Zorgboerderij De Lekhoeve in Krimpen aan de Lek

Doelgroep

Zorgboerderij De Lekhoeve in Krimpen aan de Lek heeft meerdere doelgroepen. Jongeren vanaf 12 jaar zijn welkom op woensdagmiddag en zaterdag. Maar ook volwassenen zijn al vele jaren aanwezig op de boerderij voor dagbesteding.

Wanneer bieden wij zorg?

De zorgboerderij van Els en Adrie van der Laan is op maandag t/m zaterdag van 9.00 uur tot 17.00 uur geopend.

openingstabel de lekhoeve 1

Wat treft u aan op Zorgboerderij De Lekhoeve in Krimpen aan de Lek?

Zorgboerderij De Lekhoeve in Krimpen aan de Lek is een middelgrote veehouderij met zo’n negentig melkkoeien, zestig stuks jongvee, zeven schapen, lammetjes, geiten, kippen, konijnen, een hond en een kat. De voorkant van de boerderij grenst aan de dijk van de Lek, de achterkant aan de weilanden.

ik wil meer informatie

Buitenactiviteiten

De activiteiten op zorgboerderij De Lekhoeve in Krimpen aan de Lek zijn seizoensgebonden. In het voorjaar en de zomer is het bijvoorbeeld tijd om te snoeien, de tuin te onderhouden. de koeien naar het land te brengen of met de tractor mee te rijden. In het najaar en de winter wordt er meer binnen, in de stallen, gewerkt, zoals het voeren en verzorgen van de dieren. Er is ook een moestuin, midden in de polder, met een blokhut en een houtkachel. Daar kun je heerlijk tot rust komen.

Binnenactiviteiten

Ook binnen is er genoeg te doen op Zorgboerderij De Lekhoeve in Krimpen aan de Lek. Er wordt vooral gekeken wat iemand kan en wil doen. Zoals huishoudelijke karweitjes of knutselen en schilderen. Tussendoor is er uiteraard tijd om gezellig te kletsen of bij te praten met Adrie en Els. ‘Want ook ontspanning hoort erbij,’ vindt ze.

ik wil meer informatie

Hoe ziet een dag eruit?

We beginnen de dag met koffie/thee en een luisterend oor. Daarna beginnen we met de vaste taken van het verzorgen van het vee, voor wie dat kunnen. Daarna is het tijd voor koffie en komen de seizoensgebonden activiteiten aan bod.

Waarom een zorgboerderij?

Adrie en Els van der Laan besloten zo’n twaalf jaar geleden om zorgboeren te worden en dat brengt ze tot op de dag van vandaag veel voldoening. ‘De meeste mensen met wie wij destijds begonnen zijn, komen hier nog steeds met veel plezier. Dat zien wij als een compliment. Kennelijk weten we ervoor te zorgen dat de cliënten het hier fijn hebben,’ vertelt Els. ‘Ze weten dat ze nuttig bezig zijn en dat geeft hen, maar ook ons, een goed gevoel. En we hebben het natuurlijk leuk en gezellig met elkaar.’

Rolstoelen en rollators

Zorgboerderij De Lekhoeve in Krimpen aan de Lek is minder geschikt voor rolstoelen en rollators.

Vervoer

Omdat de boerderij dichtbij Krimpen aan de Lek ligt en er vlakbij een bushalte is (bus 194 richting Bergambacht), kunnen de cliënten zelfstandig met het openbaar vervoer naar de zorgboerderij komen. Maar er worden ook mensen gehaald en gebracht.

Begeleiding

Zorgboerderij De Lekhoeve heeft ruimte voor vier cliënten per dag. De begeleiding wordt gedaan door Els en Adrie van der Laan zelf. ‘We werken graag met kleine groepen, zodat er altijd genoeg aandacht is voor iedereen,’ legt Els uit.

Kwaliteitskeurmerk

Het keurmerk is aanwezig.

ik wil meer informatie 

Contactegegevens

De Lekhoeve
Els van der Laan
Middelland 38
2931 AL Krimpen aan de Lek
0180-512704 

Zoek een zorgboerderij

Zorgboerderij De Lekhoeve

Zorgboerderij De Lekhoeve
Grotere kaart weergeven