Is het starten van een zorgboerderij uw droom? Door het volgen van de oriëntatiecursus kunt u een beeld vormen van de mogelijkheden en kansen voor het starten van een eigen bedrijf. Dit biedt u de gelegenheid om een weloverwogen besluit te kunnen nemen en in een kort tijdsbestek veel kennis op te doen.

Inhoud cursus

Welke onderwerpen komen aan bod tijdens de oriëntatiecursus? We delen onder andere de actuele ontwikkelingen binnen de zorglandbouw, we geven informatie over de achtergronden van de zorgvragers/cliënten, we verdiepen ons in methodisch werken, we bezoeken een bij ons aangesloten zorgboerderij en we vertellen over het kwaliteitssysteem waar de bij ons aangesloten zorgboeren mee werken. Daarbij krijgt u inzicht welke administratie komt kijken bij het runnen van een zorgboerderij.

Voor wie is de oriëntatiecursus?

De cursus is voor potentiele zorgboeren die momenteel al een locatie hebben in de provincie Zuid-Holland. Daarbij is een opleiding op het gebied van zorg en welzijn op minimaal MBO niveau én ervaring in de zorg is vereist om een zorgboerderij te starten en bij ons aan te sluiten in de toekomst..

Kosten

De kosten voor de oriëntatiecursus bedragen 250,- per deelnemer. 
In de prijs inbegrepen zijn:

  • Cursusbijeenkomsten (5 dagdelen), waaronder het bezoek aan één agrarisch zorgbedrijf 
  • Een cursusmap met informatiemateriaal over de verschillende soorten thema's 
  • Koffie & thee 
  • Een certificaat van deelname (na het positief afronden van de cursus)

Meer informatie?

Wilt u weten wanneer de eerstvolgende cursus start? Of heeft u vragen over het aanmelden bij onze stichting vul dan ons contactformulier in.