Terug naar overzicht
Zorgboerderij

Intro foto

Els en Gert den Ouden bieden sinds 2009 dagbesteding aan kinderen op hun zorgboerderij. Exact op donderdag 12 maart 2009 vond het eerste intakegesprek plaats en was de start van de eerste cliënt bij zorgboerderij De Elzen (destijds bekend als zorgboerderij Den Ouden) een feit. Samen met aan handjevol andere zorgboerderijen is De Elzen net na de oprichting van de stichting al bij ons aangesloten. 

Natuurlijk wilden we dit moment niet zomaar voorbij laten gaan. Zorgcoördinator Laury heeft namens de stichting een bloemetje gebracht en ze hebben nagepraat tijdens een kopje koffie met gebak. Els den Ouden is naar eigen zeggen het vak ingerold. Zij is namelijk 17 jaar geleden al begonnen met het zorgen voor een kind van een kennis. Toen zij 10 jaar geleden samen met haar man Gert een boerenbedrijf kreeg, is zij zichzelf serieus gaan oriënteren in de zorg. Via via kwam zij vervolgens in contact met de stichting.

Kenmerkend voor De Elzen? Het kleinschalige, huiselijke karakter en het doen van kleinere klusjes zoals het verzorgen van het kleinvee. Wat het verhaal van De Elzen extra leuk maakt? Dat één van de jongens die 10 jaar geleden is gestart, nu nog steeds naar De Elzen gaat. 

Nogmaals gefeliciteerd met deze bijzondere mijlpaal Els en Gert!