Overzicht

Wij zijn Alex en Saskia Lourier en samen runnen wij een kleinschalige zorgkwekerij in Boskoop. Op onze zorgkwekerij kweken we samen met cliënten groenten, fruit, kruiden en bloemen. We werken daarnaast in een mooie keuken en koken daar lekkere gerechten. Ook zagen we hout in de werkplaats, houden het gras netjes en verzorgen de kippen. We knuffelen natuurlijk ook met de hond en we lunchen bij het haardvuur. Dit alles geeft iedereen die bij ons komt het gevoel mee te doen in de maatschappij. Iedereen is belangrijk!

We kweken dus eigenlijk niet alleen groenten, fruit, kruiden en bloemen, maar ook zelfvertrouwen, trots, geluk en vooral veel plezier!

Onze zorg

Wij geven zinvolle dagbesteding aan cliënten vanaf 18 jaar vanuit een overzichtelijke, voorspelbare en veilige omgeving. Wij werken met 6 a 7 cliënten per dag en zijn met 2 begeleiders. Wij vinden het belangrijker dat de cliënten met een trots en voldaan gevoel weer naar huis gaan.
Het is fijn als door onze dagbesteding nieuwe vaardigheden worden aangeleerd en zelfredzaamheid en zelfvertrouwen vergroot worden. Dat alles zonder druk; we hebben veel geduld en alle tijd. Onze werkzaamheden verschillen per seizoen. We zijn bezig met koken, zaaien, poten, oogsten, dieren verzorgen, hout bewerken, land bewerken, snoeien en nog veel meer. We starten onze dag altijd rond de haard met een kopje koffie of thee. We bespreken met elkaar hoe we ons voelen en wat we gisteren hebben beleefd. Daarna worden de taken besproken en gaan we vrolijk aan de slag.

De rust de ruimte op onze zorgkwekerij is uniek. Er heerst altijd een gezellige, gastvrije en sociale sfeer. Onze cliënten gedijen er goed bij en ervaren het buiten zijn als heel prettig.Wij kweken hier: zelfvertrouwen, trots, geluk en vooral plezier.

Saskia Lourier

Keurmerken

Wij zijn in het bezit van deze keurmerken:

2017 - 2020:'Kwaliteit laat je zien!' 2021- 2024: 'Kwaliteit laat je zien!'

Openingstijden
Maandag 08:30 15:30
Dinsdag 08:30 15:30
Woensdag    
Donderdag 08:30 15:30
Vrijdag    
Zaterdag    
Zondag    

Omschrijving

Doelgroep

Volwassenen 18 tot 55 jaar (met verstandelijke beperking)


Soort zorg

Dagbesteding


Soort boerderij

Kwekerij


Groepsgrootte

5-10 cliënten per dag