Zorgboerderij SchaapNootMies in Aarlanderveen

Doelgroep

Zorgboerderij SchaapNootMies is er voor mensen, jong en oud, met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Je bent van harte welkom voor een kennismakingsgesprek en als je wilt een middagje meelopen. Daarna kijken we of jou wensen en onze mogelijkheden bij elkaar passen. 

Wanneer biedt zorgboerderij SchaapNootMies zorg?

Zorgboerderij SchaapNootMies is open van maandag tot en met woensdag. Cliënten die belangstelling hebben voor dagbesteding in het theehuis, kunnen in overleg ook in het weekend terecht. 

openingstijden_schaapnootmies_3_1.png 

Wat treft u aan op zorgboerderij SchaapNootMies?

Zorgboerderij SchaapNootMies – gebouwd in 1790 en de eerste boerderij in deze polder 4 meter onder het NAP– ligt op vier hectare grond. Anton van Domburg vertelt: “We hebben een kleinschalige boerderij, een theehuis, een zomerhuisje en 5 mooi ingerichte tenten die we verhuren. Op het erf hebben we  een gezellige ouderwetse moestuin.” In de stalletjes en de wei lopen onder andere kalfjes, pony’s, schapen met in het voorjaar dartelende  lammetjes, kippen en kuikens, varkens met hun biggetjes, twee poezen, een pauw en hond Willem. 

ik_wil_meer_informatie.jpg

Buitenactiviteiten

'Alles wat op een boerderij te vinden is', vertelt Anton. 'Zoals de dieren voeren, stallen uitmesten, de boel bijhouden, de stal schilderen. Het is een groot terrein met een binnenplaats en een flinke moestuin.'

Binnenactiviteiten

Zorgboerderij SchaapNootMies heeft een groot binnenverblijf voor activiteiten. De stallen zijn natuurlijk ook overdekt, daar kan altijd gewerkt worden. We kunnen schilderen, klussen maar ook de tenten en het zomerhuis maken we gezellig voor de gasten. Binnen in het theehuis kan gewerkt worden en we verwerken in de keuken de producten uit de moestuin tot bijvoorbeeld jam of een taart. Ook houden we van creatieve activiteiten.

Hoe ziet een dag eruit?

'De cliënten komen rond 9.00 uur en we starten met koffie en verdelen het werk. Rond 9.30 uur gaat iedereen met zijn klus aan de slag, we geven de dieren eten en verzorgen de stallen. Rond 11 uur hebben we pauze en vertellen over ons werk.Sommigen bereiden daarna de lunch voor en anderen gaan verder met hun klus.
Om 12.30 uur is de tafel gedekt voor de gezamenlijke lunch, die  wordt verzorgd door SchaapNootMies. Voor een ei hoeven we immers alleen even naar het kippenhok. Om 13.30 uur gaan we weer aan de slag er is op het grote erf altijd wat te doen en te beleven,’ aldus Anton.
'Rond 15.00 uur hebben we even tijd voor onszelf, drinken we een kopje thee of koffie en doen bijvoorbeeld een spelletje, lezen of wandelen. De dag is rond 16.00 uur ten einde.'

ik_wil_meer_informatie.jpg

Waarom zorgboerderij SchaapNootMies begonnen?

Bijan kwam als 15-jarig jongetje met blonde krullen voor het eerst helpen bij boer Sjaak. Toen deze boer vertrok van het erf, was de vraag: ‘Hoe mooi zou het zijn als Bijan zijn dagbesteding op de ruim 200 jaar oude boerderij zou kunnen behouden’. Wij besloten het zelf te gaan doen,’ vertelt Anton.  De gemeente is enthousiast en wil graag dat het erf van SchaapNootMies agrarisch blijft. Naast de dieren is er het knusse theehuis, het zomerhuis en de 5 prachtige tenten.
Anton is van huis uit verpleegkundige, werkte lange tijd bij Ipse de Bruggen, een zorginstelling voor verstandelijk beperkten. Hij was de afgelopen jaren bedrijfsleider van een kringloopwinkel. Zijn vriendin Marisca Braam is opgeleid tot maatschappelijk werkster, heeft gewerkt in het vluchtelingenwerk en werkt momenteel als jobcoach met werkzoekenden bij de gemeente Woerden. Op het erf komt alles (zorg, recreatie, natuur en plezier) mooi bij elkaar, we willen mensen graag laten meegenieten van de fijne sfeer op deze bijzondere plek.

Rolstoelen en rollators

Zorgboerderij SchaapNootMies is niet geschikt voor rolstoelen en rollators.

Vervoer 

Het vervoer naar zorgboerderij SchaapNootMies wordt in overleg geregeld. Eigen vervoer heeft de voorkeur, maar cliënten die in de buurt wonen kunnen eventueel ook gehaald en gebracht worden.

Begeleiding

Anton begeleidt zelf de groep, die uit maximaal vier à vijf cliënten bestaat.  Marisca springt graag bij en als het nodig is hebben we extra begeleiding.

Kwaliteitskeurmerk

SchaapNootMies is erkend door Zorgboeren Zuid Holland en werkt aan het Kwaliteitskeurmerk Zorgboerderijen.

ik_wil_meer_informatie.jpg

Contactgegevens

Zorgboerderij SchaapNootMies
Anton van Domburg
Achtermiddenweg 10
2445 AA Aarlanderveen
Tel: 06 - 49100357
info@schaapnootmies.nl
w
ww.schaapnootmies.nl

img 20161025 135954

img 20160218 wa0000

Zoek een zorgboerderij

Zorgboerderij SchaapNootMies

Zorgboerderij SchaapNootMies