Overzicht

Bij zorgboerderij De Bonte Shetlander Hoeve hebben ze uiteraard veel Shetlandpony’s. En daarnaast kippen, geiten en poezen. Ook is er een hobbykas waar groenten in wordt geteeld en er zijn weilanden waar de schapen en pony’s in lopen. Elk voorjaar zijn er veel jonge dieren die verzorgd en geknuffeld willen worden.

Tamar en Eddie Kapitein van zorgboerderij De Bonte Shetlander Hoeve richten zich in eerste instantie op kinderen en jongvolwassen cliënten met ADHD, ADD en autisme. Maar ook jongeren met een verstandelijke beperking of jongeren die even tot rust moeten komen zijn welkom.

Onze zorg

Ik vind het heerlijk om kinderen op een speelse, ongedwongen, niet schoolse manier te helpen om zich te ontwikkelen en hen te stimuleren om onafhankelijker te worden, minder kwetsbaar. Door hen werkjes te geven gaan ze zich verantwoordelijk voelen voor de zorg van de dieren en ondervinden ze zelf dat ze ergens goed in zijn. Zo werken we aan hun eigenwaarde. We leren kinderen ook om zowel zelfstandig te werken als in een team. Zo ontwikkelen ze hun sociale vaardigheden, hebben ze samen plezier en een super ontspannen dag.

Waarom zijn wij gestart met de zorgboerderij?

Ik wil graag al die kinderen die het in de samenleving wat moeilijker hebben of niet begrepen worden, helpen. Ik wil hen in een natuurlijke omgeving met dieren en planten en met veel meer ruimte dan normaal, stimuleren om zich te ontwikkelen, te uiten, een ritme en eigenwaarde (terug) te vinden en voldoening uit het werk te halen. Zo helpen wij ze op weg met het dragen van verantwoordelijkheid in hun eigen kostbare leven, om zo hopelijk zichzelf en anderen als goed en gelijkwaardig te zien en dat ze met respect met elkaar om kunnen gaan.

Uniek aan onze zorgboerderij is de prachtige rustgevende plek, de weidsheid van het landschap, de sfeer, de lieve bonte pony’s en andere dieren, de manier van zorg leveren en de passie in het werken met de kinderen.

'Ik geniet van de blije ontspannen gezichtjes en de afscheidsknuffel als ze weer naar huis gaan. Moe en voldaan, weer zoveel gedaan en geleerd.'

Tamar Kapitein

Keurmerken

Wij zijn in het bezit van deze keurmerken:

2017 - 2020: 'Kwaliteit laat je zien!' 2020 - 2023: 'Kwaliteit laat je zien!' 2023 - 2026: 'Kwaliteit laat je zien!'

'Het was weer een topdag.'

S. - 15 jaar.

Openingstijden
Maandag 09:00 17:00
Dinsdag 09:00 17:00
Woensdag 09:00 17:00
Donderdag 09:00 17:00
Vrijdag 09:00 17:00
Zaterdag 09:00 16:30
Zondag    

Omschrijving

Doelgroep

Jeugd onder de 18 jaar (met verstandelijke beperking), Jeugd onder de 18 jaar (met gedrags- en/of ontwikkelingsstoornis), Jeugd onder de 18 jaar (met psychiatrische beperking)


Soort zorg

Dagbesteding, Individuele begeleiding


Soort boerderij

Paardenhouderij/-melkerij


Groepsgrootte

Tot 10 cliënten per dag, max. 5 cliënten per begeleider