Zorgboerderij Elim in Zijderveld

Doelgroep

Zorgboerderij Elim is geopend voor mensen met een licht verstandelijke beperking, mensen die herstellende zijn van een burn out of een hersenongeval en mensen die eenzaam zijn of in een sociaal isolement zitten. ‘We gaan qua leeftijd uit van zestien plus,’ vertelt Jan van Bruchem, ‘omdat we ernaast nog een volledig draaiend melkveebedrijf hebben, is dit voor ons de meest geschikte doelgroep.’

Welke zorg bieden wij en wanneer?

Zorgboerderij Elim is open van maandag tot en met vrijdag. Er zijn geen logeermogelijkheden.

zorgboerderij hoeve de leeuw schoonrewoerd

Wat treft u aan op Zorgboerderij Elim?

Zorgboerderij Elim is dus een melkveehouderij met 65 koeien, een aantal kalfjes, er lopen een paar pony’s rond, en er zijn kippen. Verder zijn er een moestuin en een bloementuin. Rondom de boerderij liggen landerijen en stukken bos.

ik wil meer informatie

Binnenactiviteiten

De dieren staan weliswaar ’s winters op stal, maar hun verzorging is het hele jaar door binnen. Er kan binnen ook wat knutselwerk gedaan worden of voor de liefhebbers iets gebakken worden, taart of koekjes. ‘Maar ons hoofddoel is eigenlijk dat de cliënten de hele dag door met dieren bezig zijn’, zegt Van Bruchem, ‘de verzorging en alles wat daarbij komt kijken.’

Buitenactiviteiten

De buitenactiviteiten zijn vooral gericht op de moestuin en de bloementuin, wie wil kan buiten vegen of zich op het onderhoud van het terrein richten.

Hoe ziet een dag eruit?

De cliënten komen om 9.00 uur binnen en gaan meteen aan het werk op zorgboerderij Elim. Om 10.00 uur is er een koffiepauze, de lunch is tussen 12.00 en 13.00 uur, met zelf meegenomen boterhammen, maar er is ook mogelijkheid om af en toe soep te maken of een eitje te bakken. Van 13.00 tot 15.00 uur wordt er weer gewerkt, daarna is er opnieuw een koffiepauze waarbij de dag wordt afgesloten. Vanaf 15.30 uur gaan de cliënten weer naar huis.

ik wil meer informatie

Waarom zorgboerderij Elim begonnen?

‘Elim betekent “oase van rust”,’ vertelt Jan van Bruchem. Het is de naam van de plek waar, in de bijbel, het volk van Mozes verblijft na hun uittocht. De zorgboerderij heeft dus een christelijke inslag, die hem vooral zit in de naam en de wens van Jan en Jolanda om iets te doen voor de zwakkeren in de samenleving. Van Bruchem: ‘Wij hebben zelf geen kinderen, dus dan is het leuk om door de week op te trekken met jongeren en volwassenen op de boerderij, en we hebben er de ruimte voor. Het is in onze ogen een groep die vaak ‘weggedrukt’ wordt en moeite heeft om er tussen te komen. Op Elim kunnen ze zijn wie ze zijn en ze komen met dieren in aanraking. Dat dier vraagt niks van ze, het geeft alleen maar.’

Rolstoelen en rollators

Zorgboerderij Elim is niet echt geschikt voor rolstoelen of rollators, omdat er hier en daar drempels zijn.

Vervoer

De cliënten worden in eerste instantie door Jan of Jolanda gehaald en weer naar huis gebracht, maar cliënten kunnen ook met eigen vervoer naar zorgboerderij Elim komen. Alles in overleg.

Begeleiding

De begeleiding doen Jan en Jolanda samen. Er zijn ook vrijwilligers die bij kunnen springen. Maximaal vijf cliënten kunnen er per dag terecht.

ik wil meer informatie

Kwaliteitskeurmerk

Bij zorgboerderij Elim zijn ze druk bezig met het behalen van het Kwaliteitskeurmerk Zorgboerderijen.

Contactgegevens

Zorgboerderij Elim
Jan en Jolanda van Bruchem
Zijderveldselaan 56
4122 GR Zijderveld
06-25463694
www.zorgboerderijelim.nl
info@zorgboerderijelim.nl

dsc06233

dsc06215

Zoek een zorgboerderij

Zorgboerderij Elim

Zorgboerderij Elim