Overzicht

Den Dikken Boom is een diervriendelijke veehouderij met Lakenvelder koeien, die het grootste deel van het jaar buiten in de wei rondlopen en daar alle tijd krijgen om in hun eigen tempo te groeien. De boerderij verkoopt zelf het vlees van de koeien. Naast de werkzaamheden voor de veehouderij bieden Pieta Vonk Noordegraaf en haar man Gerrit kleinschalige en persoonlijke dagbesteding voor ouderen en mindervaliden aan. Sfeer, gezelligheid en sociale contacten staan hierbij centraal.

De dagbestedingsruimte van zorgboerderij Den Dikken Boom is in 2013 volledig aangepast gebouwd. Dit betekent dat het gebouw rolstoeltoegankelijk en –vriendelijk is. De keuken in de dagbestedingsruimte heeft een hoog-laag systeem: het aanrechtblad is onderrijdbaar en op verschillende hoogtes af te stellen. Zo kunnen ook mensen in een rolstoel op een prettige manier koken. Verder zijn alle ruimtes drempelvrij en de deuren een meter breed. Alle aanpassingen zijn onopvallend en smaakvol verwerkt met het doel een sfeervol en huiselijk onderkomen te creëren.

De zorgboerderij is geopend op dinsdag en donderdag. 

In verband met het afbouwen van de zorgtak op Den Dikken Boom, worden er per juli 2020 geen nieuwe clienten meer geplaatst. Per 31 december 2020 zal de zorgtak in zijn geheel zijn afgebouwd.

Onze zorg

Wij bieden aan ouderen op de boerderij de natuurbeleving van dichtbij. Ieder jaargetijde heeft zijn eigen charme. Zeker voor mensen die ooit op het platteland zijn opgegroeid voelt het als thuiskomen, maar ook mensen die van de natuur houden genieten hier erg van het boerenleven. Kleinschalige zorg en persoonlijke aandacht, goede voeding en bewegen in de buitenlucht doet de ouderen zichtbaar goed. Ook de sociale contacten en ontlasting van de mantelzorger zijn belangrijke factoren die het werk zo waardevol maken.

Door het samen bereiden en opeten van de warme maaltijd en de dagelijkse gezamenlijke wandeling zien we dat de groep steeds hechter wordt. Je ziet dat men zorg draagt voor elkaar en dat voelt goed, een beetje als een grote familie.

Pieta Vonk Noordegraaf

Keurmerken

Wij zijn in het bezit van deze keurmerken:

2016 - 2019: 'Kwaliteit laat je zien' 2019 - 2022: 'Kwaliteit laat je zien'

Ik wou dat ik het weekend over kon slaan, want het weekend duurt zo lang eer ik weer naar de boerderij kan. Daar heb ik wat te doen en heb ik gezelligheid met elkaar en is een dag zo om.

mevr. Doorn - 71 jaar

IJsseldijk Noord 123 2935 BK Ouderkerk a/d IJssel
Openingstijden
Maandag    
Dinsdag 09:30 16:30
Woensdag    
Donderdag 09:30 16:30
Vrijdag    
Zaterdag    
Zondag    
Maandag    
Dinsdag 09:30 17:00
Woensdag 08:00 17:00
Donderdag 08:00 17:00
Vrijdag    
Zaterdag    
Zondag    

Omschrijving

Doelgroep

Ouderen 55+ (met lichamelijke beperking), Ouderen 55+ (met geheugenproblematiek)


Soort zorg

Dagbesteding


Soort boerderij

Veehouderij


Groepsgrootte

Max. 10 cliënten per dag