Zorgmanege Grenzeloos in Waddinxveen

Doelgroep

Zorgmanege Grenzeloos richt zich op kinderen en jongeren met een lichamelijke of verstandelijke beperking, of een stoornis zoals autisme of ADHD.

Welke zorg bieden wij en wanneer?

De zorgmanege van Corine Hordijk en Simone Hastedt is elke werkdag geopend van 9.00 uur tot 17.00 uur. “Op zaterdag en zondag wordt de manege gebruikt voor reguliere klanten en kan geen rustige omgeving worden geboden,” vertelt Corine.

zorgboerderij_bij_bram_ameide.png

ik wil meer informatie

Wat treft u aan op de manege?

De zorgmanege is gevestigd op het terrein van manege Het Paardendal. Er zijn twee buitenrijbanen en ongeveer 45 paarden. Er is een weiland, er zijn stallen en er is een ruime kantine.

Buitenactiviteiten

“Er is stalpersoneel voor al het werk, dus er is geen werkdruk,” legt Corine uit, “maar de cliënten kunnen helpen met het verzorgen van de paarden en andere dieren.” Daarnaast moeten zadels en hoofdstellen worden onderhouden, de boxen uitgemest, het gras klaargemaakt om het te kunnen voeren etc.

Binnenactiviteiten

Er kan bij slecht weer altijd in de stallen gewerkt worden, “daar vriest het nooit en zijn we lekker droog,” aldus Corine. Ook in de kantine zijn er activiteiten zoals het maken van naambordjes voor de paarden.

ik wil meer informatie

Hoe ziet een dag eruit?

Bij binnenkomst wordt er eerst gezamenlijk koffie gedronken en besproken wat er die dag allemaal gedaan wordt. Dan zijn er diverse werkzaamheden die gedaan worden. “Tussen de middag eten we met zijn allen en dan zijn er voor ’s middags andere klusjes. Paardrijden kan, maar dat wordt niet vanuit de zorg betaald, dus dan moeten cliënten lid worden van de stichting om rijles te krijgen. Dat kan dan weer wel gegeven worden in de uren van de zorgmanege.”

Waarom een zorgmanege begonnen?

Corine heeft in haar jeugd zelf op hoog niveau paard gereden en is opgeleid tot rijinstructeur voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. “Ik heb zelf een spieraandoening en een auto-imuunziekte. Toen ik een tijd in een rolstoel zat, heeft paardrijden mij heel erg geholpen om weer iemand te worden,” vertelt Corine. “Ik dacht: wat voor mij goed is, is voor een ander ook goed. En ik vind het superleuk om te doen en te kijken: wat kun je nu en waar kunnen wij jou brengen?”

Rolstoelen en rollators

Rolstoelen en rollators zijn geen probleem. Er is zelfs een brug op de manege waarmee kinderen op het paard getild kunnen worden.

ik wil meer informatie

Vervoer

Het vervoer wordt in overleg geregeld.

Begeleiding

Corine en haar vriendin Simone doen de begeleiding, samen met een in de zorg opgeleide vrijwilliger. Er zijn maximaal vier cliënten per begeleider.

Kwaliteitskeurmerk

Zorgmanege Grenzeloos is in het bezit van het Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen. Ook is de zorgboerderij door SBB erkend als leerbedrijf.

Contactgegevens

Zorgmanege Grenzeloos
Corine Hordijk en Simone Hastedt
Noordkade 108
2741GB Waddinxveen
06-22989992
www.zorgmanegegrenzeloos.nl

Zoek een zorgboerderij

Zorgmanege Grenzeloos