Terug naar overzicht
Zorgboerderij Open dag

Zaterdag 3 juni is de Open dag op de zorgboerderij. In het hele land openen zorgboerderijen aangesloten bij de Federatie Landbouw en Zorg hun deuren. Zo ook zorgboerderij De Bernerboefjes, zorgtuin Gewoon Anderz en zorgboerderij De Riederwaarde.   Tijdens deze Open dag laten zij zien wat ze doen. Veelal zijn er deelnemers aanwezig, worden er producten van eigen boerderij aangeboden en zijn er kinderactiviteiten.

Kwaliteitskader
Vorig jaar was het nieuwe kwaliteitskader voor de zorglandbouw net gelanceerd. Dit jaar gaan we erop door. Hoe krijgen de kernwaarden vorm op de zorgboerderij? Denk daarbij aan waarden als 'Ik word gezien en gehoord', 'Er is ruimte en ik kan veel buiten zijn' of 'Ik hoor erbij en doe mee'.

De kernwaarden vallen allemaal onder de kernwoorden Samen, Buiten en Gewoon. Op zorgboerderijen staan deze kernwaarden voor de deelnemers centraal. De persoonlijke aandacht, het buiten zijn, de dieren en de moestuin zorgen dat mensen zich verbonden en waardig voelen, wat voor heel veel deelnemers fijn en helend is. Ervaar het ook zelf tijdens de Open dag!

Leuk gezinsuitje
De zorgboerderijen hebben vaak prachtige plekjes gecreëerd. Hier even een kijkje nemen is een leuk uitje voor het gezin, waarbij er vaak dieren geaaid kunnen worden, producten geproefd en soms is er nog een optreden. Kijk even op de pagina van de zorgboerderijen waar zij gevestigd zijn en komt langs! Zoek je een zorgboerderij dichter bij jou in de buurt? Kijk dan even op zorgboeren.nl. Let wel op: sommige zorgboerderijen zijn een andere dag geopend, kijk dus goed welke dag en tijd de zorgboerderij in jouw buurt open is op zorgboeren.nl/open-dag

Uitnodiging Bernerboefjes;

flyer open dag Bernerboefjes