Terug naar overzicht

 

De ecologische zorgtuinderij Gewoon Anderz gaat verder onder een nieuwe naam!

En die naam komt niet zomaar ergens vandaan. De zussen Tineke en Jeanet begonnen in 2017 met het verbouwen en verkopen van groenten uit hun eigen moestuin. Gezonde voeding was belangrijk voor hen, mede doordat Jeanet net was schoon verklaard van darmkanker en gezondheid veel aandacht kreeg. De moestuin lag op grond van een al aangesloten zorgboerderij van boer Bas, De Hogt. In 2019 namen zij de zorg van hem over. Hoe mooi was het om de dagbesteding en begeleiding te gaan verweven met het werken in de tuin en in de kassen!

Helaas overleed Jeanet in 2021. Tineke en broer Pieter dachten na over de toekomst van deze mooie onderneming en waren er al snel over uit; er moest een andere naam komen. Madam Jeanet. De naam van een van de grondleggers én de naam van een pepersoort die Tineke zelf kweekt. 

Onder deze nieuwe naam worden nog mooie plannen uitgerold. Met behulp van een Leader subsidie kan er een nieuw gebouw neergezet worden met een kantine en een keuken en een ontvangstruimte voor ontspanning, educatie en een hapje/drankje. Samen met coöperatie Land van Ons wordt het terrein verder aangepast en doorontwikkeld om biodiversiteit te herstellen en het op ecologische wijze duurzaam te gebruiken. 

Zou je willen bijdragen aan dit mooie project? Mee werken in de tuin als deelnemer van de dagbesteding? Of vrijwilliger worden? Contact dan gerust via de contactgegevens van Madam Jeanet!

 

Madam Jeanet