Overzicht

Zorgboerderij De Hogt in Noordeloos is van een melkveehouderij omgebouwd tot een fokkerij van jongvee. Er lopen gemiddeld zo’n vijftig kalveren en jonge koeien rond. Verder heeft de boerderij kleinvee, kippen, katten en een grote moestuin met kas.

Bij Zorgboerderij De Hogt wordt dagbesteding geboden aan jongeren ( 18+), volwassenen en ouderen met een lichte verstandelijke of lichamelijke beperking of met psychische problemen, langdurig werklozen en ouderen (met beginnende dementie), die graag in de natuur bezig zijn. Het team dat de zorgvragers begeleid bestaat uit: Tineke Poirot, Jeanette Verloop en Bas de Jong. Tineke en Jeanette gaan met de zorgvragers aan de slag in de tuin en zorgboer Bas houdt zich bezig met het verzorgen van het jongvee en in de winter met het onderhoud van de knotwilgen. En daar kan hij af en toe ook wel wat hulp bij gebruiken. 

Onze zorg

Het is prachtig om samen te werken met grond, gewassen en dieren. En het wordt nog mooier als je daar ook nog mensen bij kunt betrekken. Een zorgboerderij geeft ons daarvoor volop de gelegenheid. De zorgvragers kunnen onder begeleiding van Tineke en Jeanette aan de slag in de tuin. We hebben een gezellige kas waar we ook droog kunnen zitten en werken. Ons doel is: een fijne en rustgevende werkplek te creëren. Zodat elke zorgvrager zichzelf kan zijn op een ontspannen manier en meedraait in de maatschappij.

Activiteiten
De activiteiten hebben vooral betrekking op alles wat er komt kijken bij het onderhouden van een moestuin; van zaaien tot oogsten. Ook wordt er divers tuinonderhoud gedaan en kan er geholpen worden bij het verzorgen van het jongvee.

De begeleiding
De begeleiding in en op de moestuin is voornamelijk in handen van Tineke. Zij is een echte doener en graag buiten bezig. Maar ook Jeanette vind je op de moestuin, naast de administratieve werkzaamheden die zij op zich gaat nemen.
En Bas? Die kun je in de stallen tegenkomen. Hij zal je met plezier dingen leren over de verzorging van het jongvee!

'Het geeft mij heel veel voldoening als het verblijf op onze boerderij van een deelnemer resulteert in een (aangepaste) arbeidsplek in de maatschappij.'

Bas de Jong

Keurmerken

Wij zijn in het bezit van deze keurmerken:

2015 - 2018: 'Kwaliteit laat je zien!' 2018 - 2021: 'Kwaliteit laat je zien!'

'Ik ben blij dat ik autistisch ben, anders was ik nooit op deze boerderij gekomen.'

R. - 27 jaar

Openingstijden
Maandag    
Dinsdag    
Woensdag    
Donderdag 09:00 16:00
Vrijdag 09:00 16:00
Zaterdag    
Zondag    

Omschrijving

Doelgroep

Volwassenen 18 tot 55 jaar (met verstandelijke beperking), Volwassenen 18 tot 55 jaar (met gedrags- en/of ontwikkelingsstoornis), Volwassenen 18 tot 55 jaar (met psychiatrische beperking), Volwassenen 18 tot 55 jaar (met lichamelijke beperking), Ouderen 55+ (met geheugenproblematiek)


Soort zorg

Dagbesteding


Soort boerderij

Veehouderij, Kwekerij


Groepsgrootte

Tot 5 cliënten per dag, max. 3 cliënten per begeleider