Zorgboerderij met Stip in Groot-Ammers

Doelgroep

Iedereen vanaf tien jaar is welkom op Zorgboerderij Met Stip in Groot-Ammers. ‘Als het maar past en ze een beetje kunnen communiceren en meewerken,’ licht Marian Bikker toe. ‘Ik heb nu mensen met autisme, ADHD, hersenletsel en een verstandelijke beperking.’ De klik is volgens haar het belangrijkst.

Welke zorg bieden wij en wanneer?

Zorgboerderij Met Stip in Groot-Ammers is maandag tot en met zaterdag de hele dag geopend.

13 zorgboerderij met stip groot ammers

Wat treft u aan op de zorgboerderij in Groot-Ammers?

Zorgboerderij Met Stip is een hobbyboerderij met een paar paarden, geiten, cavia’s, konijnen en een pluktuin.

Buitenactiviteiten

Er is van alles te doen op de zorgboerderij in Groot-Ammers. Van planten zaaien tot onkruid wieden en van grasmaaien tot het neerzetten van nieuwe hekken en het verzorgen van de dieren. Momenteel wordt er hard gewerkt aan het opknappen van het terrein. In de afgelopen maanden zijn er twee schuren bijgebouwd en is er een speelveldje aangelegd. 

Binnenactiviteiten

Achter het woonhuis staat een gastenhuis met wc en keuken, waar de cliënten kunnen knutselen. De activiteiten die vaak worden gedaan, zijn: figuurzagen, bloemschikken, hout branden en kleuren. Maar ook cake bakken, appelmoes maken en soep bereiden is mogelijk. In het woonhuis is er een ruimte ingericht met sjoelbakken en een tafeltennistafel. Als het weer het een beetje toestaat, zijn ze vooral buiten bezig.

ik wil meer informatie

Hoe ziet een dag bij Zorgboerderij Met Stip eruit?

De dag begint altijd met een kop koffie en het verzorgen van de dieren. ‘Daarna is het een los programma. We doen wat zich verder voordoet en dat zijn vooral seizoensgebonden activiteiten,’ zegt Marian.

Waarom een zorgboerderij in Groot-Ammers begonnen?

Marian Bikker gaf al jaren paardrijles toen ze op een dag besloot dat ze wel eens wat anders wilde en een cursus ging doen om paardrijles te kunnen geven aan mensen met een beperking. ‘Van het één kwam het ander. In 2007 kwam ik iemand tegen, die op zoek was naar een zorgboerderij en zo ben ik er eigenlijk bij toeval ingerold,’ vertelt Marian, ‘ik ga het steeds leuker vinden: je bent met mensen bezig en je werkt lekker buiten. Ik kom uit het onderwijs en heb jarenlang paardrijles gegeven, dus dit past goed bij mij.’

Rolstoelen en rollators

Zorgboerderij Met Stip is in beperkte mate toegankelijk voor rolstoelen en rollators.

Vervoer

Het vervoer van en naar Zorgboerderij Met Stip in Groot-Ammers wordt in overleg geregeld. ‘Sommige cliënten uit het dorp haal ik op, anderen komen op eigen gelegenheid.’

Begeleiding

Er komen twee à drie cliënten per dag op zorgboerderij Met Stip. Marian Bikker doet de begeleiding zelf.

Kwaliteitskeurmerk

Het kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen is aanwezig bij Zorgboerderij Met Stip in Groot-Ammers.

ik wil meer informatie

Contactgegevens

Zorgboerderij Met Stip
Marian Bikker
Graafland 36
2964 BJ Groot-Ammers
0184-661426

Zoek een zorgboerderij

Zorgboerderij Met Stip

Zorgboerderij Met Stip