Overzicht

De zorgtuin in Noordeloos is onderdeel van voormalige zorgboerderij De Hogt. Per 1 januari 2021 hebben zorgboerinnen Tineke en Jeanette de zorgtak van De Hogt overgenomen van Bas de Jong. Bas gaat zijn werkzaamheden afbouwen en is nu als begeleider bij Gewoon Anderz betrokken. Er zijn jong vee en wat kleine dieren aanwezig op de locatie en een grote moestuin (zorgtuin) met kas. Sinds september 2019 is er ook een zelfbedieningswinkel "Symbiose" op het terrein waar o.a. producten vanuit de zorgtuin verkocht worden.

Bij Gewoon Anderz wordt dagbesteding geboden aan jongeren (18+), volwassenen en ouderen met een lichte verstandelijke of lichamelijke beperking of met psychische problemen, langdurig werklozen en ouderen (met beginnende dementie), die graag in de natuur bezig zijn. Het team dat de zorgvragers begeleid bestaat uit: de zussen Tineke Poirot en Jeanette Verloop en de voormalige zorgboer Bas de Jong. Tineke en Jeanette gaan met de zorgvragers aan de slag in de tuin en  Bas houdt zich bezig met het verzorgen van het jongvee en in de winter met het onderhoud van de knotwilgen. En daar kan hij af en toe ook wel wat hulp bij gebruiken. Jeanette is het aanspreekpunt voor de zorgtuin.

Onze zorg

Het is prachtig om samen te werken met grond, gewassen en dieren. En het wordt nog mooier als je daar ook nog mensen bij kunt betrekken. Een zorgtuin geeft ons daarvoor volop de gelegenheid. De zorgvragers kunnen onder begeleiding van Tineke en Jeanette aan de slag in de tuin. We hebben een gezellige kas waar we ook droog kunnen zitten en werken. Ons doel is: een fijne en rustgevende werkplek te creëren. Zodat elke zorgvrager zichzelf kan zijn op een ontspannen manier en meedraait in de maatschappij.

Activiteiten
De activiteiten hebben vooral betrekking op alles wat er komt kijken bij het onderhouden van een zorgtuin; van zaaien tot oogsten. Ook wordt er divers tuinonderhoud gedaan en kan er geholpen worden bij het verzorgen van het jongvee. Daarnaast natuurlijk het aanvullen van de winkelvoorraad met verse producten.

De begeleiding
De begeleiding in en op de zorgtuin is voornamelijk in handen van Tineke. Zij is een echte doener en graag buiten bezig. Maar ook Jeanette vind je op de zorgtuin, naast de administratieve werkzaamheden die zij op zich neemt.
En Bas? Die kun je in de stallen tegenkomen. Hij zal je met plezier dingen leren over de verzorging van het jongvee!

'Het geeft mij heel veel voldoening als het verblijf op onze boerderij van een deelnemer resulteert in een (aangepaste) arbeidsplek in de maatschappij.'

Bas de Jong

Keurmerken

Wij zijn in het bezit van deze keurmerken:

2015 - 2018: 'Kwaliteit laat je zien!' 2018 - 2021: 'Kwaliteit laat je zien!' 2021 - 2024: 'Kwaliteit laat je zien!'

'Ik ben blij dat ik autistisch ben, anders was ik nooit op deze boerderij gekomen.'

R. - 27 jaar

Openingstijden
Maandag  08:30 16:30
Dinsdag    
Woensdag    
Donderdag 08:30 16:30
Vrijdag 08:30 16:30
Zaterdag    
Zondag    

Omschrijving

Doelgroep

Volwassenen 18 tot 55 jaar (met verstandelijke beperking), Volwassenen 18 tot 55 jaar (met gedrags- en/of ontwikkelingsstoornis), Volwassenen 18 tot 55 jaar (met psychiatrische beperking), Volwassenen 18 tot 55 jaar (met lichamelijke beperking), Ouderen 55+ (met geheugenproblematiek)


Soort zorg

Dagbesteding, Individuele begeleiding


Soort boerderij

Hobbyboerderij, Kwekerij


Groepsgrootte

Tot 5 cliënten per dag, max. 3 cliënten per begeleider