Overzicht

De Wevershof is een hobbyboerderij en ligt in een rustige en landelijke omgeving. De aanbouw van het woonhuis is de locatie waar de cliënten voor de dagbesteding ontvangen worden. Het is knus ingericht met een houtkachel, een fijne bank en 2 relax fauteuils. Centraal in de kamer staat een grote eettafel. Ook beschikken ze over een eigen keuken, douche en wc. De aanbouw heeft een veranda, hier kan men zomers genieten van het uitzicht op de eigen siertuin met fruitbomen. Ook heb je vanaf hier een mooi uitzicht op de rivier de ‘Alblas’. 

Zorgboerderij De Wevershof biedt dagbesteding aan ouderen. Dit kunnen ouderen zijn met dementie, met een niet aangeboren hersenletsel (NAH) of ouderen die in een sociaal isolement zitten. Maar ook voor volwassenen met een lichamelijke beperking zijn er mogelijkheden op de boerderij.

Onze zorg

Ik heb meerdere jaren werkervaring in de zorg en ik heb al vele jaren de droom om zelf iets te starten. Dit komt vooral voort uit  de ervaring dat de werkdruk in de zorg erg hoog is en ikzelf graag meer tijd en aandacht aan de cliënten wil geven.

Iedere dag wordt er rustig opgestart met de clienten, we drinken eerst samen een kopje koffie of thee. Vervolgens kijken we samen wat we die dag gaan doen. Het is voor mij belangrijk dat de cliënt kan kiezen maar evenzo dat men, indien mogelijk, toch ook actief bezig is. Naast de tal van activiteiten die binnenshuis en buitenshuis gedaan kunnen worden, gaan we ook graag een dagje op stap, bijvoorbeeld naar een tuincentrum  of iets anders wat de cliënt aanspreekt.

Goed om te weten:
- Bij deze zorgboerderij is het mogelijk om gebruik te maken van een duofiets. Zo kunnen de ouderen naar eigen vermogen meetrappen en de wind weer in hun haren voelen. De resultaten zijn ook positief; ze slapen door de inspanningen beter en ze praten vaak meer dan voorheen.
-

'Ik heb ervaren dat de werkdruk in de zorg erg hoog is, daarom wil ik het zelf anders doen. Voornamelijk door meer tijd en aandacht voor de cliënt te hebben.'

Anja van Hoorne

Keurmerken

Wij zijn in het bezit van deze keurmerken:

2019 - 2022: 'Kwaliteit laat je zien!'

Noordzijde 28 2969 AR Oud-Alblas
Openingstijden
Maandag    
Dinsdag 09:00 16:30
Woensdag    
Donderdag 09:00 16:30
Vrijdag    
Zaterdag    
Zondag    

Omschrijving

Doelgroep

Volwassenen 18 tot 55 jaar (met lichamelijke beperking), Ouderen 55+ (met geheugenproblematiek)


Soort zorg

Dagbesteding


Soort boerderij

Hobbyboerderij


Groepsgrootte

Max. 5 cliënten per dag, max. 5 per begeleider