Zorgboerderij Karin's Zonnestraal in Groot-Ammers

Doelgroep

Zorgboerderij Karin’s Zonnestraal in Groot-Ammers richt zich vooral op kinderen en jongeren met een lichamelijke of verstandelijke beperking, of een psychiatrische achtergrond.

Op 1 november 2016 was de zorgboerderij te zien in het TV-programma Geloof en een hoop liefde.
Klik hier om de uitzending te bekijken.

Wanneer biedt Karin's Zonnestraal zorg?

Zorgboerderij Karin's Zonnestraal in Groot-Ammers is de hele week open. Karin van der Heul biedt de mogelijkheid om te logeren en er is ook plek voor inwonende zorg.

zorgboerderij karins zonnestraal nieuwpoort

Wat treft u aan op de zorgboerderij in Groot-Ammers?

Zorgboerderij Karin’s Zonnestraal is een christelijke hobbyboerderij met Friese paarden, een Shetland pony, geiten, kippen, konijnen, cavia’s, lammetjes en ‘knuffelkalfjes’. Er is een grote schuur met ‘ingebouwde’ kantine. De boerderij ligt aan een landweggetje tegenover het Ooievaarsdorp in Groot-Ammers. ‘We zitten hier in the middle of nowhere. Heerlijk rustig in de weilanden,’ vertelt Karin, ‘een ideale plek.’

ik wil meer informatie

Buitenactiviteiten

Er is van alles te doen op Zorgboerderij Karin's Zonnestraal in Groot-Ammers. De gasten helpen met het verzorgen en voeren van de dieren of rijden een rondje op de pony. Ze kunnen schoonmaken of kleine klusjes doen en als ze zin hebben kunnen ze ook gewoon een beetje rondlopen. ‘We leggen nergens druk op,’ zegt Karin. ‘Wat ik het belangrijkste vind, is dat de kinderen het hier naar de zin hebben en zich thuis voelen.’ Eén keer per jaar is er een kampeernacht op de boerderij en een paar keer per jaar organiseert Karin samen met haar gasten een themafeest.

Binnenactiviteiten

Er is ook een ideeënbus waar de kinderen suggesties in doen. Verder maakt Karin gebruik van een ‘emotiekast’: een poppenkast waarmee ze de ‘problemen’ van die dag uitspeelt en er is een dambord met picto’s met emoties als damstenen: ‘Op die manier kunnen de kinderen hun negatieve gevoelens wegspelen,’ vertelt Karin. Er zijn plannen om dit jaar een zorgbakkerij te openen, waar jongeren banket en klein brood kunnen bakken en verkopen. ‘Samenwerken staat bij ons hoog in het vaandel,’ zegt ze.

ik wil meer informatie

Hoe ziet een dag op de zorgboerderij in Groot-Ammers eruit?

Er wordt ’s ochtends van 10.00 tot 12.30 uur altijd gewerkt. ‘Natuurlijk op eigen tempo en niveau,’ legt Karin uit. ’s Middags is er vrije tijd. ‘Dan heb ik ook tijd om even een half uurtje te zitten met iemand om echt te praten. Kwaliteitstijd noem ik dat zelf, maar voor de kinderen noem ik het ‘chilltijd’.’

Waarom Zorgboerderij Karin's Zonnestraal begonnen?

Karin van der Velden kwam met het zorgboerschap in aanraking toen haar dochter, die een beperking heeft, op een zorgboerderij ging wonen. ‘Dat was uiteraard een grote stap. Het kostte even tijd om daar aan te wennen, maar op een gegeven moment kreeg het een plaatsje binnen ons gezin en kwam ik op het idee om zélf zoiets te gaan beginnen,’ vertelt Karin. ‘Het land, de dieren: we hebben het hier allemaal voorhanden.’ In 2009 is zorgboerderij Karin’s Zonnestraal gestart. ‘Ik heb er nog geen moment spijt van gehad. Als je onze gasten hier ziet genieten, dan springt je hart open.’ De dochter van Karin woont inmiddels weer thuis, maar werkt nog steeds op een zorgboerderij.

Rolstoelen en rollators

Zorgboerderij Karin's Zonnestraal in Groot-Ammers is toegankelijk voor rolstoelen en rollators.

Vervoer

Het vervoer van en naar Zorgboerderij Karin's Zonnestraal in Groot-Ammers wordt in overleg geregeld.

Begeleiding

Op zaterdag zijn er maximaal twaalf kinderen op de boerderij, door de week zijn dat er drie. Omdat Karin’s Zonnestraal een hobbyboerderij is, kan Karin al haar tijd aan haar gasten besteden. ‘Op die manier genieten niet alleen zij optimaal, maar beleef ik er zelf ook heel veel voldoening aan.’ Er zijn vrijwilligers, die Karin helpen bij de begeleiding en verder werkt het hele gezin mee.

Kwaliteitskeurmerk

Karin is in het bezit van het Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen.

ik wil meer informatie

Contactgegevens

Postadres
Karin's Zonnestraal
Karin van der Heul
Binnenhaven 17
2965 AB Nieuwpoort
0184-601335

Bezoekadres
Gelegen tegenover:
Wilgenweg 3
2964 AM Groot-Ammers

Reactie van een ouder

Ik wil bij deze mijn waardering uitspreken over het fantastische werk
dat jullie verrichten voor kinderen zoals R.
We hopen dat we vele jaren op deze manier kunnen samenwerken. 

Groeten G. 

Zoek een zorgboerderij

Zorgboerderij Karin's Zonnestraal

Zorgboerderij Karin's Zonnestraal