Overzicht

Arie en Lenie, de eigenaren van boerderij Bogaard, hebben zo’n 55 melkkoeien, kalfjes, een paar kippen, poezen en een vrij grote hond namelijk hun blije Rhodesian Ridgeback. Daarnaast hebben ze een stukje griend vlakbij hun boerderij en doen zij veel aan agrarisch natuurbeheer. Boerderij Bogaard is ideaal voor rustzoekers die houden van het boerenleven en de natuur.

Zorgboerderij Bogaard in Stolwijk richt zich vooral op jongeren vanaf 10 jaar en jongvolwassenen. Daarnaast zijn er evt. mogelijkheden voor volwassenen die werkervaring willen opdoen en/of nuttig bezig willen zijn om zo de afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen. 

Onze zorg
De zorg wordt geregeld door Lenie, Arie ‘doet’ de boerderij.
Wij vinden het belangrijk om een stabiele, veilige omgeving te kunnen bieden waar de zorgvrager zich geborgen voelt en waar hij of zij zichzelf kan zijn. We bieden een plek waar ieder een stukje geluk kan ervaren door zinvol bezig te zijn met de koeien of de andere dieren op de boerderij. We kijken naar het werk dat gedaan moet worden, maar zeker ook naar wat je kunt en leuk vindt en wat je graag zou willen leren. In de praktijk loopt dit heel goed met een mix van leuke en nuttige dingen. Naast het produceren van gezond voedsel, werken in natuur en landschap willen we ook heel graag andere mensen helpen/ondersteunen. Hierin willen we ook vormgeven wat God ons leert in de Bijbel.

Aanvullende opmerking openingstijden
In de vakanties is de zorgboerderij o.a. op woensdag geopend om 09.00 uur. Momenteel is de aanvraag voor logeeropvang in ons nieuwe kantinegedeelte van de boerderij nog in behandeling bij de gemeente Krimpenerwaard. Wij hopen dat dit de toestemming hiervoor snel is geregeld zodat we deze zorg dan ook weer kunnen gaan leveren. 

'We worden er blij van als onze bezoekers het telkens weer naar hun zin hebben.'

Arie Bogaard

Keurmerken

Wij zijn in het bezit van deze keurmerken:

2015 - 2018: 'Kwaliteit laat je zien!' 2018 - 2021: 'Kwaliteit laat je zien!' 2021 - 2024: 'Kwaliteit laat je zien!'

'Ik ben zo blij dat ik elke week naar de zorgboerderij ga, want hier heb je de dieren en hier zijn gewoon mijn vrienden!'

O. - 11 jaar

Benedenheulseweg 52 2821 LT Stolwijk
Openingstijden
Maandag    
Dinsdag 09:00 17:00
Woensdag 09:00 17:30
Donderdag 09:00 17:00
Vrijdag    
Zaterdag 09:00 17:00
Zondag    

Omschrijving

Doelgroep

Jeugd onder de 18 jaar (met verstandelijke beperking), Jeugd onder de 18 jaar (met gedrags- en/of ontwikkelingsstoornis), Volwassenen 18 tot 55 jaar (met gedrags- en/of ontwikkelingsstoornis), Volwassenen 18 tot 55 jaar (met psychiatrische beperking)


Soort zorg

Dagbesteding


Soort boerderij

Veehouderij


Groepsgrootte

Max. 10 cliënten per dag, max. 3 per begeleider