Zorgboerderij Zon van Gerechtigheid in Nieuw-Lekkerland

Doelgroep

In eerste instantie richtte zorgboerderij Zon van Gerechtigheid in Nieuw-Lekkerland zich vooral op kinderen en jongeren tussen de zeven en negentien jaar, maar inmiddels zijn daar ook volwassen cliënten bij gekomen. ‘Ze worden ouder en blijven hangen,’ legt Hetty Damsteegt uit. ‘Wat ik vooral belangrijk vind, is dat ik iedereen de persoonlijke aandacht kan geven die hoort bij het ‘zorgboerschap’. Want daar draait het uiteindelijk om: betrokkenheid.’ Ze vangt mensen op met bijvoorbeeld ADHD, autisme, psychische klachten of met een lichamelijke of verstandelijke beperking.

Welke zorg bieden wij en wanneer?

Zorgboerderij Zon van Gerechtigheid in Nieuw-Lekkerland is woensdag, vrijdag en zaterdag open van 9.30 uur tot 17.30 uur, overige dagen zijn bespreekbaar.

openingstabel_zon_van_gerechtigheid.jpg

Wat treft u aan op Zorgboerderij Zon van Gerechtigheid in Nieuw-Lekkerland?

Op het agrarisch bedrijf van Hetty en haar man Klaas zijn melkkoeien, kalveren, vleesvarkens, pony’s, geiten, cavia’s en een hangbuikzwijntje te vinden. Dierenliefhebbers komen hier dus helemaal aan hun trekken. De zorgboerderij in Nieuw-Lekkerland heeft ook een moestuin en een pompoentuin. 

Buitenactiviteiten

De gasten van Zorgboerderij Zon van Gerechtigheid in Nieuw-Lekkerland draaien mee met het boerenleven. Ze helpen met het voeren en verzorgen van de dieren, het schoonmaken van de stallen en hokken of ze werken in de tuin. ‘Voor wie dat wil, maken we een stukje moestuin vrij waar mensen zelf kunnen zaaien en oogsten,’ vertelt Hetty. ‘Hetzelfde geldt voor de pompoentuin. Als de pompoenen de juiste omvang hebben bereikt, leggen we ze in een kar en verkopen we ze aan de weg.’ Ook kunnen de gasten zich bezig houden met houtwerk, zoals het timmeren van een bankje. ‘We geven sommige cliënten aangepast onderwijs,’ zegt Hetty Damsteegt. Daarbij wordt goed gekeken naar motivatie, de behoefte en waar het kind op dat moment aan toe is om te leren.

Binnenactiviteiten

Op zorgboerderij Zon van Gerechtigheid zijn ze het grootste deel van de tijd buiten, maar als het heel koud is, kunnen de gasten binnen knutselen, koken of bakken.

ik wil meer informatie

Hoe ziet een dag bij Zorgboerderij Zon van Gerechtigheid in Nieuw-Lekkerland eruit?

De cliënten komen rond 9.30 uur op de boerderij en houden zich ’s ochtends vooral bezig met het uitmesten, schoonmaken en opstrooien van de stallen, terwijl ze ’s middags kunnen paardrijden of timmeren. ‘Ze kiezen zelf wat ze willen doen,’ zegt Hetty Damsteegt.

Waarom een zorgboerderij in Nieuw-Lekkerland begonnen?

Zon van Gerechtigheid is sinds 2006 een zorgboerderij. Wie met Hetty Damsteegt praat over het ‘zorgboerschap’ wordt getroffen door haar bevlogenheid. Ze zet haar, op het christelijke geloof gebaseerde, naastenliefde graag om in daden en praat met veel warmte over haar werkzaamheden. De cliënten komen dan ook graag op Zon van Gerechtigheid.

Rolstoelen en rollators

Zorgboerderij Zon van Gerechtigheid is helaas niet toegankelijk voor rolstoelen of rollators.

Vervoer

De gasten komen op eigen gelegenheid naar de zorgboerderij in Nieuw-Lekkerland.

Begeleiding

Doordeweeks zijn er acht à negen gasten op Zorgboerderij Zon van Gerechtigheid in Nieuw-Lekkerland, terwijl dat er op zaterdag zo’n elf of twaalf zijn. Sinds januari is er ook plek voor één interne cliënt die op de boerderij verblijft. De cliënten worden begeleid door Hetty en haar man Klaas, en door vijf vrijwilligers. Doordeweeks helpen ook nog twee stagiaires mee.

Kwaliteitskeurmerk

Zorgboerderij Zon van Gerechtigheid is in bezit van het Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen.

ik wil meer informatie

Contactgegevens

Zorgboerderij Zon van Gerechtigheid
Hetty en Klaas Damsteegt
Schoonenburgweg 21
2957 LB Nieuw-Lekkerland
0184-682593
www.zorgboerderijzonvangerechtigheid.nl

 

    dsc1297   img 20150610 wa0009    

 

Zoek een zorgboerderij

Zorgboerderij Zon van Gerechtigheid

Zorgboerderij Zon van Gerechtigheid