Overzicht

Zorgboerderij De Hogt in Noordeloos is van een melkveehouderij omgebouwd tot een fokkerij van jongvee. Er lopen gemiddeld zo’n vijftig kalveren en jonge koeien rond. Verder heeft de boerderij kleinvee, kippen, katten en een flinke moestuin.

Bas de Jong wil zijn cliënten graag iets leren over het boerenbedrijf en daarom is zorgboerderij De Hogt in Noordeloos vooral geschikt voor jongens en meisjes met een duidelijke agrarische interesse. Hij vindt het leuk om ze, naast sociale vaardigheden, ook de praktische vaardigheden van het boerenleven bij te brengen. Dat element van educatie geeft ontzettend veel voldoening. Op Zorgboerderij De Hogt in Noordeloos komen jongeren vanaf een jaar of tien, die bijvoorbeeld autisme of ADHD hebben.

Onze zorg

Het is prachtig om samen te werken met grond, gewassen en dieren. En het wordt nog mooier als je daar ook nog mensen bij kunt betrekken. Een zorgboerderij geeft mij daarvoor volop de gelegenheid. Daarom betrekken wij onze deelnemers ook zo veel mogelijk bij de natuurlijke processen die plaatsvinden op de boerderij, en laten we hen zoveel mogelijk meedoen bij de dagelijkse boerderijwerkzaamheden.

'Het geeft mij heel veel voldoening als het verblijf op onze boerderij van een deelnemer resulteert in een (aangepaste) arbeidsplek in de maatschappij.'

Bas de Jong

Keurmerken

Wij zijn in het bezit van deze keurmerken:

2015 - 2018: 'Kwaliteit laat je zien!' 2018 - 2021: 'Kwaliteit laat je zien!'

'Ik ben blij dat ik autistisch ben, anders was ik nooit op deze boerderij gekomen.'

R. - 27 jaar

Nieuwendijk 11 4225 PE Noordeloos
Openingstijden
Maandag 09:00 17:00
Dinsdag    
Woensdag 09:00 17:00
Donderdag 09:00 17:00
Vrijdag 09:00 17:00
Zaterdag 09:00 17:00
Zondag    

Omschrijving

Doelgroep

Jeugd onder de 18 jaar (met verstandelijke beperking), Jeugd onder de 18 jaar (met gedrags- en/of ontwikkelingsstoornis), Volwassenen 18 tot 55 jaar (met verstandelijke beperking), Volwassenen 18 tot 55 jaar (met gedrags- en/of ontwikkelingsstoornis)


Soort zorg

Dagbesteding


Soort boerderij

Veehouderij


Groepsgrootte

Tot 5 cliënten per dag, max. 3 cliënten per begeleider