Zorgboerderij Morgendauw in Brandwijk

Doelgroep

Mattias Verhoef en zijn vrouw Coriene richten zich met hun zorgboerderij Morgendauw in Brandwijk vooral op kinderen en jongeren met een gedragsstoornis of autisme.

Welke zorg bieden wij en wanneer?

Zorgboerderij Morgendauw in Brandwijk is woensdag- en vrijdagmiddag geopend en op zaterdag de hele dag.

openingstabel_morgendauw.jpg

Wat treft u aan op Zorgboerderij Morgendauw in Brandwijk?

Zorgboerderij Morgendauw is een traditioneel agrarisch bedrijf met 110 koeien en een forse moestuin. Verder zijn er poezen, kippen, geiten, konijnen, cavia’s en een hond op de boerderij.

ik wil meer informatie

Buitenactiviteiten

Wie op Zorgboerderij Morgendauw komt, draait als het ware mee op de boerderij. ‘Uiteraard op zijn of haar eigen niveau en naar eigen voorkeur,’ voegt Mattias toe. De activiteiten variëren van het voeren en verzorgen van het jongvee en de hobbydieren tot het werken in de groentetuin of het bouwen van bijvoorbeeld vogelhuisjes of een konijnenhok. ‘Op dit moment zijn we bezig met het maken van een hut voor de kleintjes. Voor de grotere kinderen zijn we een oude caravan aan het opknappen, zodat ook zij straks hun eigen plek hebben,’ vertelt Mattias.

Binnenactiviteiten

Ook binnen is van alles te doen. Met de producten van de zorgboerderij in Brandwijk kan bijvoorbeeld gekookt en gebakken worden. ‘Boterkoek is erg populair,’ weet Mattias. ‘Groente en fruit inmaken, kan ook. We hebben hier nog zo’n weckketel staan. Dan krijgen ze ook een potje mee naar huis: altijd leuk.’ Maar gewoon een boek lezen is natuurlijk ook mogelijk.

ik wil meer informatie

Hoe ziet een dag op Zorgboerderij Morgendauw in Brandwijk eruit?

De dag op Zorgboerderij Morgendauw begint altijd met het verzorgen van de dieren. Tussendoor is er tijd voor koffie en vanaf een uur of 11.00 kunnen de kinderen zelf bepalen wat ze gaan doen: knutselen of in de tuin werken bijvoorbeeld. Om 13.00 uur lunchen ze samen en daarna is er vrije tijd, waarin de kinderen buiten spelen of lezen. Daarna moeten de dieren al weer gevoerd worden.

Waarom een zorgboerderij in Brandwijk begonnen?

Mattias is in 2009 begonnen. ‘Normaal werk je altijd maar een beetje in je eentje op de boerderij, maar ik wilde al dat moois van het boerenleven graag delen met anderen. Daarom ben ik met de zorgboerderij begonnen. Het is echt een meerwaarde voor de boerderij: ik heb er nog steeds heel veel plezier in.’ Inmiddels is Mattias getrouwd met Coriene, die hij heeft ontmoet toen ze stage kwam lopen op zijn zorgboerderij. ‘We runnen het nu met zijn tweeën. Zij brengt echt nieuwe inzichten mee en nieuw enthousiasme. Door haar is de zorgboerderij ook uitgebreid,’ vertelt Mattias.

Rollators en rolstoelen

Morgendauw is toegankelijk voor rolstoelen.

Vervoer

De kinderen worden door hun ouders gebracht en gehaald.

Begeleiding

Er kunnen maximaal vijf kinderen tegelijk terecht op Zorgboerderij Morgendauw in Brandwijk. De begeleiding wordt door Mattias en Coriene zelf gedaan.

Kwaliteitskeurmerk

Het Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen is aanwezig.

ik wil meer informatie

Contactgegevens

Zorgboerderij Morgendauw
Mattias Verhoef
Brandwijksedijk 45
2974 LD Brandwijk
0184-641429

 
                               matthias3 

Zoek een zorgboerderij

Zorgboerderij Morgendauw

Zorgboerderij Morgendauw
Grotere kaart weergeven