Overzicht

Annemarie den Hartog-Korver biedt dagbesteding aan kinderen in de leeftijd van 6 tot 18 jaar. De dagbestedingsactiviteiten vinden plaats op een schapenhouderij waar je ongeveer 100 schapen, konijnen en kippen vindt. De kinderen die het lekker vinden om te rommelen in een tuin kunnen hun hart ophalen, want ze heeft ook een grote moestuin die nog helemaal vrij in te richten is. In een riant tuinhuis, naast Annemarie's huis, vind je de kantine met keuken en zithoek. Zorgboerderij Annemarie's Schaapskooi heeft een christelijke identiteit.

Onze zorg

Ik vind het belangrijk dat de kinderen een fijne dagbestedings- en/of logeerplek hebben, waar ze liefde en warmte ontvangen. Waar veiligheid en geborgenheid zoveel mogelijk gewaarborgd wordt. Daarin ben ik liefdevol en begrenzend, maar ook beschikbaar als de kinderen me nodig hebben. Ik wil kinderen de ruimte geven om te ontwikkelen, allen op hun eigen manier en niveau. Zodat ze uiteindelijk een eigen plekje in de maatschappij vinden. We werken vanuit een Christelijke identiteit. Ieder mens is 'uniek' gemaakt. We voelen het als opdracht om te zorgen voor de ander en te laten zien dat iedereen waardevol is, welke beperkingen er ook zijn in het leven.

Wat we allemaal ondernemen bij Annemarie's Schaapskooi? Er zijn tal van mogelijkheden! Het belangrijkste gedeelte bestaat natuurlijk uit het verzorgen van de schapen en lammetjes. We gaan de lammetjes de fles geven en natuurlijk knuffelen. Ook strooien we de hokken op en gaan we ze uitmesten. En in de zomer brengen we de schapen naar een andere wei. Naast de verzorging van de dieren kunnen we ook gaan werken in de moestuin. Dan gaan we zaaien, oogsten en onkruid wieden. De moestuin is nog helemaal leeg, dus we kunnen het samen gaan inrichten. Natuurlijk zijn er ook creatieve activiteiten te ondernemen, zoals; knutselen (zie de boerderijdieren op de foto's) , diverse buitenspellen en koken/bakken. 's Zomers zetten we een eigen bad op en gaan we zwemmen.

Belangrijk om te weten: Alle schapen zijn ingeënt tegen Q-koorts en we werken niet met machines en/of gevaarlijke stoffen.

Aanvullende opmerking openingstijden
Naast de reguliere dagbesteding is er logeeropvang mogelijk om het weekend. De logeeropvang is mogelijk tussen zaterdag 9.00 uur en zondag 16.30 uur. Naast de logeeropvang biedt Annemarie ook vakantieopvang; dit houdt in dat zij tijdens schoolvakantie's op dinsdag en donderdag geopend is van 8.30 uur tot 16.30 uur.

 

Ik geniet ervan als ik zie dat de kinderen tot rust komen en zo genieten van de lammetjes. Je ziet ze gewoon opknappen!

Annemarie den Hartog

Keurmerken

Wij zijn in het bezit van deze keurmerken:

2020-2023 'Kwaliteit laat je zien!'

Doetseweg 54a 3381 KG Giessenburg
Openingstijden
Maandag    
Dinsdag    
Woensdag 09:00 17:00
Donderdag    
Vrijdag    
Zaterdag 08:30 16:30
Zondag alleen logeeropvang  

Omschrijving

Doelgroep

Jeugd onder de 18 jaar (met verstandelijke beperking), Jeugd onder de 18 jaar (met gedrags- en/of ontwikkelingsstoornis)


Soort zorg

Logeren, Dagbesteding, Individuele begeleiding


Soort boerderij

Schapenhouderij


Groepsgrootte

Max. 8 tot 10 cliënten per dag en 4 tot 6 cliënten per begeleider