Naar overzicht

Onze boerderij ligt prachtig gelegen in de polders van Streefkerk. Wij zijn een melkveehouderij met meer dan 70 koeien, jongvee en kalveren. Naast de koeien, hebben wij als hobby ook nog verschillende soorten kleinvee zoals cavia's, geiten, kippen, konijnen, een pony en schapen. Deze dieren worden iedere dag verzorgd waarbij onze hulpboeren ons goed kunnen helpen.  Behalve deze dieren hebben wij ook onze eigen moestuin en boomgaard waarin diverse soorten groenten en fruit worden geteeld.

De stal met het kleinvee is vanuit de zorgschuur te bereiken. Hierdoor is het ook bij slecht weer heel goed mogelijk om deze dieren te verzorgen en te knuffelen. Onze boerderij is volledig rolstoelvriendelijk. Er zijn geen drempels en wij beschikken over een invalidentoilet.

Onze zorg

Wij, Els en Denise, streven ernaar om voor onze zorgvragers (hulpboeren) een zo fijn en veilig mogelijke omgeving te creëren. Dit doen we door hen te ondersteunen bij alle dagelijkse activiteiten op de boerderij. Door op werkdagen bijvoorbeeld niet meer dan 10 mensen in een groep aan te nemen, zorgen wij er voor om al onze hulpboeren evenveel tijd en aandacht hebben.

Op de boerderij zijn er altijd wel dingen te beleven. Van een onverwachte geboorte tot gezellig bezoek of een uitje met elkaar. De activiteiten zijn seizoensgebonden waardoor het ook een gevarieerd programma is.  Wat wel elke dag terug komt is het bereiden van de warme maaltijd en het eten met elkaar. Op de boerderij wordt elke dag een stukje gewandeld zodat we ook genieten van de mooie natuur en even lekker buiten zijn. Bij slecht weer lopen we een rondje in de koeienstal en bij de kleine dieren.

Wij zullen u nooit verplichten tot een activiteit maar wel stimuleren om gezellig mee te doen, wij kijken dan naar uw en onze mogelijkheden. 

Belangrijke informatie aanmelden & openingstijden
- Deze zorgboerderij heeft geen wachtlijst voor de doordeweekse dagen voor volwassen cliënten.

Afbeeldingen

'De zorgboerderij is niet leuk, maar vet cool!'

S.

Aanmelden voor zorg op een zorgboerderij

Als u voor uzelf of voor een familielid op zoek bent naar een zorgboerderij, moeten er een aantal zaken geregeld worden. Graag informeren wij u welke stappen er door u en door ons worden genomen. De eerste stap is dat u contact opneemt met ons om uzelf of iemand anders aan te melden.

Naar aanmeldformulier

Medewerkers

Els den Ouden

Zorgboerin

Denise den Ouden

Begeleider


Gegevens

Bergstoep 70 2959AC Streefkerk

Openingstijden

Maandag 09:00 15:30
Dinsdag 09:00 15:30
Woensdag 09:00 15:30
Donderdag 09:00 15:30
Vrijdag 09:00 15:30
Zaterdag    
Zondag    

Omschrijving

Doelgroep

Volwassenen 18 tot 55 jaar (met verstandelijke beperking), Volwassenen 18 tot 55 jaar (met gedrags- en/of ontwikkelingsstoornis), Volwassenen 18 tot 55 jaar (met lichamelijke beperking), Ouderen 55+ (met lichamelijke beperking), Ouderen 55+ (met geheugenproblematiek)


Soort boerderij

Veehouderij


Soort zorg

Dagbesteding


Groepsgrootte

Max. 9 cliënten per dag


Keurmerken

2012 - 2015: 'Kwaliteit laat je zien!' 2015 - 2018: 'Kwaliteit laat je zien!' 2018 - 2021: 'Kwaliteit laat je zien!' 2021 - 2024: 'Kwaliteit laat je zien!'


Jaarverslagen

Aanmelden voor zorg op een zorgboerderij

Als u voor uzelf of voor een familielid op zoek bent naar een zorgboerderij, moeten er een aantal zaken geregeld worden. Graag informeren wij u welke stappen er door u en door ons worden genomen. De eerste stap is dat u contact opneemt met ons om uzelf of iemand anders aan te melden.

Naar aanmeldformulier