Zorgboerderij De Parel in Streefkerk

Doelgroep

Zorgboerderij De Parel in Streefkerk richt zich op kinderen en jongeren van zeven tot en met vijfentwintig jaar, die ADHD, autisme of een verstandelijke beperking hebben.

Wanneer biedt Zorgboerderij De Parel in Streefkerk zorg?

Zorgboerderij De Parel van Arjan en Bali Herlaar biedt dagbesteding, individuele begeleiding en kortdurend verblijf. Dagbesteding vindt plaats op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag. Op woensdag en vrijdag is er de mogelijkheid om te blijven eten en de zorg loopt dan tot 19.00 uur. Individuele begeleiding vindt plaats op de overige dagen. Kortdurend verblijf is mogelijk van woensdag op donderdag en in het weekend. 

openingstabel_de_parel_1.jpg

Wat treft u aan op de boerderij?

Zorgboerderij De Parel in Streefkerk heeft een hobbyschuur, weilanden, een paardenbak en een tuin. Verder zijn er veel dieren te vinden, zoals pony’s, een hangbuikzwijntje, koeien, kalveren, geiten, cavia’s, konijnen, honden en schapen. In de zomer wordt er een klein zwembad bij de boerderij gezet en er is een grote boomhut om in te spelen. Vanaf september 2016 heeft de Parel een 2e locatie: de werklocatie van dochter Alexandra en haar man Teus. Hier is een melkveehouderij en een paardenrusthuis gevestigd. Het activiteitenaanbod is hierdoor groter geworden. Bij het paardenrusthuis is het mogelijk om de paarden te verzorgen, op sommige paarden kan gereden worden en er zijn mogelijkheden voor paardencoaching. 

ik wil meer informatie

Activiteiten

Op Zorgboerderij De Parel in Streefkerk helpen de kinderen bij het voeren en verzorgen van de dieren. Daarnaast helpen ze bij het onderhouden van de tuin en het terrein. Er is een groot aanbod aan activiteiten gezien het grote aantal begeleiders. Vooral het verzorgen en het rijden van de paarden op de werklocatie is favoriet. Daarnaast wordt er gezwommen, gevoetbald, geknutseld en spelletjes gedaan. 'We gaan ook regelmatig naar het bos, de Lek om te spelen in het zand of we gaan wandelen met de hond. We bieden rust en gezelligheid en we doen het met elkaar' vertelt Bali Herlaar. 

Hoe ziet een dag bij Zorgboerderij De Parel in Streefkerk eruit?

De dag heeft een vaste structuur op zorgboerderij De Parel. ‘De dieren moeten op vaste tijden gevoerd worden en de pauzes zijn ook altijd op vaste tijden. Tussendoor kunnen de kinderen dan zelf hun activiteit kiezen’, legt Bali uit.

Waarom een zorgboerderij begonnen?

Bali en Arjan Herlaar zijn in 2007 met hun kinderen Alexandra en Robbert op De Parel komen wonen. In 2009 zijn ze begonnen met Zorgboerderij De Parel. Ze genieten volop van het buitenleven en vinden het leuk om te zien hoe hun jonge gasten plezier beleven aan de zorgboerderij en al zijn faciliteiten. ‘Niet alleen mijn man en ik vinden het ‘zorgboerschap’ heerlijk en zinvol,’ zegt Bali Herlaar, ‘ook onze kinderen doen er van harte aan mee. De naam van de boerderij komt voort uit de gedachte dat ieder mens waardevol is, een “parel in Gods hand mag zijn”.’

ik wil meer informatie

Rolstoelen 

Zorgboerderij De Parel in Streefkerk is niet geschikt voor rolstoelen.

Vervoer

Het vervoer van de cliënten wordt altijd in overleg geregeld. Ophalen en brengen is een mogelijkheid.

Begeleiding

De Parel betreft een familiebedrijf en de begeleiding wordt gedaan door een vaste groep van 5 familieleden. Daarnaast wordt er gewerkt met stagiaires van met name het Hoornbeeck College. Voor de kinderen biedt dit veiligheid, je kent de begeleiders door en door en er vindt minimale wisseling plaats. Oud-stagiaires worden ingezet tijdens vakanties zodat er ook dan geen nieuwe medewerkers aanwezig zijn. Er zijn maximaal vijftien kinderen op de zorgboerderij. ‘Niet ieder kind wil hetzelfde doen en dan is het handig om veel begeleiders te hebben, zodat een kind echt kan doen wat hij of zij leuk vindt,’ legt Bali Herlaar uit. ‘Bovendien hebben we op deze manier meer aandacht voor ze. Dat vind ik ook belangrijk.’ 

Ondersteuning ouders
In 2016 is Bali ook gestart met het ondersteunen van de ouders door het verzorgen van intervisieavonden. Tijdens een intervisieavond bespreken ouders met elkaar een probleem in de thuissituatie, ze geven elkaar advies en steunen elkaar in de zorg voor deze bijzondere kinderen. Het wordt als heel waardevol ervaren, omdat je begrip vindt bij andere ouders die met dezelfde problemen kampen. 

Kwaliteitskeurmerk

Sinds begin 2014 is Zorgboerderij De Parel in Streefkerk in het bezit van het Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen. In mei 2017 is het keurmerk opnieuw behaald.

ik wil meer informatie

Contactgegevens

De Parel
Bali Herlaar
Nieuwe Veer 50 A
2959 AK Streefkerk
0184-684661
Website Zorgboerderij De Parel

Zoek een zorgboerderij

Zorgboerderij De Parel


Grotere kaart weergeven