kunnen voldoen die bij het bieden van dagbesteding horen, is het voor Coby en Gert een logische stap om een zorgboerderij te starten. Zo kunnen ze dagbesteding blijven aanbieden en groeien als zorgboerderij. 

Rolstoelen

De zorgboerderij is niet geschikt voor rolstoelen of rollators. 

Vervoer

Het vervoer naar zorgboerderij Bergvliet wordt in overleg geregeld. Eigen vervoer heeft de voorkeur, maar cliënten die in de buurt wonen kunnen eventueel gehaald en gebracht worden. 

Begeleiding

Alle dagen wordt de begeleiding door Coby en Gert samen gedaan. 

Kwaliteitskeurmerk

Coby en Gert zijn bezig met het behalen van het Kwaliteitskeurmerk Zorgboerderijen.

ik wil meer informatie

Contactgegevens

Zorgboerderij Bergvliet
Coby en Gert Blokland
Bovenkerkseweg 116
2821 XZ Stolwijk
0182-343063

Zoek een zorgboerderij

Zorgboerderij Bergvliet

Zorgboerderij Bergvliet