Zorgboerderij Het gewone huis in Hendrik-Ido-Ambacht

Doelgroep

Zorgboerderij Het gewone huis in Hendrik-Ido-Ambacht biedt dagbesteding voor ouderen. ‘We willen ze het gevoel van “thuis zijn” bieden. Onze cliënten zijn mensen die gewend zijn om vaak buiten zijn en ze houden ook veel van buiten zijn. Nou, dat bieden wij ze,’ zegt Neline Roepert. Ouderen met beginnende dementie, in een sociaal isolement, met een lichamelijke beperking of met een niet aangeboren (hersen)letsel zijn welkom.

Welke zorg bieden wij en wanneer?

Zorgboerderij Het gewone huis in Hendrik-Ido-Ambacht is geopend op dinsdag, woensdag en vrijdag, van 9.30 uur tot 15.30 uur.

 zorgboerderij_het_gewone_huis_openingstijden.jpg

Wat treft u aan op zorgboerderij Het gewone huis?

Zorgboerderij Het gewone huis is een hobbyboerderij met veel kleinvee, zoals kippen, eenden en konijnen. Er is ook een hond. Daarnaast is er een moestuin. De zorgboerderij is in een apart gebouw, waar alle voorzieningen voor ouderen zijn getroffen.

ik wil meer informatie

Buitenactiviteiten

De moestuin onderhouden, de dieren voeren en de hokken schoonmaken. ‘Dat is vaak al heel wat voor de ouderen,’ vertelt Neline. ‘Dat heb ik wel geleerd: maak de activiteiten niet te groot’. Voor wie het wil en het leuk vindt is er ook de mogelijkheid om schoon te maken of te klussen met hout.

Binnenactiviteiten

Samen koken, aardappelen schillen, groenten voorbereiden, tafel dekken en, als er nog puf is, de afwas.

Hoe ziet een dag bij Zorgboerderij Het gewone huis eruit?

Om half tien ontvangst met koffie en een praatje. ‘Er liggen ook allerlei bladen op tafel, zoals Landleven, waar sommigen meteen in duiken. Dan komen de verhalen los,’ vertelt Neline, ‘daarna voeren we de dieren en doen we allerlei klusjes.’ Dan is er een warme maaltijd en de afwas. ’s Middags nog wat karweitjes of even rust. Rond half vier wordt iedereen weer naar huis gebracht.

ik wil meer informatie

Waarom een zorgboerderij in Hendrik-Ido-Ambacht begonnen?

Neline Roepert werkte in een verpleegtehuis en zag daar hoe sommige ouderen snakten naar een ander soort, en vooral meer actieve dagbesteding. Dat zette haar aan het denken om zelf een zorgboerderij te beginnen. Ze kan hier al haar passie en talent kwijt en vindt het heerlijk om een nuttige dagbesteding te verzorgen voor ouderen die nog wat willen doen.

Rolstoelen en rollators

De zorgboerderij is geschikt voor rollators en rolstoelen. ‘Daar is allemaal rekening mee gehouden toen we de zorgboerderij begonnen.’

Vervoer van en naar Zorgboerderij Het gewone huis

Het vervoer van en naar de zorgboerderij in Hendrik-Ido-Ambacht doet Neline Roepert zelf. Ze haalt en brengt de ouderen met de auto.

Begeleiding

De groep bestaat uit maximaal 8 personen. Neline begeleidt de groep en wordt daarbij geholpen door een aantal vaste vrijwilligers.

Kwaliteitskeurmerk

Neline Roepert is in het bezit van het Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen.

ik wil meer informatie

Contactgegevens

Het gewone huis
Neline Roepert
Dorpsstraat 12
3342 BD Hendrik-Ido-Ambacht
078-7070340
Website Het Gewone Huis

dscn0462  dscn0536

Zoek een zorgboerderij

Zorgboerderij Het Gewone Huis

Zorgboerderij Het Gewone Huis