Zorgboerderij Nooit Gedacht in Herwijnen

Doelgroep

Zorgboerderij Nooit Gedacht is geopend voor mensen met een verstandelijke beperking, ouderen die dagbesteding zoeken en kinderen met een speciale zorgvraag. 'Het belangrijkste is dat de cliënt binnen de groep past en zich thuis voelt bij ons. Wij willen ze rust en aandacht bieden, maar het belangrijkste is dat ze zich op hun gemak voelen bij ons' zegt Stephan.

Wanneer biedt Zorgboerderij Nooit Gedacht in Herwijnen zorg?

Zorgboerderij Nooit Gedacht in Herwijnen is elke maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur geopend. 

openingstabel_nooit_gedacht_3.jpg

Wat treft u aan op Zorgboerderij Nooit Gedacht in Herwijnen?

De zorgboerderij is gelegen aan het einde van een rustige weg en biedt 3500m2 aan grond. Rondom de zorgboerderijen vind je verschillende dieren: 2 varkentjes, 3 herten, kalkoenen, kippen, ganzen, katten en een hond. De binnenruimte van de zorgboerderij beslaat 125 m2. Hier bevindt zich de keuken, een zithoek en een aparte klushoek. 

ik wil meer informatie

Buitenactiviteiten

Er is veel te doen bij zorgboerderij Nooit Gedacht. De activiteiten buitenshuis zijn bijvoorbeeld: het bijhouden van de moestuin en siertuin, het verzorgen van de dieren, het weiland en erf bijhouden en sportieve activiteiten zoals wandelen en fietsen.

Binnenactiviteiten

"De activiteiten binnen zijn heel gevarieerd. Er is een keuken waar men kan koken en bakken, denk aan het bakken van taarten en cakes, het bereiden van de lunch en het maken van jam en appelmoes. En de creatievelingen kunnen schilderen, knutselen of hout bewerken (bijvoorbeeld oude meubels opknappen of vogelhuisjes maken)" zegt Stephan. Maar er is meer te doen, want ook het volgen van muziektherapie is mogelijk of huishoudelijke bezigheden ondernemen.

Hoe ziet een dag eruit?

Vanaf 9.00 uur start de dag. Eerst wordt er een kopje koffie of thee gedronken tijdens de gezamenlijke dagstart. Dan wordt de dagindeling en de persoonlijke doelen besproken.Tussen 9.30 en 12.00 uur vinden de activiteiten binnen of buiten plaats (de activiteiten wisselen per periode). Van 12.00 tot 13.00 uur is het tijd om te lunchen, deze lunch wordt regelmatig door de cliënten zelf bereid. Daarna worden van 13.00 tot 15.00 de activiteiten weer hervat en van 15.00 tot 16.00 uur vindt er een gezamenlijke afsluiting van de dag plaats met een bakje koffie of thee.

ik wil meer informatie

Waarom zorgboerderij Nooit Gedacht begonnen?

Stephan was van jongs af aan al geïnteresseerd in het starten van een zorgboerderij. Vanaf ongeveer een leeftijd van een jaar of 18. De reden? Hij kwam rond die leeftijd voor het eerst in aanraking met een zorgboerderij via zijn voormalige werkgever. De groene omgeving, het kleinschalige en het buiten bezig zijn, sprak Stephan erg aan. Marja van Steenis, zijn moeder, werkt al jaren in de zorg (voornamelijk met ouderen) en zij werd geënthousiasmeerd door haar zoon om samen een zorgboerderij te gaan starten.

Rolstoelen en rollators

De boerderij is volledig geschikt en toegankelijk voor rolstoelen en rollators.

Vervoer

Cliënten kunnen opgehaald worden, want de zorgboerderij beschikt over een eigen personenbus.

Begeleiding

Stephan en Marja begeleiden de cliënten.

Kwaliteitskeurmerk

Zorgboerderij Nooit Gedacht is bezig met het behalen van het kwaliteitskeurmerk.

ik wil meer informatie

Contactgegevens

Zorgboerderij Nooit Gedacht
Stephan & Marja van Steenis
Wadensteinsesteeg 4
4171 CM Herwijnen
Tel: 06 - 34 96 67 44
info@zorgboerderijnooitgedacht.nl
www.zorgboerderijnooitgedacht.nl

dieren2_800x400.jpg

Zoek een zorgboerderij

Zorgboerderij Nooit Gedacht

Zorgboerderij Nooit Gedacht