Terug naar overzicht
Zorgboerderij

Uitje zorgboerderij Met Stip

Zonnig uitstapje zorgboerderij met Stip uit Groot-Ammers

di 24 jul 2018, 8:00   •   Het Kontakt Alblasserwaard

GROOT-AMMERS • Zorgboerin Marian Bikker van Zorgboerderij Met Stip uit Groot-Ammers heeft zaterdag 21 juli alle jeugdige cliënten meegenomen naar de theetuin in Ridderkerk.

Na een relaxed partijtje midgetgolf, een heerlijke maaltijd en een warm tochtje op de waterfiets werd de dag afgesloten met een heerlijk ijsje. Het uitstapje werd mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage in verband met het tienjarig bestaan van stichting Zorgboeren Zuid-Holland dit jaar.

Zorgboerderij Met Stip is aangesloten bij stichting Zorgboeren Zuid-Holland en zij bestaan op 14 oktober 2018 exact tien jaar. Om dit te vieren heeft de stichting alle aangesloten zorgboerderijen, inmiddels zo'n 40, een bedrag geschonken om hiervan een leuk dagje uit te organiseren voor de cliënten of om iets te kopen voor op de boerderij.

Bestuurder Paulien van Pelt vertelt: "Een tienjarig bestaan moet natuurlijk gevierd worden. En omdat wij dit graag samen mét onze cliënten vieren, hebben we besloten om dit op deze wijze te organiseren."

De geplande dagjes uit variëren van een rondvaart tot het bezoeken van een kersenboomgaard of een dagje midgetgolfen. Maar er zijn ook zorgboerderijen die het bedrag gebruiken om een speciale dag voor familieleden van de cliënten te organiseren of om bijvoorbeeld een grote schommel aan te schaffen.

Zorgboerderij Met Stip biedt dagbesteding, begeleiding en logeren aan jeugd en volwassenen.