Terug naar overzicht
Zorgboerderij

Coby en Frank PaulOp de foto zien jullie Frank en Coby Paul met hun 2 zoons, Marijn en Levi. Coby gaat per 1 mei als begeleider aan het werk op de zorgboerderij. Haar man Frank is vrachtwagenchauffeur en het plan is dat hij dat de aankomende tijd nog blijft doen. Frank zal meer inzetbaar zijn voor de hand- en spandiensten rondom de zorgboerderij.

Coby werkt al sinds haar 18e in de zorg. Het is altijd haar wens geweest zelf iets te kunnen ondernemen in de zorg, alleen is er eerder niets op haar pad gekomen. Na een heftige periode van ziekte van Frank zijn ze in gaan zien dat ze toch heel graag iets van henzelf zouden willen hebben, waarbij ze wat voor een ander kunnen betekenen.

Hun zoektocht naar een eigen onderneming in de zorg kwam nadat een familielid begon over zorgboerderijen. Ze zijn zich gaan verdiepen in wat het inhoudt en tot de ontdekking gekomen dat dat echt iets voor hen is. Frank komt van een boerderij en Coby kan haar passie, het zorgen voor mensen, op hun eigen boerderij uitvoeren. Hierbij is werk en gezin goed te combineren.

Ze hebben gekozen voor de doelgroep ouderen. De vereenzaming in Nederland neemt toe, zij willen daarom graag dat mensen een zinvolle dagbesteding aangeboden kunnen krijgen door hun verblijf op de zorgboerderij. Ook vinden zij dat juist op een zorgboerderij de ouderen in praktijk kunnen brengen waar ze goed in zijn zoals buiten aan de slag gaan met de dieren of kleine werkzaamheden in de (moes)tuin. Ook kunnen ze hier hun hobby’s uitvoeren, omdat er gelegenheid is om in een hobbyschuur aan de slag te gaan. Het samenzijn met andere ouderen maakt ook dat er raakvlakken zijn in de gesprekken die plaatsvinden.

Omdat de ouderen altijd hard hebben moeten werken horen ze niet thuis te vereenzamen, maar juist ook in hun ouderdom liefde en geborgenheid te ontvangen! De manier van begeleiden van Coby en Frank is: 'De cliënt staat centraal!'. Coby en Frank lichten toe: "We willen, waar mogelijk, aan hun wensen en behoeften voldoen. Aandacht en een luisterend oor staan bij ons hoog in het vaandel. Even een arm om iemands schouder, het luisteren naar het verhaal van een oudere, een lach en een traan, het is allemaal mogelijk op onze zorgboerderij!"

Tijdens de oriëntatiecursus die Coby en Frank hebben gevolgd bij Zorgboeren Zuid-Holland merkten ze dat het heel lastig is om een geschikte locatie te vinden, waar vraag is voor dagbesteding voor ouderen. Ze liepen tijdens hun zoektocht naar geschikte boerderijen op een dood spoor. Ze hoorden via via dat Zorgboerderij ‘Het Gewone Huis’ een opvolger zocht. Nadat Coby en Frank de zorgboerderij gezien hadden ‘woonden ze er al bijna’, zo enthousiast waren ze over de zorgboerderij. Juist omdat het kleinschalig is, maakt het dat de oudere zich er snel thuis zal voelen. Ook de christelijke identiteit is voor hen belangrijk en dit zagen ze terug op zorgboerderij ‘ Het Gewone Huis’.

Per 1 mei 2019 zal de zorgboerderij officieel worden overgedragen aan Frank en Coby. Zij zullen de zorgboerderij voortzetten en alle cliënten de zorg geven die zij ook nu ontvangen. De komende maand zal er intensief worden samengewerkt tussen Neline, Kees, Coby en Frank om de overgang vloeiend te laten verlopen.