Overzicht

Wij zijn Alex en Saskia Lourier en samen runnen wij een kleinschalige zorgkwekerij in Boskoop. Op onze zorgkwekerij kweken we groenten en kruiden die gebruikt worden in restaurant 'M'n Schoonouders'. We hebben meerdere kassen, een bessenhof, een boomgaard, een kippenweitje, een volle grond gedeelte en een Jamie Oliver tuin; dat is een tuin in de vorm van een parkje. En alles wat je daar tegenkomt is eetbaar; de bloemen, kruiden en het fruit.

Onze zorg

Zorgkwekerij De Moestuin is er voor cliënten vanaf ongeveer 18 jaar die behoefte hebben aan kleinschaligheid en duidelijke structuren. Voor iedereen die een zinvolle dagbesteding wil doorbrengen in een overzichtelijke, voorspelbare en veilige omgeving. Saskia Lourier benadrukt dat ze niemand uit wil sluiten: ‘Voor sommige cliënten, bijvoorbeeld met autisme, is het soms best lastig om een goede dagbesteding te vinden: groepen zijn vaak te groot, het personeel is te wisselend, gebouwen te onoverzichtelijk. Die mensen willen wij helpen door kleinschalige dagbesteding te bieden.

Op de moestuin werken we zowel binnen als buiten. De clienten zijn in de weer met water geven, groente zaaien, overpoten, groente oogsten en het verzorgen van onze kippen. Tussen de middag eten we met elkaar een boterham met een eitje van onze eigen kippen. De moestuin is gedeeltelijk overdekt en dus het hele jaar toegankelijk.

Wij kweken hier: zelfvertrouwen, trots, geluk en vooral plezier.

Saskia Lourier

Keurmerken

Wij zijn in het bezit van deze keurmerken:

2017 - 2020:'Kwaliteit laat je zien!' 2021- 2024: 'Kwaliteit laat je zien!'

Openingstijden
Maandag 08:30 15:30
Dinsdag 08:30 15:30
Woensdag    
Donderdag 08:30 15:30
Vrijdag    
Zaterdag    
Zondag    

Omschrijving

Doelgroep

Volwassenen 18 tot 55 jaar (met verstandelijke beperking)


Soort zorg

Dagbesteding


Soort boerderij

Kwekerij


Groepsgrootte

5-10 cliënten per dag