Overzicht

De zorgboerderij van Coby en Gert Blokland ligt naast de watergang Bergvliet, waarnaar de zorgboerderij is vernoemd. De locatie van de boerderij is heerlijk rustig, want de boerderij ligt aan een kade waar verschillende wandelroutes vandaan vertrekken en aan het eind van een doodlopende weg. Coby en Gert runnen samen een melkveebedrijf. Ze hebben een groot erf en ook nog een grote groentetuin. Recent is er een kippenren gebouwd, waar kippen en konijnen in staan. Op termijn willen zij graag meer dieren houden, want ze hebben nog een heel weiland beschikbaar. Dit willen ze graag ook afstemmen met de clienten.

Onze zorg

Coby  en Gert bieden dagbesteding aan jongeren en volwassenen. Of je nu te maken hebt met een burn-out, met gedragsproblemen of een verstandelijke beperking; je bent welkom! Ook zijn er steeds meer mogelijkheden voor volwassenen die werkervaring op willen doen en/of nuttig bezig willen zijn om zo de afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen. En jongeren die uitvallen in het onderwijs, om wat voor reden dan ook, kunnen ook goed tot rust komen bij hen op de boerderij. 

Binnen in de stal is de hoofdbezigheid het verzorgen van de koeien en kalfjes. Alles wat bij de verzorging komt kijken, doen wij: van het voeren tot het uitmesten van de stallen. Er is nog een aparte binnenlocatie waar het mogelijk is om te zitten of bijvoorbeeld, bij slecht weer, een spelletje te doen. Het is ook mogelijk om met de eigen verbouwde groenten en fruit gerechten te maken, zoals bijvoorbeeld soep of een taart. Maar wie graag creatief bezig is, kan bijvoorbeeld ook een bloemstukje maken of tekenen.

De activiteiten die buiten gedaan kunnen worden, zijn: groenten en fruit verbouwen in de moestuin, het gras maaien, het knotten van de wilgen en de kalfjes voeren in het weiland. Door de natuurrijke omgeving is het ook mogelijk voor kinderen om hutten te bouwen. Maar wandelen, varen, picknicken, skelteren buiten, op de trampoline springen, vissen en fietsen is ook mogelijk voor iedereen die hier behoefte aan heeft.

'Ik geniet ervan hoe de deelnemers de rust en ruimte ervaren die ze nodig hebben.'

Coby Blokland

Keurmerken

Wij zijn in het bezit van deze keurmerken:

2019 - 2022: 'Kwaliteit laat je zien!'

Bovenkerkseweg 116 2821 XZ Stolwijk
Openingstijden
Maandag 09:30 16:30
Dinsdag 09:30 16:30
Woensdag 09:30 16:30
Donderdag 09:30 16:30
Vrijdag     -     -
Zaterdag 09:30 16:30
Zondag     -     -

Omschrijving

Doelgroep

Jeugd onder de 18 jaar (met gedrags- en/of ontwikkelingsstoornis), Volwassenen 18 tot 55 jaar (met verstandelijke beperking), Volwassenen 18 tot 55 jaar (met gedrags- en/of ontwikkelingsstoornis), Volwassenen 18 tot 55 jaar (met psychiatrische beperking)


Soort zorg

Dagbesteding


Soort boerderij

Veehouderij


Groepsgrootte

3 cliënten per begeleider