Naar overzicht

De zorgtuin Madam Jeanet (voorheen Gewoon Anderz) in Noordeloos is een ecologische tuinderij waar gewerkt wordt in een natuurrijke omgeving. Samen met de deelnemers is het doel om mooie, lekkere én vooral gezonde producten te telen. Naast alle groenten die we allemaal nog kennen, worden ook de 'vergeten groenten' geteeld, zoals postelein, pastinaak, snijbiet enz...

Deze groenten worden te koop aangeboden in de naast gelegen zelfbedieningswinkel. Daarnaast maken we vanuit onze pluktuin de mooiste boeketten om deze vanuit de kraam te verkopen.
En voor de bezoeker die wat langer wil genieten van onze prachtige locatie is er ons terras. 

Bij Madam Jeanet wordt dagbesteding geboden aan (jong)volwassenen met psychische problemen en/of verslavingsproblematiek, langdurig werklozen en mensen die na een burn-out graag in de natuur bezig zijn en een ritme op willen bouwen.

Onze zorg
Tineke, Marja en Nathalie vinden het prachtig om samen met deelnemers op de tuin te werken. Een zorgtuin geeft daarvoor volop de gelegenheid. De deelnemers kunnen onder begeleiding aan de slag in de tuin, winkel, terras of keuken. Ons doel is dat elke deelnemer zichzelf kan zijn en op een ontspannen manier en kan doen waar hij/zij goed in is en meedraait in de maatschappij. Dit doen we door een fijne en rustgevende werkplek te creëren.

Activiteiten
De activiteiten hebben betrekking op alles wat er komt kijken bij het onderhouden van een zorgtuin en bijbehorende winkel; van zaaien tot oogsten, van verspenen tot het aanleggen van nieuwe bedden en het optimaliseren van de bodem. Er is een gezellige kas waar bij koud of nat weer de deelnemers droog kunnen zitten en werken. Er wordt daarbij momenteel een heel nieuw gebouw neergezet met een gloednieuwe, professionele keuken waar groenten van de tuin verwerkt kunnen worden. Ook kan daar lekkers gebakken worden voor op het terras waar ook klanten bediend kunnen worden. In de winkel kunnen werkzaamheden worden gedaan als groenten afwegen, bijvullen en klanten helpen. We passen de werkzaamheden aan bij de talenten en de interesses van de deelnemer. En na al dat harde werken eten we bij de lunch verse soep uit eigen tuin.

De begeleiding
De begeleiding in en op de zorgtuin is in handen van Tineke, Nathalie en Marja. Zij zijn echte doeners en zijn graag buiten bezig. 
Tineke is de draaiende motor achter de zorgtuin en alle randactiviteiten daaromheen. Nathalie heeft naast haar kennis van tuinieren jarenlange ervaring in de zorg met de betreffende doelgroepen. Marja is vooral druk met koken, bakken en winkelwerkzaamheden.
Ze ontmoeten je graag.

Afbeeldingen

'Ik ben blij dat ik autistisch ben, anders was ik nooit op deze boerderij gekomen.'

R. - 27 jaar

Aanmelden voor zorg op een zorgboerderij

Als u voor uzelf of voor een familielid op zoek bent naar een zorgboerderij, moeten er een aantal zaken geregeld worden. Graag informeren wij u welke stappen er door u en door ons worden genomen. De eerste stap is dat u contact opneemt met ons om uzelf of iemand anders aan te melden.

Naar aanmeldformulier

Medewerkers

Tineke Poirot

Zorgboerin

Nathalie

Begeleider

Marja

BegeleiderOpeningstijden

Maandag 08:30 16:30
Dinsdag    
Woensdag    
Donderdag 08:30 16:30
Vrijdag 08:30 16:30
Zaterdag    
Zondag    

Omschrijving

Doelgroep

Volwassenen 18 tot 55 jaar (met gedrags- en/of ontwikkelingsstoornis), Volwassenen 18 tot 55 jaar (met psychiatrische beperking), Volwassenen 18 tot 55 jaar (met lichamelijke beperking)


Soort boerderij

Kwekerij


Soort zorg

Dagbesteding, Individuele begeleiding


Groepsgrootte

Tot 8 cliënten per dag, max. 4 cliënten per begeleider


Keurmerken

2015 - 2018: 'Kwaliteit laat je zien!' 2018 - 2021: 'Kwaliteit laat je zien!' 2021 - 2024: 'Kwaliteit laat je zien!'


Aanmelden voor zorg op een zorgboerderij

Als u voor uzelf of voor een familielid op zoek bent naar een zorgboerderij, moeten er een aantal zaken geregeld worden. Graag informeren wij u welke stappen er door u en door ons worden genomen. De eerste stap is dat u contact opneemt met ons om uzelf of iemand anders aan te melden.

Naar aanmeldformulier