Overzicht

Arie en Lenie, de eigenaren van boerderij Bogaard, hebben zo’n 65 melkkoeien, jongvee, poezen en een hond. Daarnaast verhuren ze nog twee stacaravans en hebben ze een stukje griend vlakbij hun boerderij. Ideaal voor rustzoekers die houden van het boerenleven en de natuur.

Zorgboerderij Bogaard in Stolwijk richt zich vooral op kinderen vanaf 10 jaar en jongvolwassenen. Omdat zij zelf op dit moment ook kinderen in die leeftijdscategorie hebben, hebben zij hier de meeste affiniteit mee. Arie en Lenie bieden op kleine schaal (logeer-)opvang aan enkele kinderen met een leerachterstand, (lichte) verstandelijke beperking en/of sociale beperking. Daarnaast zijn er steeds meer mogelijkheden voor volwassenen die werkervaring willen opdoen en/of nuttig bezig willen zijn om zo de afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen. 

Onze zorg

Wij vinden het belangrijk om een stabiele, veilige woonomgeving te kunnen bieden waar de zorgvrager zicht geborgen voelt en waar hij of zij zichzelf kan zijn. We bieden een plek waar ieder een stukje geluk kan ervaren door zinvol bezig te zijn met de koeien of de andere dieren op de boerderij. We kijken naar het werk dat gedaan moet worden maar zeker ook naar wat je kunt en leuk vindt en wat je graag zou willen leren. In de praktijk loopt dit heel goed met een mix van leuke en nuttige dingen. Naast het produceren van gezond voedsel willen we ook heel graag andere mensen helpen. Hierin willen we ook vormgeven wat God ons leert in de Bijbel.

Aanvullende opmerking openingstijden
In de vakanties is de zorgboerderij op woensdag geopend om 09.00 uur. Indien er sprake is van logeeropvang dan is de zorgboerderij ook geopend op vrijdag en zondag.

'We worden er blij van als onze bezoekers het telkens weer naar hun zin hebben.'

Arie Bogaard

Keurmerken

Wij zijn in het bezit van deze keurmerken:

2015 - 2018: 'Kwaliteit laat je zien!' 2018 - 2021: 'Kwaliteit laat je zien!'

'Ik ben zo blij dat ik elke week naar de zorgboerderij ga, want hier heb je de dieren en hier zijn gewoon mijn vrienden!'

O. - 11 jaar

Benedenheulseweg 52 2821 LT Stolwijk
Openingstijden
Maandag    
Dinsdag 08:30  17:00
Woensdag 13:00 21:00
Donderdag    
Vrijdag    
Zaterdag 08:30 17:00
Zondag    

Omschrijving

Doelgroep

Jeugd onder de 18 jaar (met verstandelijke beperking), Jeugd onder de 18 jaar (met gedrags- en/of ontwikkelingsstoornis), Volwassenen 18 tot 55 jaar (met gedrags- en/of ontwikkelingsstoornis), Volwassenen 18 tot 55 jaar (met psychiatrische beperking)


Soort zorg

Logeren, Dagbesteding, Individuele begeleiding


Soort boerderij

Veehouderij


Groepsgrootte

Max. 10 cliënten per dag, max. 3 per begeleider