Zorgboerderij De Wevershof in Oud-Alblas

Doelgroep

Zorgboerderij De Wevershof biedt dagbesteding aan ouderen. Dit kunnen ouderen zijn met dementie, met een niet aangeboren hersenletsel (NAH), met een verstandelijke beperking of ouderen die in een sociaal isolement zitten.

Welke zorg bieden wij en wanneer?

De zorgboerderij is open op dinsdag en donderdag van 09.00 tot 16.30 uur. 

openingstabel_de_wevershof.jpg

Wat treft u aan op zorgboerderij De Wevershof in Oud-Alblas?

De Wevershof is een hobbyboerderij en ligt in een rustige en landelijke omgeving. Anja vertelt enthousiast: ‘Vanuit de boerderij heeft men uitzicht op de polder richting Nieuw-Lekkerland / Streefkerk, een heerlijk weids zicht met koeien, paarden en schapen. Je voelt de rust en geniet van de natuur’. De aanbouw van het woonhuis is de locatie waar de cliënten voor de dagbesteding ontvangen worden. Het is knus ingericht met een houtkachel, een fijne bank en 2 relax fauteuils. Centraal in de kamer staat een grote eettafel. Ook beschikken ze over een eigen keuken, douche en wc. ‘En het is eveneens mogelijk om gebruik te maken van een bed als men even wil rusten ’s middags’ voegt Anja hier aan toe. De aanbouw heeft een veranda, hier kan men zomers genieten van het uitzicht op de eigen siertuin met fruitbomen. Ook heb je vanaf hier een mooi uitzicht op de rivier de ‘Alblas’. 

ik wil meer informatie

Buitenactiviteiten

De activiteiten buiten variëren van het verzorgen van de dieren en het onderhouden van de tuin tot fruit plukken en wandelen. We schromen daarbij niet om de auto te pakken en naar bosrijke omgeving in de buurt te rijden.  “Maar we gaan ook graag een dagje op stap, bijvoorbeeld naar een tuincentrum  of iets anders wat de cliënt aanspreekt” vult Anja aan. 

Binnenactiviteiten

Het aanbod aan activiteiten binnen is haast eindeloos, om een indruk te geven volgen hier een aantal voorbeelden: samen koken (de warme maaltijd bereiden, koekjes of een appeltaart bakken), hout bewerken, spelletjes ter stimulering en het behouden van het geheugen of gezelschapsspellen (sjoelen, mens erger je niet), handwerken (weven en breien), puzzelen, voorlezen, bloemschikken, zingen en muziek maken. 

Hoe ziet een dag eruit?

‘We beginnen de dag gewoon rustig en drinken eerst samen een kopje koffie of thee. Vervolgens kijken we samen wat we die dag gaan doen’ benadrukt Anja. Het is voor haar belangrijk dat de cliënt kan kiezen maar evenzo dat men, indien mogelijk, toch ook actief bezig is. Tussen 12.00 en 13.00 uur bereiden en eten ze de warme maaltijd. Daarna kan men weer een activiteit doen of kan er even gerust worden. Anja vervolgt: ‘En om 15.30 uur eten we samen fruit en drinken we nog wat, voordat iedereen weer naar huis gaat’.

ik wil meer informatie

Waarom gestart met zorgboerderij De Wevershof?

Anja: “Ik heb meerdere jaren werkervaring in de zorg en ik heb al vele jaren de droom om zelf iets te starten. Dit komt vooral voort uit  de ervaring dat de werkdruk in de zorg erg hoog is en ikzelf graag meer tijd en aandacht aan de cliënten wil geven." 

Rolstoelen en rollators

De boerderij is geschikt voor rollators.

Vervoer

De cliënten komen op eigen gelegenheid naar Zorgboerderij De Wevershof.

Begeleiding

Anja van Hoorne begeleidt de cliënten zelf en maakt gebruik van vaste vrijwilligers. Anja heeft het certificaat gehandicaptenzorg niveau 3 behaald en heeft meerdere jaren werkervaring in de zorg.

Kwaliteitskeurmerk

De Wevershof is bezig met het behalen van het Kwaliteitskeurmerk Zorgboerderijen.

ik wil meer informatie

Contactgegevens

Zorgboerderij De Wevershof
Anja van Hoorne
Noordzijde 28
2969 AR Oud-Alblas
Tel: 06-10394547

 De zithoek       img_3330.jpg 

 20171011_095654.jpg       img_8034.jpg

    

Zoek een zorgboerderij

Zorgboerderij De Wevershof

Zorgboerderij De Wevershof