Zorgboerderij Hoeve ZorgZicht

Doelgroep

Op Zorgboerderij Hoeve ZorgZicht is iedereen vanaf 50 jaar welkom. 'Denk hierbij aan licht dementerende ouderen, ouderen die in een sociaal isolement zitten of revalideren na een Tia of hersenbloeding,' zegt Darja Sterk-van Tiel, 'ik wil vooral mensen uit hun isolement halen en mantelzorgers ondersteunen.'

Welke zorg bieden wij en wanneer?

Zorgboerderij Hoeve ZorgZicht is in eerste instantie alleen op maandag, donderdag en vrijdag geopend. Bij veel animo kan dat snel worden uitgebreid naar meerdere dagen.

openingstabel_hoeve_zorgzicht_1.jpg

Wat treft u aan op zorgboerderij Hoeve ZorgZicht?

Hoeve ZorgZicht is een biologische boerderij met koeien, zo’n zestig stuks. Er zijn ook een paard, een pony, schapen, geiten, kippen, konijnen, poezen en honden. 'We wonen hier sinds maart 2016,' vertelt Darja, 'op een heerlijk perceel van ruim 35 hectare. Met een kavelpad om lekker te lopen en de stallen zijn binnendoor te bereiken.'

ik_wil_meer_informatie.jpg

Buitenactiviteiten

Het verzorgen en voeren van de dieren is een belangrijke bezigheid op zorgboerderij Hoeve ZorgZicht. Cliënten kunnen wandelen of gewoon lekker buiten zitten en een boekje lezen. Er staan fruitbomen in de voortuin en er is een moestuin, waar bij interesse in gewerkt kan worden. 'Het hangt af van wat iemand kan en wil,' aldus Darja.

Binnenactiviteiten

Knutselen of in de stallen werken kan binnen, net als cupcakes bakken bijvoorbeeld. Een uitstapje naar de kennel van de schoonouders van Darja Sterk-vanTiel behoort ook tot de mogelijkheden. Er kan kortom veel, maar er moet niks.

Hoe ziet een dag eruit?

’s Morgens begint de dag om half tien, als er koffie wordt gedronken. Dan wordt de dag doorgenomen en ook kunnen de ouderen hun verhaal kwijt. De activiteiten zullen per dag verschillen. Tussen de middag wordt samen warm gegeten, waarbij (indien mogelijk) de lunch zelf wordt klaargemaakt met hulp van Darja. ’s Middags kan er gebakken of gewandeld worden, knutselen of een spelletje doen. Maar even uitrusten mag ook. Om half vier gaat iedereen naar huis.

ik_wil_meer_informatie.jpg

Waarom zorgboerderij Hoeve ZorgZicht begonnen?

De man van Darja Sterk-van Tiel was al boer samen met zijn vader, die verderop woont en een boerderij runt. Van huis uit is Darja dierenartsassistente, maar 15 jaar geleden rolde ze de thuiszorg in. Nu komen haar twee grote liefdes – het zorgen voor ouderen én het leven en werken op de boerderij – samen. 'Ik wil heel cliënt-gericht werken en vooral uitgaan van wat mensen wel kunnen in plaats van, wat ze thuis vaak hebben, wat ze niet (meer) kunnen. Bovendien zitten ouderen vaak thuis heb ik gemerkt vanuit mijn werk in de thuiszorg en ik wil ze een lekker dagje buiten aanbieden.'

Rolstoelen en rollators

Zorgboerderij Hoeve ZorgZicht is geschikt voor rolstoelen en rollators. Er zijn een paar drempeltjes, maar daar is drempelhulp voor. Er zijn ook rolstoelen en rollators aanwezig op de zorgboerderij!

Vervoer

Cliënten in een elektrische rolstoel kunnen met een rolstoeltaxi komen, cliënten die nog redelijk en goed ter been zijn brengt en haalt Darja Sterk-van Tiel zelf.

Begeleiding

De zorgboerderij is kleinschalig, er kunnen maximaal vijf ouderen per dag terecht. De begeleiding doet Darja Sterk-van Tiel zelf. Ze is BIG-geregistreerd, dus ze mag (kleine) medische handelingen verrichten.

Kwaliteitskeurmerk

Hoeve ZorgZicht is bezig met het behalen van het Kwaliteitskeurmerk Zorgboerderijen.

ik_wil_meer_informatie.jpg

Contactgegevens

Zorgboerderij Hoeve ZorgZicht
Darja Sterk-van Tiel
Hei- en Boeicopseweg 161
4216 RH Hei- en Boeicop
darja@hoevezorgzicht.nl
06 – 81 49 59 47

 img 2075

img 0276

Zoek een zorgboerderij

Zorgboerderij Hoeve ZorgZicht

Zorgboerderij Hoeve ZorgZicht