Terug naar overzicht

 

Stichting Zorgboeren Zuid-Holland bestond op woensdag 14 april exact 12,5 jaar. Extra bijzonder was daarbij dat Riek Bartels daarmee ook 12,5 jaar actief is als vrijwilliger op de financiële administratie. Natuurlijk was dit beiden reden voor een feestelijk moment.  De zorgboeren en andere betrokkenen ontvingen een feestelijk pakketje en bestuurder Paulien van Pelt overhandigde Riek een mooi cadeau als blijk van waardering voor haar jarenlange trouwe inzet. 

Een korte terugblik 
Zorgboeren Zuid-Holland is in 2008 voortgekomen uit vereniging Den Hâneker en is de spil tussen zorgvragers, zorgboerderijen en verwijzende instanties. Riek was vanaf het begin af aan nauw betrokken bij de financiële administratie van de toen 4-5 cliënten die zorg ontvingen. Haar inzet kenmerkt zich door nauwkeurigheid en vasthoudendheid. Op de vraag wat een blijvende herinnering zal zijn, antwoordt zij: ''Ik belde een keer een zorgboerin op omdat ik twijfelde aan gegevens die waren doorgegeven. Ik vroeg haar of ze even mee wilde kijken. Toen antwoorde deze zorgboerin: ik zou dat wel willen Riek, maar ik sta op dit moment half in mijn bruidsjurk en de kapper komt zo. Als je het goed vindt, pak ik het na morgen op! Ik heb toen de wens om dingen snel te regelen maar even aan de kant gezet en zorgde ervoor dat we het de week erna gelijk konden oppakken''.  

 

Ook namens alle zorgboerderijen danken wij Riek voor haar inzet en hopen wij dat we nog lang gebruik mogen maken van haar kennis en kunde!