Zorgboerderij Care for you in Bleskensgraaf

Doelgroep

Zorgboerderij Care for You in Bleskensgraaf richt zich vooral op kinderen tussen de zeven en achttien jaar, maar in principe is iedereen welkom. ‘Jong, oud, dik, dun, klein of groot. Belangrijk is dat iedereen zichzelf kan zijn en kan "winnen" op ons erf', vertelt Yvonne Wemmenhove.

Wanneer biedt Zorgboerderij Care for you in Bleskensgraaf zorg?

Zorgboerderij Care for you is woensdag, vrijdag en zaterdag geopend. Er zijn ook mogelijkheden om vrijdagavond te blijven logeren. ‘We beschikken over een aparte logeerruimte met douche, wastafel en op de gang een toilet.’ Op woensdag geopend van 13.00-19.30 uur (inclusief avondeten en thuisbrengen). Vrijdag en zaterdag van 9.00-17.00 uur. En 1x per 14 dagen logeren op vrijdagavond (vrijdag 17.00 uur-zaterdag 17.00 uur)

zorgboerderij care for you bleskensgraaf

 

Wat treft u aan op de boerderij?

Zorgboerderij Care for You is een kleinschalige hobby- en zorgboerderij. Er zijn kippen, konijnen, vogels en een hond.

ik wil meer informatie

Buitenactiviteiten

Er is van alles te doen op Zorgboerderij Care for You. Van werken in de moestuin tot gras maaien en hooien. Van trampoline springen tot schaatsen, zwemmen of fietsen. Van zagen en timmeren tot vissen en wandelen met de hond. En van vuurtje stoken tot het bouwen van hutten en het knotten van wilgen. ‘Sinds kort maken we het onderscheid tussen activiteiten en klusjes,’ vertelt Yvonne Wemmenhove. ‘Bij een activiteit mag je halverwege stoppen als je het niet meer leuk vindt. Bij een klusje mag dat niet, maar daar staat tegenover dat je er 2,50 euro mee verdient voor in je spaarpot. Het geld uit de spaarpot mag je besteden aan wat je zelf wilt, maar het moet wel iets zijn voor op de boerderij. Op die manier stimuleren we de kinderen niet alleen om iets te doen, maar leren we ze ook om met geld om te gaan. Zo bedachten de kinderen laatst zelf dat ze het geld uit hun spaarpot konden gebruiken om nog meer geld mee te verdienen. Zo hebben ze plantjes gekocht voor in de moestuin, die ze dan met winst gaan verkopen. Dat is toch super?’

Binnenactiviteiten

Ook binnen zijn tal van activiteiten: met lego of knex spelen, spelletjes doen, koken, bakken, knutselen, tekenen, darten, tafeltennissen of tafelvoetbal spelen.Zorgboerderij Care for You helpt ook met schoolondersteunende activiteiten. ‘Zo leren we één van onze cliënten hoe hij hoofd- en bijzaken moet onderscheiden in teksten en verhalen. Daar is hij niet zo goed in en het is wel belangrijk voor zijn school.’

ik wil meer informatie

Hoe ziet een dag eruit?

Er is geen vast programma op Zorgboerderij Care for You in Bleskensgraaf. ‘Op zaterdag komen de kinderen binnen tussen 9.00 en 10.00 uur. We beginnen met een groepsopening en daarna kiezen de kinderen uit een lijst van activiteiten en klusjes wat ze gaan doen. Er zijn drie keuzemomenten op een dag. Tijdens de pauzes mogen ze een eigen activiteit kiezen, zoals spelen op de computer of Playstation/Wii of X-box' legt Yvonne uit.

Waarom Zorgboerderij Care for you in Bleskensgraaf begonnen?

De familie Wemmenhove kocht de boerderij in 2006, omdat het gezin graag landelijk wilde wonen. Ze verbouwde de boerderij en beloofden elkaar als het klaar was, het te gaan delen met anderen. ‘Bij ons op de boerderij is het belangrijk dat je jezelf mag en kan zijn. Communicatie en het ontwikkelen van sociale vaardigheden zijn daarbij belangrijke factoren.’ Yvonne werkt al meer dan 30 jaar in de zorg voor mensen met een beperking.

Rolstoelen en rollators

Zorgboerderij Care for you in Bleskensgraaf is niet geschikt voor rollators en rolstoelen.

Vervoer

De meeste kinderen worden door hun ouders gebracht of komen op eigen gelegenheid naar Zorgboerderij Care for you in Bleskensgraaf. Maar halen en brengen behoort toch de mogelijkheden.

Begeleiding

Er kunnen per dag maximaal zes cliënten terecht op Zorgboerderij Care for You, die begeleid worden door Yvonne.

Kwaliteitskeurmerk

Care for You heeft het Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen.

ik wil meer informatie

 
 wemmenhove    wemmenhove 2

Contactgegevens

Care for you
Yvonne Wemmenhove
Heulenslag 76
2971 VH Bleskensgraaf
0184-694630
www.zorgboerderijcareforyou.jimdo.com

Zoek een zorgboerderij

Zorgboerderij Care for you

Zorgboerderij Care for you
Grotere kaart weergeven