Zorgboerderij bijBram in Ameide

Doelgroep

Zorgboerderij bijBram in Ameide richt zich op mensen die te maken hebben met de GGZ of de verslavingszorg. Maar ook op mensen die zich buitengesloten voelen, zich vervelen, een gebrek aan initiatief tonen of te maken hebben met teleurstellingen in hun leven. ‘Ik wil graag met iedereen kennismaken, die zich aangesproken voelt tot deze vorm van dagbesteding,' zegt Bram van der Leden. ‘In een gesprek wordt snel duidelijk wat we voor elkaar kunnen betekenen.’ Zorgboerderij bijBram in Ameide staat ook open voor vrienden, familieleden, buren en werkgevers van de cliënten.

ik wil meer informatie

Wanneer biedt Zorgboerderij bijBram in Ameide zorg? 

Zorgboerderij bijBram in Ameide is maandag tot en met vrijdag de hele dag geopend.

zorgboerderij bij bram ameide

Wat treft u aan op Zorgboerderij Bij Bram in Ameide?

Op Zorgboerderij bijBram in Ameide draait het meer om de zorg dan om het agrarische aspect. Er lopen geiten, schapen en kippen rond op de boerderij en er is tuinbouw aanwezig.

Buitenactiviteiten

Er is veel te doen bijBram. Denk bijvoorbeeld aan onderhouds- en reparatiewerk vanuit de timmerwerkplaats, werken in de pluk- en moestuin, het verzorgen van de dieren, het geven van rondleidingen aan geïnteresseerden.

Binnenactiviteiten

Binnen is er het schenken van thee en koffie, het bereiden van de lunch, de verkoop van bloemen en fruit en het deelnemen aan kookworkshops. Daarnaast is er volop ruimte om met elkaar te praten en ervaringen uit te wisselen, te schrijven, muziek te maken en na te denken.

ik wil meer informatie

Hoe ziet een dag eruit?

De cliënten hebben een vast dagprogramma, gericht op herstel. Ze worden opgehaald, drinken eerst een kop koffie en krijgen dan een spreuk mee voor die dag. ‘Denk bijvoorbeeld aan: ‘Eerlijk duurt het langst’,’ vertelt Bram van der Leden. ‘Dat wordt dan het thema van die dag. Dat werkt heel goed en gaat eigenlijk vanzelf.’ ’s Ochtends en ’s middags zijn de cliënten bezig met de activiteiten en om 12.30 uur wordt er altijd samen geluncht. Door de dagbesteding ga je beter functioneren en werken aan je eigen doelen.

Waarom een zorgboerderij begonnen?

Bram van der Leden werkt al meer dan twintig jaar in de geestelijke gezondheidszorg. Hij is met Zorgboerderij bijBram in Ameide begonnen, omdat hij gelooft dat het beter kan. ‘Ik bied dagbesteding die ervoor zorgt dat je je goed gaat voelen,’ legt hij uit. ‘Daarbij richt ik me vooral op mensen, die door anderen als ‘moeilijk’ worden gezien en veel buitengesloten worden. Dat laatste is soms erger dan ziekte en kan zelfs ziek maken. Op Zorgboerderij bijBram in Ameide werken we aan het herstel, in het tempo van de cliënt en altijd gericht op concrete doelen. Zinvol dus. En met volle aandacht voor de persoon.’

Rolstoelen en rollators

Zorgboerderij bijBram in Ameide is binnenkort helemaal toegankelijk voor rolstoelen en rollators.

Vervoer

Bram haalt de cliënten zelf op tussen 8.30 uur en 9.30 uur en brengt ze tussen 15.30 uur en 16.30 uur ook weer naar huis.

Begeleiding

Per dag komen er tien tot twaalf mensen op Zorgboerderij bijBram: “Dit is nu mijn fulltime werk.’

Kwaliteitskeurmerk

Zorgboerderij bijBram heeft het kwaliteitskeurmerk Zorgboerderijen.

ik wil meer informatie 

Contactgegevens

Bij Bram
Bram van der Leden
Prinses Marijkeweg 59D
4233 HK Ameide
06-31773436
www.bijbram.nu

 

Zoek een zorgboerderij

Zorgboerderij bijBram

Zorgboerderij bijBram