Overzicht

De zorgtuin in Noordeloos is een ecologische tuinderij waar gewerkt wordt in een natuurrijke omgeving. Samen met de deelnemers is het doel om mooie, lekkere én vooral gezonde producten te telen. Naast alle groenten die we allemaal nog kennen, worden ook de 'vergeten groenten' geteeld, zoals postelein, pastinaak, snijbiet enz...
Deze groenten worden te koop aangeboden in de naast gelegen zelfbedieningswinkel 'Symbiose'. Daarnaast maken we vanuit onze pluktuin de mooiste boeketten om deze vanuit de kraam te verkopen.
En voor de bezoeker die wat langer wil genieten van onze prachtige locatie is er ons terras. 

Bij Gewoon Anderz wordt dagbesteding geboden aan (jong)volwassenen met psychische problemen en/of verslavingsproblematiek, langdurig werklozen en mensen die na een burn-out graag in de natuur bezig zijn en een ritme op willen bouwen.

Onze zorg
Tineke en Nathalie vinden het prachtig om samen met deelnemers op de tuin te werken. Een zorgtuin geeft daarvoor volop de gelegenheid. De deelnemers kunnen onder begeleiding aan de slag in de tuin. Er is een gezellige kas waar bij koud of nat weer de deelnemers droog kunnen zitten en werken. Ons doel is een fijne en rustgevende werkplek te creëren, zodat elke deelnemer zichzelf kan zijn op een ontspannen manier en meedraait in de maatschappij.

Activiteiten
De activiteiten hebben vooral betrekking op alles wat er komt kijken bij het onderhouden van een zorgtuin; van zaaien tot oogsten, van verspenen tot het aanleggen van nieuwe bedden en het optimaliseren van de bodem.
We passen de werkzaamheden aan bij de talenten en de interesses van de deelnemer. 
En na al dat harde werken eten we bij de lunch verse soep uit eigen tuin.

De begeleiding
De begeleiding in en op de zorgtuin is in handen van Tineke en Nathalie. Zij zijn beiden echte doeners en zijn graag buiten bezig. 
Tineke is de draaiende moter achter de zorgtuin en alle randactiviteiten daaromheen. Nathalie heeft naast haar kennis van tuinieren jarenlange ervaring in de zorg met de betreffende doelgroepen. 
Ze ontmoeten je graag.

Keurmerken

Wij zijn in het bezit van deze keurmerken:

2015 - 2018: 'Kwaliteit laat je zien!' 2018 - 2021: 'Kwaliteit laat je zien!' 2021 - 2024: 'Kwaliteit laat je zien!'

'Ik ben blij dat ik autistisch ben, anders was ik nooit op deze boerderij gekomen.'

R. - 27 jaar

Openingstijden
Maandag 08:30 16:30
Dinsdag    
Woensdag    
Donderdag 08:30 16:30
Vrijdag 08:30 16:30
Zaterdag    
Zondag    

Omschrijving

Doelgroep

Volwassenen 18 tot 55 jaar (met gedrags- en/of ontwikkelingsstoornis), Volwassenen 18 tot 55 jaar (met psychiatrische beperking), Volwassenen 18 tot 55 jaar (met lichamelijke beperking)


Soort zorg

Dagbesteding, Individuele begeleiding


Soort boerderij

Kwekerij


Groepsgrootte

Tot 8 cliënten per dag, max. 4 cliënten per begeleider