Terug naar overzicht

November 2021; de maand waarin Annelieke Steenbergen 12,5 jaar verbonden zou zijn aan ZBZH. En wat bijzonder dat we dat gisteren mochten vieren. Door corona een beetje anders dan gepland, maar zeker niet minder gemeend!

Annelieke is in 2009 als eerste betaalde kracht van de stichting Zorgboeren Zuid-Holland gestart als zorgcöordinator. Zelf vertelt ze daar over:
'Ik startte als zorgcoördinator en werkte samen met de twee (vrijwillige) directieleden en administratieve kracht Riek. Ik was naast zorgcoördinator eigenlijk ook bij alle andere activiteiten vanuit ZBZH betrokken. Ik was actief betrokken bij de PR, ik koppelde de zorgvragen aan de zorgboerderijen, ik bereidde samen met de zorgboeren Open Dagen voor, ik gaf presentaties bij verenigingen, etc. etc. Het was in het begin echt pionieren, maar als je dan ziet hoe de stichting is doorontwikkeld en hoeveel fijne collega's er nu bij zijn gekomen dan ben ik super blij daar onderdeel van te zijn''.

Toch begon de kennismaking met de zorglandbouw voor Annelieke eigenlijk nóg eerder.

'Toen ik nog studeerde heb ik vanuit de HAS (Hogere Agrarische School) mijn afstudeerproject gericht op het testen van het keurmerk Kwaliteit Laat je Zien. Ook dat stond toen nog in de kinderschoenen maar is nu doorontwikkeld tot een breed gedragen keurmerk, gericht op de specifieke kenmerken van de zorglandbouw. Mooi om van dichtbij te hebben gezien en meegemaakt' 

Annelieke is een waardevolle en zeer betrokken collega voor ZBZH. Ze weet altijd het geluid van de zorgboeren te laten horen, ze draagt de kernwaarden van de zorglandbouw als vanzelf uit en ook de aan haar gekoppelde zorgboerderijen dragen haar op handen.

Annelieke: Gefeliciteerd met het behalen van dit mooie jubileum en we wensen jou nog vele jaren toe bij ZBZH!

 Annelieke 1       Annelieke taart copy copy copy