Terug naar overzicht
Zorgboerderij Media

Anja van Hoorne van zorgboerderij De Wevershof in Oud-Alblas, heeft op donderdag 26 juli alle cliënten meegenomen voor een feestelijke rondvaart over de Linge. Een ontspannende activiteit waarbij van zowel een koud als een warmbuffet genoten kon worden. Ondanks de hittegolf was het een mooie dag. “Iedereen heeft genoten van het varen, het heerlijke eten en na afloop een verfrissende ijscoupe. En de airco aan boord van het schip was de kers op de taart!” aldus Anja. De rondvaart werd gedeeltelijk mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage in verband met het 10-jarig bestaan van stichting Zorgboeren Zuid-Holland dit jaar.

Aangesloten bij stichting Zorgboeren Zuid-Holland
Zorgboerderij De Wevershof is aangesloten bij stichting Zorgboeren Zuid-Holland en zij bestaan op 14 oktober 2018 exact 10 jaar. Om dit te vieren heeft de stichting alle aangesloten zorgboerderijen, inmiddels zo’n 40, een bedrag geschonken om hiervan een leuk dagje uit te organiseren voor de cliënten of om iets te kopen voor op de boerderij. Bestuurder Paulien van Pelt vertelt: ‘Een 10-jarig bestaan moet natuurlijk gevierd worden. En omdat wij dit graag samen mét onze cliënten vieren, hebben we besloten om dit op deze wijze te organiseren.’ De geplande dagjes uit variëren van een rondvaart tot het bezoeken van een kersenboomgaard of een dagje midgetgolfen. Maar er zijn ook zorgboerderijen die het bedrag gebruiken om een speciale dag voor familieleden van de cliënten te organiseren of om bijvoorbeeld een grote schommel aan te schaffen.
 
Zorgboerderij De Wevershof

Zorgboerderij De Wevershof biedt dagbesteding aan ouderen. De zorgboerderij is 2 dagen in de week geopend en Anja biedt dagbesteding aan max. 7 cliënten per dag (gemiddeld 3 à 4 cliënten per medewerker).

Gepubliceerd op maandag 30 juli op de website van Het Kontakt - Alblasserwaard