Zorgboerderij Den Oudenhove in Streefkerk

Doelgroep Zorgboerderij Den Oudenhove

Maarten en Els den Ouden richten zich vooral op kinderen met gedragsproblematiek, zoals ADHD of autisme. Persoonlijke aandacht is daarbij het sleutelwoord.

Welke zorg bieden wij en wanneer?

Zorgboerderij Den Oudenhove in Streefkerk is vrijdag tot en met zondag geopend en er is ruimte voor de kinderen om te blijven logeren in het weekend. In de schoolvakanties is de zorgboerderij in Streefkerk op alle dagen open.

openingstabel_den_oudenhove.jpg

Wat treft u aan op Zorgboerderij Den Oudenhove?

Den Oudenhove is een melkveehouderij met zestig koeien, kalveren en jongvee. Daarnaast lopen er op de boerderij ook geiten, kippen, cavia’s, een poes en een paard rond. Er is ook een groentetuin.  

Buitenactiviteiten

De kinderen helpen op Zorgboerderij Den Oudenhove mee met het verzorgen en voeren van de dieren of ze kunnen in de groentetuin werken. ‘We laten onze bezoekers vrij in wat ze willen doen,’ vertelt Els den Ouden. '‘s Morgens worden de klusjes gedaan met de dieren zoals hokken uitmesten, eieren rapen, paard borstelen en werken in de groententuin. De klusjes worden dan op een bord geschreven en dan mogen ze zelf kiezen welke klus ze willen gaan doen.' 

Binnenactiviteiten

‘Knutselen of iets bakken kan ook altijd op zorgboerderij Den Oudenhove, maar eigenlijk lopen ze allemaal buiten,’ vertelt Els.  ‘Achter is ook een werkplaats waar ze timmeren of slopen: dat vinden de jongens prachtig. Ze hebben alle vrijheid.’ En in de zomer is het mogelijk om van het zwembad of de trampoline gebruik te maken.

ik wil meer informatie

Hoe ziet een dag bij Zorgboerderij Den Oudenhove in Streefkerk eruit?

Zorgboerderij Den Oudenhove heeft vaste pauze- en eettijden en in de ochtend staat het voeren en verzorgen van de dieren centraal. 's Middags is er keuze uit de creatieve activiteiten zoals knutselen, bakken of klussen.

Waarom een zorgboerderij in Streefkerk begonnen?

Els en Maarten den Ouden hebben zich eind 2008 aangemeld bij Zorgboeren Zuid-Holland toen ze op Den Oudenhove kwamen wonen. Els: ‘We liepen al een tijdje rond met het idee, maar het vorige woonhuis was niet groot genoeg. In dit huis hebben we zoveel ruimte dat we dachten: het is nu of nooit. Ik kom zelf uit de zorg en dat is altijd blijven kriebelen. Na al die jaren heb ik er nog steeds heel veel plezier in. De kinderen zijn blij en de ouders ook en dan ben ik zo blij dat ik kan helpen.’  

Rolstoelen en rollators

Zorgboerderij Den Oudenhove is minder toegankelijk voor rolstoelen of rollators.

Vervoer

Vervoer van en naar de zorgboerderij in Streefkerk is op eigen gelegenheid.

Begeleiding

Op Zorgboerderij Den Oudenhove is plaats voor maximaal vijf kinderen op een dag. ‘Dat is een aantal waarmee je op een prettige manier kan werken. Dat is voor de kinderen fijn en voor ons ook,’ vertelt Els, die samen met haar man Maarten en hun dochter Marieke de begeleiding doet.

Kwaliteitskeurmerk

Zorgboerderij Den Oudenhove in Streefkerk is in het bezit van het Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen.

ik wil meer informatie

Contactgegevens

Zorgboerderij Den Oudenhove
Els den Ouden
Nieuwe Veer 64 A
2959 AL Streefkerk
0184-684322

Zoek een zorgboerderij

Zorgboerderij Den Oudenhove

Zorgboerderij Den Oudenhove
Grotere kaart weergeven