Zorgboerderij bijKarin in Ameide

Doelgroep

Kinderen tussen de 5 en 16 jaar kunnen terecht op zorgboerderij bijKarin, een onderdeel van zorgboerderij bijBram. Karin Roza: “Kinderen met PDD-NOS, ADHD, autisme, gedragsproblemen en –stoornissen bijvoorbeeld, maar ook kinderen met een probleem in de ontwikkeling of hechting zijn welkom. Heel divers.”

Welke zorg bieden wij en wanneer?

Zorgboerderij bijKarin is op zaterdag de hele dag geopend voor de kinderen tot 16.00 uur. Op die manier komen ze niet in aanraking met de volwassen cliënten die doordeweeks bijBram aanwezig zijn. Ook de ouders/opvoeders kunnen extra zorg en begeleiding krijgen.

zorgboerderij_den_ouden_nieuw_lekkerland.png

Wat treft u aan op zorgboerderij bijKarin?

Op zorgboerderij bijKarin vind je veel dieren, van geiten, schapen en kippen tot konijnen, cavia’s en een lammetje. Daarnaast is er een moestuin en een tunnelkas. “BijBram is steeds meer uitgebreid,” vertelt Karin Roza, “vooral met dieren. Dat is belangrijk, omdat ik merk dat dieren troost bieden. Kinderen vinden het geweldig om met dieren om te gaan en voor ze te zorgen. Het draagt bij aan hun ontwikkeling.”

ik wil meer informatie

Buitenactiviteiten

Het verzorgen van de dieren is dan ook een belangrijker pijler op zorgboerderij Bij Karin. Maar ook het samenwerken in de moestuin en samen de maaltijd bereiden. Er kan ook lekker gespeeld worden met bijvoorbeeld de skelters en de schommel. Er is water op het terrein aanwezig, dus Karin werkt met zwemvesten voor kinderen zonder zwemdiploma’s. Dat water biedt ook genoeg activiteiten, zoals vissen of met een netje naar allerlei beestjes zoeken.

Binnenactiviteiten

De lunch wordt bijvoorbeeld met zijn allen voorbereid en genuttigd. Er is een schuur met hooi waar in gespeeld kan worden. Daarnaast kan men hutten bouwen of onder begeleiding hout bewerken. “We proberen het af te stemmen met wat er doordeweeks gedaan wordt zodat er genoeg leuke klusjes overblijven die ik op zaterdag met de kinderen kan doen. Er is van alles voorhanden,” aldus Karin.

Hoe ziet een dag eruit?

’s Morgens begint de dag om negen uur, als er koffie wordt gedronken met de kinderen én hun ouders. “Het contact met ouders is belangrijk, ik wil dat zij zien wat het traject van hun kind hier is om daar eventueel thuis verder mee aan de slag te gaan”, legt Karin uit. Om half tien wordt de planning doorgenomen, dan mogen kinderen aangeven wat ze willen doen en dat wordt op een bord geschreven. Daarna gaan de kinderen zelf of onder begeleiding aan de slag. Tussen de middag wordt er geluncht en de dag wordt ook weer samen met de ouders afgesloten. Om vier uur gaat iedereen naar huis.

ik wil meer informatie

Waarom zorgboerderij Bij Karin begonnen?

Karin heeft, na haar HBO-opleidingen SPW en MWD, op allerlei plekken met kinderen gewerkt. Van een gezinsvervangend tehuis tot een asielzoekerscentrum en van een schippersinternaat tot maatschappelijk werker op een school. “Daar ligt mijn hart, bij het werken met kinderen,” zegt Karin. Als ik maar bezig kan zijn met het verder helpen van kinderen. Als je kijkt naar hun veerkracht, daar sta ik iedere keer versteld van. Ik gun elk kind een stevige basis. Op zaterdag kunnen ze bij mij lekker zichzelf zijn. ”Ik bied ze een ontspannen dag, waarbij ze even hun ‘zorgen’ kunnen vergeten”. Omdat ze ook al bijBram aan het werk was, leek het haar mooi om op zijn boerderij een nieuwe tak op te zetten, puur gericht op kinderen. Dat werd bijKarin.

Rolstoelen

Zorgboerderij bijKarin is geschikt voor rolstoelen.

Vervoer

De kinderen worden in principe met eigen vervoer gebracht en gehaald, maar er is altijd overleg mogelijk over het halen en/of brengen.

Begeleiding

Zorgboerderij bijKarin is kleinschalig, er kunnen maximaal acht kinderen per dag terecht. De begeleiding doet Karin Roza alleen, indien nodig aangevuld met collega’s of vrijwilligers.

Kwaliteitskeurmerk

BijKarin heeft via bijBram het Kwaliteitskeurmerk Zorgboerderijen.

ik wil meer informatie

Contactgegevens

Zorgboerderij bijKarin
Karin Roza
Prinses Marijkeweg 59D
4233 HK Ameide
www.bijkarin.nu

 bij het water   bomenlaantje

Zoek een zorgboerderij

Zorgboerderij bijKarin

Zorgboerderij bijKarin