Zorgboerderij Heykoop in Streefkerk

Doelgroep

Zorgboerderij Heykoop in Streefkerk richt zich op kinderen en jongeren met ADHD, een autistische stoornis of een verstandelijke beperking.

Welke zorg bieden wij en wanneer?

Zorgboerderij Heykoop in Streefkerk is op maandag en dinsdag gesloten, maar de rest van de week open. Doordeweeks kun je er terecht van 9.30 uur tot 17.30 uur, en op zaterdag tot 17.00 uur. De kinderen kunnen twee weekenden per maand blijven logeren op Heykoop. Hiervoor is een speciale woonunit gebouwd waar plek is voor maximaal vier gasten.

zorgboerderij heykoop streefkerk

Wat treft u aan op Zorgboerderij Heykoop in Streefkerk?

Jan en Wilma Heykoop runnen de boerderij samen met hun oudste dochter Margreet. Heykoop is een veehouderij met tachtig melkkoeien en veertig stuks jongvee. Verder zijn er nog twee paarden, kippen, konijnen, cavia’s, katten en geiten.

ik wil meer informatie

Buitenactiviteiten

Er is zat te doen voor de jonge gasten van Heykoop. Ze helpen met het voeren en verzorgen van de dieren, het uitmesten van de hokken en het schoonhouden van de stallen. ‘Ze draaien als het ware mee in het boerenbestaan,’ legt Wilma Heykoop uit. ‘Maar dan wel naar hun eigen behoefte en in hun eigen tempo.’ De kinderen kunnen daarnaast in de moestuin werken of in het hooi spelen. Ze kunnen ook trampoline springen, skelter rijden, in de zandhoop spelen en voetballen. Maar ook jonge ‘vlotbouwers’ zich naar hartenlust uitleven. ‘Twee dingen vinden wij heel belangrijk: we willen kinderen en jongeren graag nieuwe dingen leren en we willen ze zelfvertrouwen meegeven. Dat lukt goed en dat geeft ons veel voldoening.’ De kinderen die in het weekend blijven logeren, gaan op zondag mee naar de kerk. ‘Zondag is voor ons echt een rustdag,’ legt dochter Margreet uit.

Binnenactiviteiten

Ook binnen is genoeg te doen bij Zorgboerderij Heykoop in Streefkerk. ‘De kinderen kunnen knutselen, een spelletje spelen of bijvoorbeeld koekjes bakken,’ vertelt Margreet.

ik wil meer informatie

Hoe ziet een dag bij Zorgboerderij Heykoop eruit?

Als de kinderen binnen komen, wordt er eerst wat gedronken en worden de taken verdeeld met behulp van een planbord. ‘Meestal krijgt iedereen één taak, die ze moeten doen en kunnen ze daarnaast nog één taak kiezen’, vertelt Margreet. Tussen de middag wordt er vaak friet gegeten en ’s middags is het tijd om te knutselen of een spelletje te doen. ‘Om 15.30 uur moeten de dieren weer gevoerd worden en dan is het na een kopje koffie al weer bijna tijd om te gaan. Zo’n dag is zo om’, volgens Margreet.

Waarom Zorgboerderij Heykoop in Streefkerk begonnen?

De familie Heykoop woont sinds de jaren negentig op de boerderij. Jan en Wilma hebben vier kinderen, waarvan de oudste zoon meewerkt op het bedrijf en dochter Margreet samen met haar ouders de zorgboerderij runt. Zij is van huis uit onderwijzeres en heeft in 2011 de opleiding als werkbegeleider en ondernemer agrarische zorg afgerond. ‘Wij genieten volop van de ruimte die we hier hebben en van het verzorgen van de dieren. Dat willen we graag met anderen delen. Daarom zijn we begonnen met de zorgboerderij.’

Rolstoelen en rollators

De zorgboerderij in Streefkerk is niet toegankelijk voor rolstoelen of rollators.

Vervoer

Vervoer van en naar Zorgboerderij Heykoop in Streefkerk kan in overleg geregeld worden.

Begeleiding

Door de weeks is er plek voor maximaal vier kinderen op Zorgboerderij Heykoop. In het weekend zijn dat er meestal acht. Jan, Wilma en dochter Margreet Heykoop staan voor de cliënten klaar.

Kwaliteitskeurmerk

Zorgboerderij Heykoop in Streefkerk beschikt over het Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen.

ik wil meer informatie

Contactgegevens

Zorgboerderij Heykoop
Margreet, Wilma en Jan Heykoop
Middenpolderweg 57
2959 LB Streefkerk
0184-682092

 

Zoek een zorgboerderij

Zorgboerderij Heykoop

Zorgboerderij Heykoop
Grotere kaart weergeven