Overzicht

Zorgboerderij Het Gewone Huis is, in tegenstelling tot vele andere zorgboerderijen, geen veeteelt of akkerbouwbedrijf. Zij hebben hier een andere invulling aan gegeven. Zij hebben een hobbyboerderij met veel verschillende soorten kleinvee, een moestuin en een kweekkas. Van alles wat maar in een beperkt aantal. Dit is overzichtelijk voor zowel de deelnemers als voor henzelf. Het kleinvee bestaat uit kippen, eenden, konijnen, vogels in de buiten volière en er is ook een hond. De zorglocatie van de zorgboerderij bevindt zich in een apart aangepast gebouw, waar alle voorzieningen voor ouderen zijn getroffen.

Zorgboerderij Het Gewone Huis in Hendrik-Ido-Ambacht biedt dagbesteding voor ouderen. Ouderen met beginnende dementie, in een sociaal isolement, met een lichamelijke beperking of met een niet aangeboren (hersen)letsel zijn welkom. Coby Paul wil ze vooral het gevoel van “thuis zijn” bieden. De cliënten die daar veelal komen, zijn mensen die gewend zijn om vaak buiten te zijn en ze houden ook veel van buiten zijn. 

Onze zorg

De zorg die op de zorgboerderij geboden wordt richt zich niet alleen op zorg. Maar het is veel meer een combinatie van zorg en welzijn. Het belangrijkste doel is dat de ouderen tevreden zijn en zich thuis voelen op de zorgboerderij. En om dit te bereiken streven we de volgende speerpunten/doelen na:
– De oudere een zinvolle dagbesteding te bieden.
– Activiteiten aanbieden die aansluit bij de ouderen.
– Sociale contacten bevorderen.
– Het genieten van de dieren, de moestuin, het buiten zijn.
– Het ontlasten van de zorg in de thuissituatie.

Het unieke aan onze zorgboerderij is dat je niet perse van dieren of tuinieren hoeft te houden, er is namelijk ook een hobbyschuur waar er met o.a. hout creatieve dingen gemaakt worden.

'Ik vind het mooi om te zien hoe ouderen genieten en ontspannen als ze op de zorgboerderij zijn. Dat is heel waardevol, zowel voor mij als voor hen!'

Coby Paul

Keurmerken

Wij zijn in het bezit van deze keurmerken:

2016 - 2019: 'Kwaliteit laat je zien!'

'Je wordt hier gewaardeerd als mens en ik voel mij hier nuttig'

P. - 84 jaar

Dorpsstraat 12 3342 BD Hendrik-Ido-Ambacht
Openingstijden
Maandag    
Dinsdag 09:30 15:30
Woensdag 09:30 15:30
Donderdag    
Vrijdag 09:30 15:30
Zaterdag    
Zondag    

Omschrijving

Doelgroep

Ouderen 55+ (met lichamelijke beperking), Ouderen 55+ (met geheugenproblematiek)


Soort zorg

Dagbesteding


Soort boerderij

Hobbyboerderij


Groepsgrootte

Max. 10 clienten per dag, max. 3 per begeleider