Zorgboerderij De Regenboog in Stolwijk

Doelgroep

De dagbesteding op de zorgboerderij is vooral gericht op kinderen tot 12 jaar. Kinderen met bijvoorbeeld ADHD of autisme kunnen hier een actieve, gezellige of ontspannen dagbesteding volgen. Net waar behoefte aan is! Heeft uw kind een andere zorgvraag? Neem gerust contact op, in een persoonlijke gesprek wordt graag gekeken of er passende dagbesteding geboden kan worden. 

Wanneer bieden wij zorg?

Zorgboerderij De Regenboog is geopend op woensdagmiddag en zaterdag de hele dag. In overleg is het ook mogelijk om te blijven logeren, dit kan om de week en in de vakanties.

openingstabel_de_regenboog.jpg

Wat treft u aan op Zorgboerderij De Regenboog in Stolwijk?

Zorgboerderij De Regenboog is een draaiende biologische boerderij met ongeveer 70 tot 75 melkkoeien, jongvee, konijnen, kippen, een kat en een hond. Naast de stallen van de boerderij is een speelveldje ingericht met een trampoline en een aparte moestuin. Sommige activiteiten vinden in het woonhuis plaats. En tussen het woonhuis en de stallen in is een aparte ruimte bijgebouwd. ‘In die ruimte vinden binnenactiviteiten plaats en kunnen de kinderen zich terugtrekken als ze even wat rust nodig hebben of ze kunnen lekker een boekje lezen bijvoorbeeld’ licht Mattie toe. ‘Ook is er rondom de stallen heel veel ruimte, zodat ze lekker buiten hun energie kwijt kunnen.’ 

ik wil meer informatie

Buitenactiviteiten

De kinderen kunnen heerlijk buiten spelen op het speelveld en bij de trampoline. Of helpen met het zaaien en planten van de moestuin. ‘De kinderen die wekelijks komen, kunnen een eigen stukje grond op de moestuin bijhouden als ze dat leuk vinden’ licht Mattie toe. Maar natuurlijk kunnen ze ook meedraaien met het boerenleven en de dieren voeren en verzorgen. Ze kunnen boer Jan, de vader van Mattie & Harmke, bijvoorbeeld helpen met wat landwerk of onkruid verwijderen. Mattie vertelt enthousiast: ’Maar een stukje lopen en samen gezellig picknicken doen we ook graag’. 

Binnenactiviteiten

Binnen in het woonhuis koken en bakken ze graag. Denk aan het koken van soep of het bakken van brownies of cakejes. En daarna natuurlijk lekker samen opeten! Ook spelen ze graag spelletjes of gaan ze samen knutselen met bijvoorbeeld papier of hout.

Hoe ziet een dag bij Zorgboerderij De Regenboog in Stolwijk eruit?

Om 9.00 uur begint de dag met een dagstart: even samen wat drinken en kijken welke activiteiten er gedaan kunnen worden. Iedere dag vindt er tenminste één gezamenlijke activiteit plaats en verder is het programma flexibel en aanpasbaar op de wensen van de kinderen. De kinderen overleggen namelijk samen met Mattie of Harmke wat zij zelf graag willen doen en wat er mogelijk is. Om 12.30 uur wordt er samen geluncht met brood met geregeld iets lekkers zoals zelfgemaakte groentesoep of een vers eitje van de kippen van de boerderij. De activiteiten ’s middags duren tot ongeveer 16.30 uur. Tussendoor is er een kleine pauze om samen wat te drinken.

ik wil meer informatie

Waarom gestart met een zorgboerderij?

Mattie en Harmke ervaren de boerderij als een heerlijke plek waar ze beiden een hele fijne jeugd hebben gehad. De rust, ruimte en de mooie plek midden in de natuur willen ze graag delen met de kinderen die daar behoefte aan hebben. Daarnaast hebben zij beiden ook een opleidingsachtergrond wat raakvlakken heeft met het (ver)zorgen van kinderen. Mattie heeft namelijk een achtergrond in het onderwijs en is vanaf november 2017 afgestudeerd als orthopedagoog. En Harmke is momenteel bezig met een opleiding tot verpleegkundige.

Rolstoelen en rollators

Zorgboerderij De Regenboog is niet geschikt voor rolstoelen en rollators.

Vervoer naar Stolwijk

De kinderen komen in principe op eigen gelegenheid naar de boerderij. Mocht dit niet lukken dan wordt er graag meegedacht en gekeken of er iets anders geregeld kan worden.

Begeleiding

De vaste begeleiders zijn Mattie en Harmke, Mattie is altijd aanwezig op de woensdagmiddag en Harmke op de zaterdag. Boer Jan en boerin Janneke (de ouders van Mattie en Harmke) zijn natuurlijk ook altijd aanwezig op de boerderij en springen bij waar nodig. Bij sommige activiteiten kunnen de andere dochters (Renske en Marlinde) extra meehelpen. Daardoor is het mogelijk om meerdere activiteiten te ondernemen, specifiek afgestemd op de behoefte van ieder kind.

Kwaliteitskeurmerk

Zorgboerderij De Regenboog is erkend door Zorgboeren Zuid-Holland en Mattie en Harmke zijn momenteel bezig met het behalen van het Kwaliteitskeurmerk Zorgboerderijen.

ik wil meer informatie

Contactgegevens 

Zorgboerderij De Regenboog
Mattie & Harmke de Pater
Beijerscheweg 96
2821 NJ Stolwijk
0182-524013
zorgboerderijderegenboog@gmail.com

dsc08384 dsc08280 dsc08517

Zoek een zorgboerderij

Zorgboerderij De Regenboog

Zorgboerderij De Regenboog