Overzicht

 

Midden in de polder, omringd door een wijds uitzicht, ben je welkom op de zorgboerderij van Dirk en Caroline; Zorgboerderij Nieuwe Beer. Hier bieden zij, samen met 4 andere begeleidsters, dagbesteding en individuele begeleiding aan kinderen van 4 tot 14 jaar oud. Op de boerderij loopt een hond genaamd Snuf, 2 Shetlander pony's, een aantal konijnen, kippen, geiten, schapen, kalfjes en poezen.

De zorgboerderij beschikt over een aantal hectaren akkerbouw. Een gedeelte van de grond dient als moestuin. Op het terrein is een trampoline, zandbak en een grote glijbaan.  

Onze zorg

Elk kind heeft zijn eigen talenten gekregen, op de boerderij staan deze talenten op de voorgrond. Daarnaast willen wij de kinderen ook helpen bij hun beperkingen. Met elkaar maken we doelen en kijken hoe deze behaald kunnen worden. Dit gebeurt op een manier die passend is bij het niveau van het kind en het kind zelf. Naast dagbesteding en individuele begeleiding bieden wij in samenwerking met SBO "De Akker" ook Buitengewoon Onderwijs aan. 

Door het bieden van veel liefde, geduld, maar ook van structuur en duidelijkheid proberen wij de ontwikkeling van het kind te stimuleren. Wij zijn een reformatorische zorgboerderij, vanuit onze christelijke identiteit willen wij begeleiding geven aan de kinderen.

Op de boerderij hoef je je niet te vervelen. Je kunt de dieren eten geven en de hokken uitmesten. Natuurlijk zijn er ook nog genoeg andere klusjes te doen. Zoals hout stapelen, bomen snoeien, in de moestuin werken, peren plukken en nog veel meer. Na al dat harde werken is er nog genoeg tijd om lekker te spelen, binnen, in de ballenbak of buiten. Snuf vindt het heel leuk als je met hem voetbalt, hij krijgt de bal bijna altijd wel te pakken!

Goed om te weten: Caroline is voorheen werkzaam geweest bij een school voor speciaal onderwijs, is opgeleid tot Kindercoach en is momenteel bezig met de opleiding HBO kinderpsychologie en -pedagogiek.

Jantine Flach is zorgcoördinator voor de kinderen met dagbesteding. I.v.m. haar zwangerschapsverlof per 20 december 2022 wordt zij tijdelijk vervangen door Enya Fekkes.
Thera de Jong is aanspreekpunt voor kinderen met Buitengewoon Onderwijs, eventueel in combinatie met dagbesteding.

Op woensdag wordt er 's avonds een warme maaltijd bereid en kunnen de kinderen blijven eten. 

‘Ik geniet ervan als kinderen doelen bereiken die voor hen onmogelijk leken!’

Caroline de Jong

Keurmerken

Wij zijn in het bezit van deze keurmerken:

'Kwaliteit laat je zien!' 2021-2024

Openingstijden
Maandag 09:00   17:00
Dinsdag 09:00 17:00
Woensdag 13:00 19:00
Donderdag 09:00 17:00
Vrijdag 09:00 17:00
Zaterdag 08:30 16:30
Zondag     -    -

Omschrijving

Doelgroep

Jeugd onder de 18 jaar (met verstandelijke beperking), Jeugd onder de 18 jaar (met gedrags- en/of ontwikkelingsstoornis), Jeugd onder de 18 jaar (met psychiatrische beperking)


Soort zorg

Dagbesteding, Individuele begeleiding


Soort boerderij

Veehouderij, Akkerbouw


Groepsgrootte

Max. 4 tot 5 cliënten per begeleider