Overzicht

 Zorgkwekerij De Droomtuin

In Hazerswoude-dorp staat mijn kleinschalige zorgkwekerij. Op de zorgkwekerij hebben we een mooie groentetuin. Voorzien van een ruime kas. Hier kweken we diverse soorten groenten en fruit. We kweken deze producten voor puur voor eigen gebruik. Tussen de middag bereiden we een heerlijk maaltijd om zo met elkaar te eten. Op de kwekerij zijn diverse werkzaamheden zoals: kweken, grasmaaien, onkruid wieden en natuurlijk oogsten. Verder hebben we een aantal dieren, die natuurlijk ook de nodige aandacht en/of verzorgen nodig hebben. We hebben 3 schattige varkens, zijdehoender kippen, konijntjes, 2 katten en 2 super lieve honden die enorm van aandacht houden. Met elkaar voeren, mesten, én knuffelen we de dieren.

Ook hebben we een mooie keet, deze is omgebouwd tot timmerschuur. Momenteel is 1 van de cliënten bezig een prachtig kippenhok te timmeren voor onze kippen, zodat we straks van heerlijke verse eitjes kunnen genieten tijdens de lunch. Verder hebben we een gezellige kantine waar we binnen kunnen eten en om spelletjes te doen, te puzzelen of heerlijk te kokkerellen.  Verder is er nog een kas in aanbouw om straks in winter te timmeren en te kweken.

Onze zorg

Ik wil graag de juiste zorg bieden buiten 4 muren, lekker in de buitenlucht met de dieren om ons heen. Samen werken we aan de begeleidingsdoelen van de cliënten. We kijken naar wat goed gaat en wat je graag wilt leren. Het met elkaar gemaakte begeleidingsplan vormt de basis voor het traject op de kwekerij. Ik help mensen die extra steun, zorg en aandacht nodig hebben.  Respect en ontspanning staat voorop bij mijn dagbesteding. Ik wil graag elke client een positieve ervaring meegeven in het leven en hun in hun eigen kracht zetten. Daarbij wil  ik graag een situatie creëren waarbij iedereen zich veilig en thuis voelt. Cliënten hebben verschillende problemen maar ook talenten, op de kwekerij kan iedereen zichzelf zijn en leuke dingen ondernemen! 

 

"Ik vind het mooi om zien dat mensen weer energie en levenslust krijgen op de kwekerij"

Zorgboerin: Monique Harkes

Keurmerken

Wij zijn in het bezit van deze keurmerken:

De Droomtuin heeft haar Keurmerk: 2022- 2023: 'Kwaliteit Laat je Zien! 2023-2025: 'Kwaliteit Laat je Zien!

Voorweg 112 A 2391 AJ Hazerswoude-dorp
Openingstijden
Maandag    
Dinsdag 08:30 16:30
Woensdag 08:30 16:30
Donderdag 08:30 16:30
Vrijdag  -  -
Zaterdag  -  -
Zondag  -  -

Omschrijving

Doelgroep

Volwassenen 18 tot 55 jaar (met gedrags- en/of ontwikkelingsstoornis), Volwassenen 18 tot 55 jaar (met psychiatrische beperking), Volwassenen 18 tot 55 jaar (met lichamelijke beperking)


Soort zorg

Dagbesteding, Individuele begeleiding


Soort boerderij

Kwekerij


Groepsgrootte

Max. 5 -6 cliënten per dag