Overzicht


Zorgboerderij Buitenleven in Herwijnen is opgestart voor mensen (jong en oud) met een beperking. Onze dagbesteding biedt een zinvol dagprogramma aan cliënten die het leuk vinden om actief buiten bezig te zijn, met respect voor elkaar en voor de dieren. De activiteiten die zoal gedaan worden zijn: het verzorgen van de dieren (paarden, schapen, geiten, kippen, konijnen, cavia’s), werken in de moestuin, klusjes rond de boerderij, koken/bakken in de kantine en ook creatieve activiteiten zijn mogelijk.

De zorg op de boerderij - Wie is Ingeborg?
Ik ben toen ik 14 jaar was begonnen met vrijwilligerswerk op een dagopvang voor kinderen met een beperking. Dit vond ik zo leuk om te doen dat ik de opleiding ben gaan volgen. Eerst heb ik SPW niveau 3 gedaan. Tijdens deze opleiding heb ik stage gelopen bij een woonvoorziening voor verstandelijk beperkte mensen. Nadat ik deze opleiding heb afgerond, ben ik verder gaan leren voor MMZ niveau 4. Tijdens deze opleiding heb ik op een woonvoorziening voor verstandelijk/meervoudig beperkte mensen gewerkt en ging ik 1 dag in de week naar school. Na de opleiding ben ik op een woonvoorziening voor verstandelijk/ meervoudig beperkte mensen gaan werken en daar heb ik 8 jaar met veel plezier gewerkt. Daarna kwam er een nieuwe uitdaging in mijn gedachten voorbij…. een eigen dagbesteding opstarten! Omdat ik het ook erg leuk vind om met dieren om te gaan, is de combinatie mens en dier perfect. Mijn enthousiasme voor mijn hobby overbrengen/samen uitvoeren met mooie, bijzondere mensen is perfect. Een sterk punt van mij, is mijn creativiteit. Dus genoeg ideeën voor activiteiten, om met elkaar elke dag “actief, creatief en zinvol” bezig te zijn!

 

 

 

 

 

 

“Bij ons mag je gewoon zijn wie je bent, actief, creatief en zinvol bezig zijn"!

Keurmerken

Wij zijn in het bezit van deze keurmerken:

'Kwaliteit Laat je Zien'. 2021-2024

Openingstijden
Maandag 08:30 16:30
Dinsdag 08:30 16:30
Woensdag 08:30 16:30
Donderdag    
Vrijdag 08:30 16:30
Zaterdag    
Zondag    

Omschrijving

Doelgroep

Volwassenen 18 tot 55 jaar (met verstandelijke beperking), Volwassenen 18 tot 55 jaar (met gedrags- en/of ontwikkelingsstoornis), Volwassenen 18 tot 55 jaar (met psychiatrische beperking)


Soort zorg

Dagbesteding


Soort boerderij

Hobbyboerderij


Groepsgrootte

Max. 5 cliënten per dag