Zorgboerderij De Heerlijkheid van Papendrecht

Doelgroep

Zorgboerderij De Heerlijkheid van Papendrecht biedt dagbesteding aan jong volwassenen en volwassenen met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Begeleidster Ester voegt hieraan toe: 'Ik wil onze hulpboeren graag laten ervaren dat ze kunnen groeien in hun kunnen, dat is zo'n waardevol gevoel!'

Wanneer bieden wij zorg?

De zorgboerderij is open op dinsdag en vrijdag. De dag start om 9.00 uur en eindigt om 16.00 uur. 

openingstabel_de_heerlijkheid_van_papendrecht.jpg

Wat treft u aan op Zorgboerderij De Heerlijkheid van Papendrecht?

Onderaan de dijk, langs de rivier de Merwede en in Papendrecht treft u een mooi en divers stuk land aan. Bij de Heerlijkheid van Papendrecht vindt u namelijk ook een boomgaard, een mini kinderboerderij, een landwinkel en een brouwerij. Het terrein is ongeveer 1,7 ha groot en oogt door de vele bomen en het groen heel landelijk. Echt een plek om weer helemaal op te laden!

Even kennismaken met Ester... Bekijk de video!


ik wil meer informatie

Buitenactiviteiten

De cliënten kunnen de dieren voeren en verzorgen van de mini-kinderboerderij. En er kan gewerkt worden in de boomgaard, maar dit is wel sterk seizoensgebonden. Taken in de boomgaard zijn fruitplukken, het opruimen van de takken of het maken van een takkenwal.

Binnenactiviteiten

Ester: 'Afhankelijk van het weertype wijkt de zorggroep uit naar binnen, naar ontvangstruimte De Hooizolder. Hier zijn diverse activiteiten te doen, zoals onder andere: inpakken van producten, schoonmaken, koken of creatieve bezigheden.'


ik wil meer informatie

Hoe ziet een dag bij de zorgboerderij eruit?

De dag start om 09.00 uur. Ester vertelt: 'Na het ontvangen van de hulpboeren gaan we de dagplanning bespreken. We kijken welke activiteiten we kunnen doen en wie waar heen wilt. In de ochtend beginnen de activiteiten meestal bij de dieren.' Rond 12.00 uur wordt er gestart met het voorbereiden van de lunch, die gezamenlijk rond 12.30 uur wordt genuttigd.  'En na de lunch bespreken we de activiteiten van de middag, dit kan bestaan uit het werken in de boomgaard of binnen wat klusjes doen' licht Ester toe. Rond 15.00 uur wordt er opgeruimd en sluiten ze af met koffie en thee. Om 16.00 uur eindigt de dag.

Waarom Zorgboerderij De Heerlijkheid van Papendrecht begonnen?

Ester: “Wij zijn een zorgtak begonnen omdat wij graag een zinvolle dagbesteding willen bieden aan onze medemensen die minder makkelijk in de samenleving kunnen werken. Daarnaast kan ons bedrijf wat assistentie goed gebruiken, dus vandaar een oproep aan hulpboeren.” De zorgtak is een hele logische aanvulling in de bedrijvigheid van De Heerlijkheid van Papendrecht, vooral door de locatie, de samenstelling en de betrokkenheid bij mens en milieu van de Heerlijkheid. In 2003 is hulpboer Wouter via begeleid werken bij haar als vrijwilliger gekomen. “Dat was het begin van het werken met mensen met een verstandelijke beperking. Een hele leuke, dankbare taak” zegt Ester nadrukkelijk. Vooral het contact met de hulpboeren, het werken met de dieren en in de buitenlucht geeft haar veel voldoening. Het bijzondere van haar werk is dat ze samen van hun heerlijke plekje een oord maken waar bezoekers van genieten. En mede door de inzet van de hulpboeren ziet alles er zo verzorgd uit!

Rolstoelen en rollators

De zorgboerderij is niet geschikt voor rolstoelen en rollators.

Vervoer van en naar Zorgboerderij De Heerlijkheid

De hulpboeren kunnen niet opgehaald worden. 

Begeleiding

De hulpboeren worden begeleid door Ester Korteland-de Roos. Ester zal de vaste begeleidster worden op de dinsdag en vrijdag. Haar vooropleiding is kraamverzorgster, dus het zorgen is jaren lang haar vak geweest. Zij is samen met haar man eigenaar van De Heerlijkheid van Papendrecht en werkt fulltime in de boomgaard en landwinkel. 

Kwaliteitskeurmerk

Zorgboerderij De Heerlijkheid van Papendrecht is bezig met het behalen van het landelijke kwaliteitskeurmerk 'Kwaliteitswaarborg Zorgboerderij'.

ik wil meer informatie

Contactgegevens 

De Heerlijkheid van Papendrecht
Ester Korteland
Kerkbuurt 56
3354 XK Papendrecht
078 - 644 05 99
06 - 37 11 50 91
Website De Heerlijkheid van Papendrecht

  20170408 080206 

  20170331 141510 

  20170312_171925.jpg

Zoek een zorgboerderij

Zorgboerderij De Heerlijkheid van Papendrecht

Zorgboerderij De Heerlijkheid van Papendrecht