Zorgboerderij 't Hoge Huis in Brandwijk

Doelgroep

Zorgboerderij ’t Hoge Huis in Brandwijk richt zich vooral op de dagbesteding van ouderen. ‘Dan praat je over mensen die het fijn vinden om buiten te zijn. Dementerende ouderen bijvoorbeeld of oudere mensen met een beperking,’ vertelt boer Kees Baan. Zijn vrouw Jopy vult aan: ‘Eigenlijk zijn alle mensen met een beperking welkom.

Wanneer biedt Zorgboerderij 't Hoge Huis in Brandwijk zorg?

Zorgboerderij 't Hoge Huis in Brandwijk is elke dinsdag en vrijdag van 10.00 tot 16.30 uur geopend.

zorgboerderij t hoge huis brandwijk

Wat treft u aan op Zorgboerderij 't Hoge Huis in Brandwijk?

De boerderij bevindt zich in een monumentaal pand uit het begin van de 17e eeuw. ‘Mijn opa kwam in 1930 in Brandwijk terecht,’ zegt Kees Baan, ‘de boerderij is daarna door mijn vader overgenomen en in 1975 namen mijn vrouw Jopy en ik het bedrijf over.’ Inmiddels is ’t Hoge Huis geen actieve melkveehouderij meer, maar de stallen worden nog wel gebruikt door de buren, die er hun jongvee hebben staan. Verder lopen er 2 pony’s, een paar schapen, een hond, een kat en een konijn rond.

ik wil meer informatie

Buitenactiviteiten

De gasten van ’t Hoge Huis kunnen een rondje door de stallen maken of in de moestuin werken. Alles is mogelijk. Ook kan men er logeren. ‘Gewoon bij ons in huis,’ vertelt Jopy Baan, ‘ter ontlasting van de thuissituatie.

Binnenactiviteiten

Binnen wacht een luisterend oor en gezelligheid bij een kopje koffie. ‘Vaak is dat al genoeg om het deze mensen naar de zin te maken,’ zegt Kees Baan. ‘Even een rondje door de stallen, een koe knuffelen, samen de warme maaltijd genieten of een spelletje Rummikub spelen. Het kan allemaal op onze zorgboerderij.

ik wil meer informatie

Hoe ziet een dag eruit?

Toen we pas begonnen, dachten we dat we allemaal activiteiten moesten organiseren, maar dat is een misverstand. We laten het sindsdien een beetje vrij,’ vertelt boer Baan. ‘We beginnen meestal met een kopje koffie en praten dan even bij,’ voegt zijn vrouw Jopy eraan toe. ‘Daarna kan je naar buiten of je binnen blijven. We hebben ook een hobbyruimte waar je bijvoorbeeld kunt timmeren. ’s Middags is er een rustmoment en om 16.00 uur sluiten we de dag af met een kopje koffie en een spelletje.

Waarom Zorgboerderij 't Hoge Huis in Brandwijk begonnen?

Mijn vrouw deed een paar jaar geleden een cursus bij Zorgboeren Zuid-Holland en werd daardoor steeds enthousiaster,’ zegt Kees Baan. Inmiddels bestaat Zorgboerderij 't Hoge Huis in Brandwijk zo’n zeven jaar. ‘Sommige mensen komen hier al zes jaar,’ vertelt Jopy Baan. ‘En nog zijn we niet uitgepraat. Dat is toch geweldig? Die mensen zijn bijna familie geworden.’ Ook Kees Baan vertelt dat ze veel voldoening halen uit het werk: ‘Het is prachtig om deze mensen een mooie dagbesteding te bezorgen.

Rolstoelen en rollators

Zorgboerderij 't Hoge Huis in Brandwijk is vanwege de hoge ligging en de bijbehorende opstapjes helaas niet toegankelijk voor rolstoelen. Rollators zijn geen probleem. ‘Daar kunnen we altijd bij helpen,’ zegt Jopy Baan.

Vervoer van en naar Brandwijk

De meeste cliënten komen met een taxi of op eigen gelegenheid naar Zorgboerderij ’t Hoge Huis in Brandwijk. ‘Maar we denken altijd mee,’ aldus Jopy Baan. ‘Ophalen is eventueel een mogelijkheid.

Begeleiding

Er kunnen maximaal vier mensen tegelijk terecht op Zorgboerderij 't Hoge Huis in Brandwijk. Kees en Jopy Baan doen samen de begeleiding.

Kwaliteitskeurmerk

Zorgboerderij 't Hoge Huis in Brandwijk beschikt over het Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen.

ik wil meer informatie

Contactgegevens

Zorgboerderij 't Hoge Huis
Kees en Jopy Baan
Brandwijksedijk 48
2974 LD Brandwijk
0184-641216
www.thogehuis.nl

baan3          baan1 

 www.thogehuis.nl

Zoek een zorgboerderij

Zorgboerderij 't Hoge Huis

Zorgboerderij 't Hoge Huis