Overzicht

De zorgtuin in Noordeloos is een ecologische tuinderij. De dagelijkse leiding van de zorgtuin ligt bij zorgboerin Tineke Poirot. Naast de tuinderij is ook een zelfbedieningswinkel "Symbiose" op het terrein waar o.a. producten vanuit de zorgtuin verkocht worden.


Bij Gewoon Anderz wordt dagbesteding geboden aan (jong)volwassenen en ouderen met een beperking of met psychische problemen, langdurig werklozen die graag in de natuur bezig zijn. Het team van Gewoon Anders gaat met de zorgvragers aan de slag in de tuin, het onderhoud van de knotwilgen en houtbewerking voor wie dit leuk vindt.

Onze zorg
Tineke vertelt dat het prachtig is om samen met zorgvragers te werken op de tuin. Een zorgtuin geeft daarvoor volop de gelegenheid. De zorgvragers kunnen onder begeleiding aan de slag in de tuin. Er is een gezellige kas waar bij koud of nat weer zorgvragers droog kunnen zitten en werken. Ons doel is: een fijne en rustgevende werkplek te creëren. Zodat elke zorgvrager zichzelf kan zijn op een ontspannen manier en meedraait in de maatschappij.

 

Activiteiten
De activiteiten hebben vooral betrekking op alles wat er komt kijken bij het onderhouden van een zorgtuin; van zaaien tot oogsten en optimaliseren van de bodem. Ook wordt er divers tuinonderhoud gedaan en is het mogelijk om hout te bewerken. Daarnaast natuurlijk het aanvullen van de winkelvoorraad met verse producten.

 

De begeleiding
De begeleiding in en op de zorgtuin is voornamelijk in handen van Tineke. Zij is een echte doener en graag buiten bezig. Daarnaast is Tanja op de zorgtuin als begeleider aanwezig. Bas heeft vroeger op het boerderijgedeelte van de locatie een zorgboerderij gehad, hij is nu deels nog betrokken bij de zorgtuin en daarnaast actief voor zijn boerderij en de winkel.

Keurmerken

Wij zijn in het bezit van deze keurmerken:

2015 - 2018: 'Kwaliteit laat je zien!' 2018 - 2021: 'Kwaliteit laat je zien!' 2021 - 2024: 'Kwaliteit laat je zien!'

'Ik ben blij dat ik autistisch ben, anders was ik nooit op deze boerderij gekomen.'

R. - 27 jaar

Openingstijden
Maandag  08:30 16:30
Dinsdag    
Woensdag    
Donderdag 08:30 16:30
Vrijdag 08:30 16:30
Zaterdag    
Zondag    

Omschrijving

Doelgroep

Volwassenen 18 tot 55 jaar (met verstandelijke beperking), Volwassenen 18 tot 55 jaar (met gedrags- en/of ontwikkelingsstoornis), Volwassenen 18 tot 55 jaar (met psychiatrische beperking), Volwassenen 18 tot 55 jaar (met lichamelijke beperking)


Soort zorg

Dagbesteding, Individuele begeleiding


Soort boerderij

Kwekerij


Groepsgrootte

Tot 5 cliënten per dag, max. 3 cliënten per begeleider