Zorgboerderij Den Dikken Boom in Ouderkerk aan den IJssel

Doelgroep

Zorgboerderij Den Dikken Boom in Ouderkerk aan den IJssel biedt vanuit een volledig aangepaste woonkeuken dagbesteding voor ouderen en mindervaliden. ‘Zeker voor mensen die ooit op het platteland zijn opgegroeid voelt het als thuiskomen, maar ook mensen die van de natuur houden genieten bij ons van het boerenleven,’ vertelt Pieta Vonk Noordegraaf, die Zorgboerderij Den Dikken Boom in Ouderkerk aan den IJssel samen met haar man Gerrit en haar dochter Brenda runt. 

Wanneer bieden wij zorg?

Zorgboerderij Den Dikken Boom in Ouderkerk aan den IJssel is dinsdag, woensdag en donderdag de hele dag geopend.

openingstabel_den_dikken_boom.jpg

Wat treft u aan op Zorgboerderij Den Dikken Boom in Ouderkerk aan den IJssel?

Den Dikken Boom is een diervriendelijke veehouderij met Lakenvelder koeien, die het grootste deel van het jaar buiten in de wei rondlopen en daar alle tijd krijgen om in hun eigen tempo te groeien. De boerderij verkoopt zelf het vlees van de koeien. Verder heeft Zorgboerderij Den Dikken Boom twee aangepaste vakantiehuizen (elk 2-8 personen) voor ouderen, mindervaliden, families en vriendengroepen. Indien gewenst kan tijdens het verblijf gebruik gemaakt worden van zorg en/of hulpmiddelen. 

ik wil meer informatie

Buitenactiviteiten

De zorgboerderij biedt alle faciliteiten die je je als oudere of mindervalide maar kunt wensen. Zo is het gebied rondom de boerderij dankzij een verhard pad prima toegankelijk voor rolstoelen en rollators. In het stukje bos aan het einde van het pad kun je, middenin de natuur, heerlijk picknicken of even uitblazen. Verder is er een verhoogde en daardoor goed toegankelijke moestuin waarin gewerkt kan worden en is het mogelijk om een stukje te varen of te vissen. Ook boer Gerrit heeft altijd wel een klusje te doen, variërend van snoei- of tuinwerk tot het voeren van de Lakenvelder koeien.

Binnenactiviteiten

Pieta Vonk Noordegraaf: ‘Mijn dochter Brenda heeft de kunstacademie gedaan. Zij doet samen met onze gasten allerlei creatieve dingen zoals breien, naaien, borduren, houtbewerken en fotograferen.’ Binnen wordt verder onder andere de maaltijd bereid en kan jam gemaakt worden met fruit uit de eigen boomgaard.

ik wil meer informatie

Hoe ziet een dag eruit?

De dag begint op Den Dikken Boom altijd met een kopje koffie, een praatje en een wandeling. Daarna wordt samen de warme maaltijd bereid. Na het middageten worden de koeien verzorgd en wie wil kan weer wandelen. Tussendoor is er ruimte voor een spelletje, een creatieve activiteit of er kan een krant of boek gelezen worden. Brenda: ‘We sluiten de dag weer samen af met koffie drinken. De activiteiten stemmen we persoonlijk af op de wensen en mogelijkheden van de cliënten. Daarbij houden we rekening met wat iemand wil en kan.’

Waarom een zorgboerderij begonnen?

Pieta Vonk Noordegraaf heeft jarenlang als vrijwilliger in de zorg gewerkt. ‘Veel ouderen die iets gaan mankeren, komen bijna niet meer buiten,’ vertelt ze. ‘Wij willen ze graag die mogelijkheid bieden. Onze doelgroep moet al zo veel missen. Wat is er dan leuker dan hen te helpen en ze een plek te geven waar ze heerlijk van het buitenleven kunnen genieten, oude hobby's of zelfs nieuwe activiteiten kunnen oppaken en nieuwe mensen leren kennen? Daar beleven wij zelf ook veel plezier aan.’

Rolstoelen en rollators

De dagbestedingsruimte is volledig aangepast gebouws en helemaal rolstoeltoegankelijk. Ook de vakantiehuizen, het buitenterrein en het wandelpad de polder in zijn toegankelijk voor rolstoelen en rollators.

Vervoer van en naar Ouderkerk aan den IJssel

Het vervoer van en naar Zorgboerderij Den Dikken Boom wordt in overleg geregeld.

Begeleiding

Er is dagelijks voor maximaal acht mensen plek op Zorgboerderij Den Dikken Boom in Ouderkerk aan den IJssel. ‘Zo houd je het prettig persoonlijk en kun we, samen met de vrijwilligers, iedereen de juiste aandacht geven,’ legt dochter Brenda Vonk Noordegraaf uit.

Kwaliteitskeurmerk

Zorgboerderij Den Dikken Boom in Ouderkerk aan den IJssel is in het bezit van het Kwaliteitskeurmerk Zorgboerderijen.

ik wil meer informatie

Contactgegevens

Den Dikken Boom
Brenda en Pieta Vonk
IJsseldijk Noord 123
2935 BK Ouderkerk aan den IJssel
0180-682558
www.dendikkenboom.nl

 dbterras

dbdagbestedingsruimte

 dbmoestuin

Zoek een zorgboerderij

Zorgboerderij Den Dikken Boom

Zorgboerderij Den Dikken Boom
Grotere kaart weergeven