Overzicht

Zorgboerderij de Parel is in 2009 gestart vanuit de visie dat ieder mens uniek en waardevol is [Een parel in Gods hand] en een fijne plek verdient om samen met anderen zijn/haar kwaliteiten te ontdekken en verder uit te bouwen. De fijne momenten met elkaar zorgen ervoor dat je het leven wat beter aankunt en sterker in je schoenen komt te staan. Je ontwikkelt een positiever zelfbeeld en je ontdekt je eigen kracht. Om dit te bereiken kan ook coaching d.m.v. paarden ingezet worden door Alexandra of een persoonlijk coachingstraject door Arjan op maat.  

De opvang is in onze eigen woning en op het terrein van de hobbyboerderij. Daarnaast is er ook een werklocatie waar een melkveehouderij en een paardenrusthuis is gevestigd om activiteiten te doen of te ontspannen. De zorg gebeurt door een vast team, met vaste invallers.

Er wordt ongeveer 4-5 keer per jaar een ouderavond georganiseerd, daarnaast wordt er ook met intervisiegroepen gewerkt [ondersteuning voor de moeders]. De ouders/verzorgers betrekken bij de zorg is voor ons erg belangrijk, want je doet het met elkaar. Ook proberen we de ouders/verzorgers wat handvatten mee te geven om wat prettiger in het leven te staan en het ook wat beter vol te kunnen houden.

Onze zorg

Zorgboerderij de Parel biedt dagbesteding, individuele begeleiding en kortdurend verblijf (logeeropvang) en richten zich in eerste instantie op kinderen en jongeren van 7 - 25 jaar, die ADHD, autisme of een verstandelijke beperking hebben. Maar ze zien door diverse ontwikkelingen dat ze ook een oudere doelgroep kunnen helpen d.m.v. coaching. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ondersteuning bij een burn-out. 

Aanvullende informatie openingstijden 
Dagbesteding vindt plaats op maandag, woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag. Op maandag, woensdag en vrijdag is er de mogelijkheid om te blijven eten en de zorg loopt dan tot 19.00 uur. Op dinsdag en donderdag zijn de openingstijden in overleg. Individuele begeleiding vindt plaats op de overige dagen.

Logeeropvang is mogelijk in het weekend en ook in de vakanties op doordeweekse dagen. 

'Wat is het prachtig om te zien hoeveel je met elkaar kunt bereiken!'

Zorgboer Bali Herlaar

Keurmerken

Wij zijn in het bezit van deze keurmerken:

2014 - 2017: 'Kwaliteit laat je zien!' 2017 - 2020: 'Kwaliteit laat je zien!' 2020 - 2023: 'Kwaliteit laat je zien!' 2023 - 2026: 'Kwaliteit laat je zien!'

'Ik zou het liefst altijd op de boerderij willen wonen, dat lijkt me geweldig!'

E.

Openingstijden
Maandag 09:00 17:00
Dinsdag 09:00 17:00
Woensdag 09:00 19:00
Donderdag 09:00 17:00
Vrijdag 09:00 24:00
Zaterdag 00:00 24:00
Zondag 00:00 17:00

Omschrijving

Doelgroep

Jeugd onder de 18 jaar (met verstandelijke beperking), Jeugd onder de 18 jaar (met gedrags- en/of ontwikkelingsstoornis), Volwassenen 18 tot 55 jaar (met verstandelijke beperking), Volwassenen 18 tot 55 jaar (met gedrags- en/of ontwikkelingsstoornis)


Soort zorg

Logeren, Dagbesteding, Individuele begeleiding


Soort boerderij

Hobbyboerderij


Groepsgrootte

Max. 3 cliënten per begeleider