Zorgboerderij Sparnaaij in Hazerswoude-dorp

Doelgroep

Zorgboerderij Sparnaaij in Hazerswoude-dorp richt zich vooral op ouderen en op mensen met dementie. Daarbij is persoonlijke aandacht erg belangrijk.

Welke zorg bieden wij en wanneer?

De zorgboerderij van Martijn en Maaike Sparnaaij is dinsdag en donderdag geopend van 9.30 uur tot 16.30 uur.

zorgboerderij sparnaaij hazerswoude dorp

Wat treft u aan op Zorgboerderij Sparnaaij in Hazerswoude-dorp?

Zorgboerderij Sparnaaij is gevestigd in kaasboerderij Sol en ligt middenin de weilanden. Het is een veehouderij met ongeveer 85 melkkoeien, veertig stuks jongvee, een paar kippen, een konijn, twee katten en een pony. Verder is er een dus kaasmakerij en een kaaswinkeltje.

Buitenactiviteiten

De cliënten helpen mee bij de dagelijkse werkzaamheden op de boerderij: het voeren van de koeien, het maken van de kaas en het verzorgen van de overige dieren. ‘Maar alleen kijken, mag natuurlijk ook,’ zegt Maaike. ‘Soms maken we een wandeling naar de molen en er is hier een man, die graag in de tuin schoffelt. Eigenlijk kan alles en moet niks. Uiteindelijk gaat het erom dat onze gasten een fijne dag hebben.

Binnenactiviteiten

Martijn en Maaike Sparnaaij vinden het erg belangrijk om een huiselijke sfeer te scheppen. ‘We delen tussen de middag altijd samen de maaltijd. Onze drie kinderen eten ook mee, waardoor we eigenlijk meer een groot gezin lijken dan een zorginstelling. De kinderen vinden dat leuk en onze cliënten vinden het ook prachtig.’ Verder is er binnen ruimte om spelletjes te doen of muziek te luisteren. ‘André Rieu bijvoorbeeld of geestelijke liederen.’

ik wil meer informatie

Hoe ziet een dag bij Zorgboerderij Sparnaaij in Hazerswoude-dorp eruit?

‘Er wordt op een vaste tijd geluncht en die maaltijd maken we ’s ochtends samen klaar, maar voor de rest bekijken we per dag wat we gaan doen. Dat is afhankelijk van de cliënten en natuurlijk ook van het weer,’ legt Maaike uit. ‘En na het eten rusten de cliënten altijd even.’

Waarom een zorgboerderij in Hazerswoude-dorp begonnen?

De familie Sparnaaij is in 2008 op de boerderij komen wonen en ze zijn twee jaar later begonnen met Zorgboerderij Sparnaaij. Maaike is een gediplomeerd verzorgster en heeft ruim vijftien jaar ervaring in de ouderenzorg. Ze vindt de combinatie van het buitenleven met de zorg fantastisch. ‘Het is supermooi dat wij dit kunnen aanbieden en ik vind het fijn dat ik mijn werk thuis kan doen,’ vertelt ze. ‘Onze zorgboerderij heeft een christelijke identiteit: wij vinden het mooi om iets voor een ander te betekenen.’

Rolstoelen en rollators

De zorgboerderij in Hazerswoude-dorp is in beperkte mate toegankelijk voor rolstoelen en rollators.

Vervoer van en naar de zorgboerderij in Hazerswoude-dorp

Maaike en Martijn Sparnaaij halen de cliënten zelf op en brengen ze ook weer terug.

Begeleiding

Er kunnen maximaal zes mensen per dag terecht op Zorgboerderij Sparnaaij in Hazerswoude-dorp. Zij worden door het hele gezin begeleid en er is ook altijd een vrijwilliger aanwezig.

Kwaliteitskeurmerk

Zorgboerderij Sparnaaij is sinds augustus 2015 in het bezit van het kwaliteitskeurmerk van de Federatie Landbouw & Zorg.

ik wil meer informatie

 

 kazen 1  ff koeien kijken 1
 

Contactgegevens                     

Zorgboerderij Sparnaaij
Maaike en Martijn Sparnaaij
Voorweg 28 A
2391 AC Hazerswoude-Dorp
0172-533431
www.kaasboerderijsol.nl

Zoek een zorgboerderij

Zorgboerderij Sparnaaij

Zorgboerderij Sparnaaij