Overzicht

De Morgenster is een melkveehouderij met zestig koeien, kalveren en jongvee. Daarnaast lopen er op de boerderij ook geiten, kippen, cavia’s, een poes en een paard rond. Er is ook een groentetuin.

Maarten, Els en Denise bieden dagbesteding aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Mensen met een verstandelijke beperking, gedragsproblematiek zoals ADHD, Autisme en PDD-NOS, dementie, een lichamelijke beperking of een niet aangeboren hersenletsel (NAH) zijn welkom op de zorgboerderij in Streefkerk. Persoonlijke aandacht is daarbij het sleutelwoord.

Onze zorg

Wij vinden het fijn om op de plek waar wij wonen en werken en waar zoveel vrijheid en ruimte is, om die te delen met anderen. Wij doen dit door onze boerderij open te stellen voor zorgvragers. Het is heel mooi om door middel van de klusjes op de boerderij en de andere activiteiten te werken aan een stukje zelfstandigheid en een zinvolle dagbesteding. Ook het ontlasten van de thuissituatie hoort daarbij. 

We zijn een kleinschalige zorgboerderij, dit is niet alleen prettig werken voor ons, maar op deze manier hebben we ook voldoende aandacht voor alle zorgvragers. Ons doel is om een prettige omgeving te creëren waar de zorgvrager zich thuis voelt en zichzelf kan zijn.

Certificaten
De zorgboerinnen hebben de volgende diploma's in hun bezit: Werkbegeleider zorgbedrijf dier, MDGO-VZ (opleiding verzorgende), BHV en AED.

Belangrijke informatie aanmelden & openingstijden
- Deze zorgboerderij heeft geen wachtlijst voor de doordeweekse dagen
- In de schoolvakanties is de zorgboerderij ook van dinsdag t/m zaterdag geopend, behalve op feestdagen 
- Het logeren zit vol

'Werken in een omgeving van rust, ruimte en vrijheid en dat kunnen delen met onze hulpboeren. Geweldig!'

Zorgboer Els

Keurmerken

Wij zijn in het bezit van deze keurmerken:

2012 - 2015: 'Kwaliteit laat je zien!' 2015 - 2018: 'Kwaliteit laat je zien!' 2018 - 2021: 'Kwaliteit laat je zien!' 2021 - 2024: 'Kwaliteit laat je zien!'

'De zorgboerderij is niet leuk, maar vet cool!'

S.

Openingstijden
Maandag    
Dinsdag 09:00 16:30
Woensdag 09:00 16:30
Donderdag 09:00 16:30
Vrijdag 09:00 16:30
Zaterdag 09:00 16:30
Zondag    

Omschrijving

Doelgroep

Jeugd onder de 18 jaar (met verstandelijke beperking), Jeugd onder de 18 jaar (met gedrags- en/of ontwikkelingsstoornis), Jeugd onder de 18 jaar (met lichamelijke beperking), Volwassenen 18 tot 55 jaar (met verstandelijke beperking), Volwassenen 18 tot 55 jaar (met gedrags- en/of ontwikkelingsstoornis), Volwassenen 18 tot 55 jaar (met lichamelijke beperking), Ouderen 55+ (met lichamelijke beperking), Ouderen 55+ (met geheugenproblematiek)


Soort zorg

Dagbesteding


Soort boerderij

Veehouderij


Groepsgrootte

Max. 5 cliënten per dag