Naar overzicht

Doordat wij zelf een kind hebben met meerdere beperkingen, weet ik als geen ander hoe moeilijk het is om een fijne plek te vinden voor je kind of, als je iets ouder bent, voor jezelf. Ik wil graag dat iedereen tot zijn recht komt. Een plek waar jij je veilig en geliefd voelt en je mag zijn wie je bent. Samen met onze kinderen en medewerkers bieden wij dagbesteding, logeren en wonen.

Zorgboerderij Karin’s Zonnestraal is een christelijke hobbyboerderij met onder andere Friese paarden, een Shetland pony, geiten, kippen, konijnen, cavia’s, lammetjes en ‘knuffelkalfjes’. Wij richten ons vooral op kinderen en jongeren met een lichamelijke of verstandelijke beperking, of met een psychiatrische achtergrond.

Onze zorg

We dragen met elkaar de zorg voor het verzorgen van het groot en klein vee. Maar daarnaast vinden wij het zichtbaar maken van de talenten die alle kinderen en jongeren bezitten, die allemaal op hun eigen manier uniek zijn, erg belangrijk. Onderling versterken ze elkaar en dat is mooi om te zien. Wij werken ieder jaar met een aantal thema’s en daar werken we naar toe met de kinderen. We proberen ze te laten genieten van dingen die voor anderen vaak heel gewoon zijn, maar voor hen vaak in de alledaagse praktijk mislopen door het niet begrijpen, spanning enz. We laten zien dat zulke thema’s (feestjes) heel leuk kunnen zijn, mits goed voorbereid.

Voor de jongeren bieden wij de mogelijkheid om door te stromen naar onze zorgbakkerij waar een begin wordt gemaakt met participatie. Door klantcontact, herkenning van producten, producten verpakken en andere werkzaamheden in de bakkerij krijgen deze jongeren nog meer zelfvertrouwen en dragen ze steeds meer een stukje verantwoording. Sociale interacties staan bij ons hoog in het vaandel mits het past bij de jongeren.

Aanvullende informatie openingstijden
Wij zijn de gehele week geopend. Vraag gerust of er plaats is, zo niet dan kunt u gebruik maken van onze wachtlijst.

Afbeeldingen

Jij bent ook gewoon onze moeder! Je mag later als je oud bent bij mij komen wonen en krijgt dan groene muren en bruine meubels.

T. (14 jaar)

Aanmelden voor zorg op een zorgboerderij

Als u voor uzelf of voor een familielid op zoek bent naar een zorgboerderij, moeten er een aantal zaken geregeld worden. Graag informeren wij u welke stappen er door u en door ons worden genomen. De eerste stap is dat u contact opneemt met ons om uzelf of iemand anders aan te melden.

Naar aanmeldformulier

Medewerkers

Karin van der Heul

ZorgboerOpeningstijden

Maandag 09:00 17:00
Dinsdag 09:00 17:00
Woensdag 13:00 17:00
Donderdag 09:00 17:00
Vrijdag 09:00  17:00
Zaterdag 09:00 16:30
Zondag    

Omschrijving

Doelgroep

Jeugd onder de 18 jaar (met verstandelijke beperking), Jeugd onder de 18 jaar (met gedrags- en/of ontwikkelingsstoornis), Jeugd onder de 18 jaar (met lichamelijke beperking), Jeugd onder de 18 jaar (met psychiatrische beperking), Volwassenen 18 tot 55 jaar (met verstandelijke beperking), Volwassenen 18 tot 55 jaar (met gedrags- en/of ontwikkelingsstoornis), Volwassenen 18 tot 55 jaar (met psychiatrische beperking), Volwassenen 18 tot 55 jaar (met lichamelijke beperking)


Soort boerderij

Hobbyboerderij


Soort zorg

Logeren, Dagbesteding, Individuele begeleiding


Groepsgrootte

Max. 5 cliënten per begeleider


Keurmerken

2015 - 2018: 'Kwaliteit laat je zien!' 2018 - 2020: 'Kwaliteit laat je zien!' 2020 - 2023: 'Kwaliteit laat je zien!'


Jaarverslagen

Aanmelden voor zorg op een zorgboerderij

Als u voor uzelf of voor een familielid op zoek bent naar een zorgboerderij, moeten er een aantal zaken geregeld worden. Graag informeren wij u welke stappen er door u en door ons worden genomen. De eerste stap is dat u contact opneemt met ons om uzelf of iemand anders aan te melden.

Naar aanmeldformulier